Stadsavonturen-Storytrail-Fort-Voordorp-min

Bezoek Fort Voordorp

Een prachtig fort, uniek gerestaureerd. Vol verborgen plekjes en diepe bastions, beschermd door meters dik baksteen en aarden wallen. Een mooiere conferentie of feestlocatie is er niet.

Beleef een StoryTrail

Hij staat paraat bij de ophaalbrug. De verhalenverteller kruipt samen met zijn publiek in de huid van de oude soldaten die jaar in jaar uit op wacht staan. Wachtend op een vijand die nooit zal komen.

Bezoek aan Fort Voordorp

Een parel in het groen, dat is Fort Voordorp. Een deel van zijn aarden overdekking is verloren gegaan, maar de glazen loods die daarvoor terug is gekomen, is ongeëvenaard. Een mooi contrast met de rustieke zalen in de vroegere bomvrije kazerne. Laat je ophalen uit het houten gebouw waar de soldaten genieten van Rats, Kuch en Bonen. Ja jongen, vroeger werd je daarvoor door je moeder naar het fort gestuurd: het goede eten! Maar dan volgt de verveling, het eindeloze wachten op een vijand die nimmer komt. Oké, de exercitie geeft wel wat beweging, maar je mag hier nooit meer weg. Geen nood. Hier, op en onder het fort, ben je aan het goede adres voor de meest grandioze verhalen.

Geweldig en zeker voor herhaling vatbaar!

Mw. Eeden - Amsterdam

Ik wilde jullie en met name de verteller die ons gister mooie verhalen heeft verteld heel erg bedanken voor de goede organisatie en de leuke middag die wij hebben gehad! Alles was in orde en we hebben echt genoten van de leuke verhalen en natuurlijk ook de manier waarop ze verteld werden!

Marjolein Rooijmans - Utrecht

Tickets

Sluit aan bij een geplande stadswandeling en ontdek de helden, schurken en heiligen van de stad.

Groepen

Start een stadswandeling op de dag en tijd die jou past. Kies een privéverteller of nodig anderen uit.

Cadeau

Maak iemand blij met een uniek cadeau. Geef een avontuurlijke wandeling door stad of land .

Godefridus_gr

Godefridus, korporaal van Iersel, & Fort Voordorp

Laat je meesleuren in een waargebeurd heldenverhaal. Terwijl Nederland, neutraal in WO1, op wacht staat, gaat Louis van Iersel werken in de Duisland. Vervolgens wordt hij een onderscheiden held door vele Engelse opvarenden te redden na een U-boot aanval en belandt hij via het Amerikaanse leger achter de Duitse linies. Zonder ook maar éénmaal het geweer op te nemen, redt hij duizenden het leven. Raar, maar waar. Maar wellicht nog bizarder was het voor zijn neef, die er hier op Fort Voordorp alles aan deed om neutraal te blijven, terwijl list en bedrog aan de landsgrenzen knaagden. Ga mee en ontdek de fortgeheimen.

Storytrail Stadswandeling Amersfoort verhalen verteler Bastiaan de Zwitser

De Zwitser & Fort Voordorp

“Op geen enkel fort zijn zoveel sterke verhalen verteld als op Fort Voordorp. Ongelofelijk? Ervaar het zelf. Ga mee met de verhalenverteller van de StoryTrail en beleef het oersaaie leven van een soldaat op wacht. Jij mag het fort niet af, terwijl de wereld in brand staat. Je hoort ieder nieuwtje, maar je mag niets doen. Nou ja, je mag groeten. Niet met een gewoon hallo, maar in het gelid met de hand aan de pet. Je mag wandelen, niet op je gemak, maar in de pas en op commando. Je mag luisteren, niet naar saaie feitjes, maar naar verhalen die je meeslepen en tot leven komen in het prachtige decor van Fort Voordorp.”

verhalenverteller-fort-backx-07

Johannes, soldaat Backx & Fort Voordorp

“Ah nieuw kanonnenvoer! Backx zijn ogen glinsteren van plezier. Niet omdat hij je graag ziet sneuvelen hoor, maar omdat hij net een geheim van de commandant te weten is gekomen. Wat zeg ik, wel twee geheimen, wel drie! En omdat de commandant vanwege die geheimpjes nog even niet paraat is, legt Backs je haarfijn uit hoe je hier op Fort Voordorp het beste uit je diensttijd kunt halen. Hij geeft je een rondleiding en helpt alvast met de exercitietraining. Ga mee op een avontuur vol fortgeheimen!”

Naast educatie ook veel vermaakt. De interactieve wijze waarop de verteller ons twee uur vermaakte sprak erg aan. De tijd vloog voorbij.

Dhr. E. Grotenhuis
Utrecht Toerisme en Recreatie

Onze medewerkers waren erg enthousiast. Dus een pluim.

Mw. van der Staal - Voorhout

Bepaal zelf je datum

Vanaf 6 personen bepaal je zelf de datum, tijd en verteller.