Stadsavonturen-Storytrail-Fort-Marken-binnen-min

Bezoek Fort Markenbinnen

Nu leiden ze er brandweermannen op. Maar vroeger, toen stonden de mannen hier op wacht. Geniet van een uniek plekje vol bedrijvigheid en leid een onverwacht soldatenleven.

Beleef een StoryTrail

De verhalenverteller haalt je op uit de houten loods en opent de wereld van het soldatenleven. Ga mee diep in de catacomben van Fort Markenbinnen en beleef avonturen vol heldenmoed.

Bezoek het Fort Markenbinnen

Geen opsomming van feiten, maar echte stoere verhalen die je bij je lurven grijpen en je meesleuren op avontuur. Kruip en sluip door de bomvrije kazerne van Fort Markenbinnen. Krijg onontbeerlijke tips van eeuwenoude soldaten, die je helpen je mannetje te staan. Hoor de sergeant brullen tijdens een heus lesje exercitie. Spring in het gelid en marcheer mee richting een wereld die niet zo zwart-wit blijkt als ze lijkt. Voorwaarts! Mars!

We wilden iets meer dan alleen met z'n allen iets eten. We hebben er geen moment spijt van, zeker iets om meer te doen.

Dhr. Ras - Oegstgeest

Bedankt voor een fantastische wandeling. Jong en oud hebben genoten van de verhalen. Heel erg leuk dat er zoveel samen met ons gedaan werd. Een echte aanrader!

Ans Wijnen

Het was een zeer amusant en "leerzaam" avontuur. Zeker voor herhaling vatbaar. Als onderdeel van onze informele dag een bijzonder leuke gebeurtenis.

Stef van den Wijngaard - Veghel

Tickets

Sluit aan bij een geplande stadswandeling en ontdek de helden, schurken en heiligen van de stad.

Groepen

Start een stadswandeling op de dag en tijd die jou past. Kies een privéverteller of nodig anderen uit.

Cadeau

Maak iemand blij met een uniek cadeau. Geef een avontuurlijke wandeling door stad of land .

Storytrail Stadswandeling Amersfoort verhalen verteler Bastiaan de Zwitser

De Zwitser & Fort Markenbinnen

De Directrice van Stadsavonturen stuurde mij vlak voor kerst naar Fort Markenbinnen, om daar de aller, aller, allersterkste verhalen van het fort en de Grote Oorlog te verzamelen. Europa staat in brand, maar Nederland is neutraal. Hier wachten de soldaten en vertellen zij elkaar hun verhalen, ook als het geen kerst is.

Godefridus_gr

Godefridus & Fort Markenbinnen

“Hij neemt je mee in de rol van soldaat van Iersel naar WO1. Terwijl de sergeant je drilt, maakt korporaal van Iersel een waar diplomaat van je. Daarbij krijg je hete oortjes als je de waargebeurde heldenverhalen van zijn neef hoort.”

verhalenverteller-fort-backx-05

Johannes & Fort Markenbinnen

Soldaat Backx leert je alles wat een soldaat moet weten. Hij vertelt je over de struikrovers die hier ’s nachts rondspoken. En over de vreemde verhalen van lang geleden die op het fort de ronde doen. Flapuit als hij is, verklapt hij ook het grote geheim van de commandant. Je krijgt er zeker weten spijt van dat je je oren niet hebt dichtgestopt.

Onze complimenten. We hebben echt op en top genoten.

Mw. van Gilst - Alphen a/d Rijn

Hartstikke goed. De groep hing aan de lippen van de verhalen van Johannes.

Mw. Hansma  - Stiens

Bepaal zelf je datum

Vanaf 6 personen bepaal je zelf de datum, tijd en verteller.