stadswandeling_dronten

Stadswandeling Dronten

De jongste stad van Nederland huist de oudste verhalen. Geniet van zee-verhalen vol visserslatijn, ontdek de passie van ingenieur Lely en beleef woeste avonturen uit de IJstijd. In Dronten kan dat allemaal.

Beleef een StoryTrail

Dronten is het bewijs van de kracht van de StoryTrail. Normaal vertellen we in het prachtige decor van eeuwenoude steden, maar zelfs in deze 50 jaar jonge stad laat de verteller de geschiedenis voor je ogen verrijzen.

Stadswandeling in Dronten

Dit is uniek: een historische wandeling door het piepjonge Dronten! Beleef de verhalen van de Zuiderzee, van het land dat hier was voordat de zee kwam, en van de eerste pioniers die in de jaren ’60 Dronten opbouwden. Verhalen over vissers en zeemeerminnen, over prehistorische jagers én over Cornelis Lely die aan de basis stond van het nieuwe land. Dronten in Flevoland is een plek waar je de strijd tussen land en water nog kunt voelen. En waar het geloof van de oude Zuiderzeevissers aanschuurt tegen de rekenlat van de ingenieurs. De StoryTrail stadswandeling Dronten, op de bodem van de zee: dát is pas avontuur!

Leuk dat Johannes in zo'n jonge gemeente toch nog zulke mooie oude verhalen wist te vertellen. Complimenten!

Mw. Van Eeden - Amsterdam

Tickets

Sluit aan bij een geplande stadswandeling en ontdek de helden, schurken en heiligen van de stad.

Groepen

Start een stadswandeling op de dag en tijd die jou past. Kies een privéverteller of nodig anderen uit.

Cadeau

Maak iemand blij met een uniek cadeau. Geef een avontuurlijke wandeling door stad of land .

Johannes_gr

Johannes & Dronten

Johannes: “Wat Dronten voor mij zo bijzonder maakt? Ten eerste het idee dat je hier over de bodem van de zee loopt, dat vind ik altijd weer fascinerend. Ten tweede de frisse polderlucht – een verademing als je uit de Randstad komt. En ten derde natuurlijk het feit dat Dronten de onbetwiste ligfietshoofdstad van Nederland is. De Directrice van Stadsavonturen snapt er weinig van, maar ligfietsen is een van mijn passies. En laten er in Dronten nu maar liefst twee ligfietswinkels zijn! Huur voor of na de stadswandeling Dronten eens zo’n ligfiets, dames en heren! Dat moet je echt eens proberen. Als er één provincie geschikt is om op aerodynamische wijze te ontdekken, is het Flevoland wel.”

Ik wilde jullie en met name de verteller die ons gister mooie verhalen heeft verteld heel erg bedanken voor de goede organisatie en de leuke middag die wij hebben gehad! Alles was in orde en we hebben echt genoten van de leuke verhalen en natuurlijk ook de manier waarop ze verteld werden!

Bepaal zelf je datum

Vanaf 6 personen bepaal je zelf de datum, tijd en verteller.