Stadsavonturen-Storytrail-Fransiscus-min
haarlem_yt_okopie

Verteller Franciscus

Franciscus houdt van verhalen en van geschiedenis. ‘Ik mag mensen graag meenemen naar de tijd en plaats waar het verhaal zich afspeelt, een beeld schetsen en laten ervaren hoe het toen was. En mocht er een -smeuïg- detail zijn dat officiële geschiedschrijvers buiten de boeken hebben gehouden, dan laat ik juist daar graag een lichtje op schijnen.’

Leuk verjaardagscadeau voor vriendin. Erg leuk gedaan en ondanks dat Leiden bijna 'thuis' is een nieuwe ervaring. Compliment!

Mw. E. Modderman - Leiderdorp

We wilden iets meer dan alleen met z'n allen iets eten. We hebben er geen moment spijt van, zeker iets om meer te doen.

Dhr. Ras - Oegstgeest

Tickets

Sluit aan bij een geplande stadswandeling en ontdek de helden, schurken en heiligen van de stad.

Groepen

Start een stadswandeling op de dag en tijd die jou past. Kies een privéverteller of nodig anderen uit.

Cadeau

Maak iemand blij met een uniek cadeau. Geef een avontuurlijke wandeling door stad of land .

Ga mee met verhalenverteller Franciscus

Wie gevraagd wordt naar de steden van de provincie Noord-Holland, noemt als eerste Amsterdam. Logisch, want als hoofdstad van Nederland geniet het wereldbekendheid. Daarna wordt vaak Alkmaar genoemd, eventueel Enkhuizen, Hoorn en mogelijk dan pas Haarlem. Haarlem, de middelgrote provinciestad die stilletjes en bescheiden tussen het grote Amsterdam en de Noordzee in ligt.

Maar hoe terecht is die bescheidenheid? Haarlem is één van de oudste steden van Nederland. Is haar bestaan dan al die eeuwen zo stil en onopgemerkt voorbij gegleden in de geschiedenis van de Lage Landen? Nee. Godfried Bomans, de te vroeg gestorven schrijver, columnist en radio- en tv-persoonlijkheid uit de twintigste eeuw, zei ooit: “’Amsterdam is een voorstad van Haarlem’.” En daarmee sloeg hij de spijker op zijn kop. Want er was een tijd dat Haarlem groter en belangrijker was dan Amsterdam.

Storyteller Fransiscus neemt zijn publiek in de stadswandeling Haarlem mee door de geschiedenis van de stad aan de hand van Bomans’’ uitspraak, te beginnen bij de allereerste vermelding in een document uit de tiende eeuw.

Hij laat je kennismaken met de graven van Holland. Willem II, die benoemd werd tot koning van het Heilige Roomse Rijk, en zijn zoon, die niet zo machtig werd als zijn vader, maar wel veel bekender in de vaderlandse geschiedenis. Frans verhaalt van Laurens Janszoon Coster, of Lautje, zoals de Haarlemmers hem liefkozend noemen.

Het beleg van Haarlem, tijdens de Tachtigjarige Oorlog, waarin een vrouw een hoofdrol opeist. Pieter Teyler, die zijn vermogen liet onderbrengen in een stichting ter bevordering van het geloof, de aanmoediging van de kunsten en wetenschappen en het nut van het algemeen. Allen zijn zij Haarlemse helden die in de stadswandeling Haarlem de eer en aandacht krijgen die hun toekomt.

Ga mee op onderzoek met de StoryTrail Haarlem en oordeel zelf of Godfried Bomans het bij het rechte eind had met zijn uitspraak. Laat je veilig meevoeren door Storyteller Franciscus. Beleef de roerige tijden van het diepe donkere verleden tijdens de stadswandeling Haarlem.

Of… kom naar het al even prachtige Leiden en beleef samen met Franciscus de geschiedenis van die stad.

Fransiscus_gr

StoryTrail de Directrice

Bel of mail de directrice

Fransiscus heeft nog veel meer noten op zijn zang. Overleg eens met Onze Directrice hoe Fransiscus als verteller en zanger jullie evenement onvergetelijk kan maken. Wil je meer te weten komen over de mogelijkheden? Neem even contact op met De Directrice van Stadsavonturen en je krijgt gauw een bericht terug.

Voortreffelijk georganiseerd evenement voor ons bedrijf 4K+. Alle, echt alle, medewerkers hebben genoten van de StoryTrail plus diner in Leiden. Leiden heeft voor ons een nadere verdieping gekregen door de verhaalverteller die op unieke en interactieve wijze het Leids Beleg aan ons heeft gebracht. Klasse!

Andy, Business Unit Manager
4K+

Uitmuntend. In vergelijking met een VVV wandeling is dit prijzig, maar je kunt het niet vergelijken, want dit is veel leuker. We hebben er allemaal van genoten, zowel jong als oud.

A. van Tol - Katwijk aan Zee

Geef cadeau

Maak iemand blij met een uniek cadeau en geef een stadswandeling.