Stadsavonturen-Storytrail-Chique-Charlotte-min

Stadswandeling Den Haag

Liefde, moord en achterdocht in het centrum van de macht. Achter de façades van onze residentie heeft zich een wrede geschiedenis afgespeeld. Ervaar hoe list en bedrog de stad hebben gevormd. Ga mee met de StoryTrail stadswandeling Den Haag.

Beleef een StoryTrail

Je zit er middenin! De smeuïgste verhalen van onze hofstad, verteld op onnavolgbare wijze. Nu eens niet op pad met een saaie gids, maar op avontuur met de verhalenverteller van de StoryTrail. Beleef de verhalen van Den Haag in haar eeuwenoude decor.

Stadswandeling in Den Haag

Bestaat Den Haag eigenlijk wel? Aan de ene kant heb je ’s Gravenhage, het deftige dorp van de graven van Holland, de prinsen en prinsessen van Oranje en de regenten. Kortom: de Haagse kak. Aan de andere kant heb je de eenvoudige Hagenezen, arbeiders van het type grote mond, klein hartje. Kortom: Haagse bluf. Hoe verliep die botsing der beschavingen? Hoor over de honger naar geld en macht van Aleida, het liefje van graaf Albrecht van Holland. Maak het huiveringwekkende hoofdstuk mee van de Gebroeders De Witt. Zij ondervinden aan den lijve hoe het gewone volk hun politiek beleeft. En wat is het verhaal van de ooievaar in het wapen van Den Haag? Ook daarachter schuilt een twist tussen Haagse kak en bluf.

Het leek me een leuke manier om een stadswandeling te maken. Met een gids hoor je wel veel, maar blijft het toch vaak bij vertellen i.p.v. een vertelling... Onze groep was heel enthousiast; erg leuk bedacht en goed uitgevoerd. Het had voor ons zelfs nog wel een uurtje -of 2- extra mogen duren zodat we nog wat meer van de binnenstad zouden kunnen zien.

Mw. I. du Clou - Zoetermeer

Goed ontvangen. Onze medewerkers waren zeer enthousiast. Dus een pluim.

Mw. van der Staal - Voorhout

Tickets

Sluit aan bij een geplande stadswandeling en ontdek de helden, schurken en heiligen van de stad.

Groepen

Start een stadswandeling op de dag en tijd die jou past. Kies een privéverteller of nodig anderen uit.

Cadeau

Maak iemand blij met een uniek cadeau. Geef een avontuurlijke wandeling door stad of land .

Chique_Charlotte_gr

Charlotte & Den Haag

“Als verteller ben ik vanaf het allereerste begin gefascineerd door verhalen uit ons Nederlands cultureel erfgoed. Want wie kent nog de sagen van het Vrouwtje van Stavoren, de zeemeermin van Westerschouwen? Wie kent überhaupt de verhalen en geschiedenis van zijn eigen stad? Wie kijkt nog wel eens naar de gevels boven de winkels? Er is zoveel te ontdekken! Met de stadswandeling Den Haag houd ik de historie van onze prachtige stad levend met verhalen die doorverteld worden, iedere keer weer opnieuw. Wandel mee door historisch Den Haag en beleef de verhalen die ik, Charlotte de Bonbon, speciaal voor jou heb verzameld.”

Godefridus_gr

Godefridus & Den Haag

Den Haag heeft vele gezichten, zo ontdekte Godefridus toen hij de stad es aandeed. Hij wilde het Binnenhof – al eeuwenlang zetel van de macht en dagelijks op het Journaal te zien – wel es met eigen ogen bekijken. Wat is daar én in de omliggende straten niet allemaal gebeurd? Die vraag heeft Godefridus volop doen speuren en heeft totaal vergeten verhalen en geschiedenissen opgeleverd. Tijdens stadswandeling Den Haag zal hij zijn ontdekkingen delen en leert elke wandelaar de taal van Haagse kak én Haagse bluf. Tip: bezoek ook het Haags Historisch Museum aan de Hofvijver.

StoryTrail-stadswandeling-Haarlem-verteller-Franciscs-Portret-met-de-handen-gevouwen

Franciscus & Den Haag

Den Haag heeft nooit stadsrechten gekregen. De omliggende steden Leiden, Rotterdam, Delft en Gouda kregen dat wel. Dat is vreemd, zou je zeggen, want Den Haag werd al vrij vroeg het regeringscentrum van het graafschap Holland, later van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden, het Koninkrijk der Nederlanden tot en met de dag van vandaag. Is Den Haag dan nog steeds geen stad? Ja, dat is het nu wel, maar daar was een buitenlander voor nodig. Zo zit Den Haag vol met onverwachte, vaak pikante zaken. Wil je meer weten? Kom eens op bezoek in onze residentie. Wandel mee en geniet van ongelofelijke. maar waargebeurde verhalen.

Ik wilde jullie en met name de verteller die ons gister mooie verhalen heeft verteld heel erg bedanken voor de goede organisatie en de leuke middag die wij hebben gehad! Alles was in orde en we hebben echt genoten van de leuke verhalen en natuurlijk ook de manier waarop ze verteld werden!

Bepaal zelf je datum

Vanaf 6 personen bepaal je zelf de datum, tijd en verteller.