StoryTrail stadswandeling Vlissingen verhalenverteller Johannes 001 header

Stadswandeling Vlissingen

Duik in de meeslepende geschiedenis van deze stad aan de zee. Stad van stoere kerels, kapers en sterke verhalen. Dwaal door oude straatjes en langs historische havens.

Beleef een StoryTrail

Bewonder de huizen van zeelieden en koopvaarders. Laat je verleiden door de lokroep van de oceaan. En beleef een fascinerend stadsavontuur!

Stadswandeling in Vlissingen

Er zijn in Zeeland heel veel mooie steden, maar er zijn er niet veel die zo’n onstuimig verleden achter de rug hebben als Vlissingen.

Aan de monding van de Westerschelde ligt deze eeuwenoude zeehaven: stad van zeeschuimers, piraten en dappere helden. Verteller Johannes neemt je mee door de stormachtige stadsgeschiedenis.

Vaar het zeegat uit met schippers en matrozen. Beleef ijzingwekkende avonturen. Ontdek het geheim van de Vlissingse fles. Vergaap je aan de rijkdom van de meest geslaagde kooplieden van Zeeland. En wacht samen met de vrouwen op de dijk op de terugkeer van de vloot.

Ga mee met de StoryTrail stadswandeling Vlissingen en laat je grijpen door een stad die je nooit meer los zal laten.   

Zag er aantrekkelijk uit en we wilden geen saaie rondleiding met alleen maar historische feiten. Alle collega's waren enthousiast over de lunch (uitgebreid en lekker) en de verhalenverteller (ludiek en boeiend)."

A.C.M. van Leeuwen
Rabobank Westland

Boeiend, persoonlijk en origineel. Een thema dat paste bij het karakter van de avond.

M. Verhoef - Maarssen

Bedankt voor een fantastische wandeling. Jong en oud hebben genoten van de verhalen. Heel erg leuk dat er zoveel samen met ons gedaan werd. Een echte aanrader!

Ans Wijnen

Tickets

Sluit aan bij een geplande stadswandeling en ontdek de helden, schurken en heiligen van de stad.

Groepen

Start een stadswandeling op de dag en tijd die jou past. Kies een privéverteller of nodig anderen uit.

Cadeau

Maak iemand blij met een uniek cadeau. Geef een avontuurlijke wandeling door stad of land .

StoryTrail stadswandeling Vlissingen verhalenverteller Johannes 001 portret

Johannes & Vlissingen

Wie met de trein aankomt op het station van Vlissingen denkt misschien even bij zichzelf: ‘Wat een desolate plek!’ Maar dat verandert snel als je de sluizen bent gepasseerd en over de Groene Boulevard naar de stad loopt.

Enorme containerschepen, over de Westerschelde op weg naar Antwerpen, varen vlak langs je heen. Voor je strekt de Noordzee zich uit. En aan de andere kant van de dijk komen de molens en torens van Vlissingen in zicht.

Eenmaal in de stad voel je steeds de nabijheid van de zee. Loodsboten liggen midden in het centrum afgemeerd en varen af en aan. Bij stormweer beuken de golven op de muren van de stad. En hoog daar boven, op de Boulevard, staan de standbeelden van oude zeehelden.

Ik ken geen stad in Nederland die zo vervlochten is met de zee. Heerlijk!

Ik kan het iedereen aanbevelen! Met Godefridus hebben we zaterdag 16 juli een leerzame tocht door het verleden gemaakt. Op een amusante manier heeft hij de ‘feiten’ uit de historie voor onze groep ‘tot leven gewekt’. Onze groep varieerde in leeftijd tussen 10 en 70 jaar. Door de verbeelding blijft je zoveel meer bij dan teksten en jaartallen. Het meespelen van enkelen van onze groep riep alleen maar meer hilariteit op. Godefridus nogmaals hartelijk dank voor je manier van vertellen. Ook de lunch daarna was overweldigend.

Alles met elkaar hebben we van begin tot eind genoten. Ik kan het iedereen aanbevelen.

Mevr. v.d. Kooy

Het was een geslaagd uitje!!!

Zilveren Kruis Achmea

Ik vond de verteller in Utrecht geweldig, onderhoudend, prachtige stem en bereik. Het gezamenlijke zingen en borrel waren grappig en dat terwijl het die dag toch echt regende en het een tikje koud was. Ik zou zeker weer een keer meegaan!

Dhr. Blansjaar - Utrecht

Bepaal zelf je datum

Vanaf 6 personen bepaal je zelf de datum, tijd en verteller.