Stadsavonturen-Storytrail-Fort-De-Bilt-min

Bezoek Fort De Bilt

Eindelijk kon Utrecht haar stadsmuren afbreken. De forten zouden haar verdedigen. Maar dit fort was al verouderd voordat het af was. Toch ligt dit verscholen geheim er nog steeds.

Beleef een StoryTrail

Beleef een unieke manier van informatieoverdracht. Ga mee op avontuur op Fort de Bilt, door de tijd, langs rangen en standen, met verhalen van helden en schurken.

Bezoek het Fort De Bilt

Tijdens de Eerste Wereldoorlog (1914-1918) is Nederland neutraal, maar bemannen honderden soldaten Fort De Bilt. De fortrekruten leren inunderen, exerceren en salueren van de sergeant. En de kapitein vertelt hoe ze zich kunnen wapenen tegen spionnen, smokkelaars en aardappeldieven. Maar het belangrijkste van alles: soldaten moeten leren zich neutraal op te stellen en elk conflict te vermijden. Hoe krijg je dat voor elkaar als het eten smerig is, de dagen lang zijn en de verveling elk ogenblik toeslaat? Gelukkig kun je met sterke verhalen de tijd doden. Luister naar het spannende én waargebeurde verhaal van soldaat Louis van Iersel. Hij werd een oorlogsheld zonder ook maar één schot te lossen. Laat je inlijven en meeslepen in de Grote Oorlog. Maar wees niet bevreesd! Wij zijn en blijven te allen tijde neutraal.

Geweldig en zeker voor herhaling vatbaar!

Mw. Eeden - Amsterdam

Ik wilde jullie en met name de verteller die ons gister mooie verhalen heeft verteld heel erg bedanken voor de goede organisatie en de leuke middag die wij hebben gehad! Alles was in orde en we hebben echt genoten van de leuke verhalen en natuurlijk ook de manier waarop ze verteld werden!

Marjolein Rooijmans - Utrecht

Tickets

Sluit aan bij een geplande stadswandeling en ontdek de helden, schurken en heiligen van de stad.

Groepen

Start een stadswandeling op de dag en tijd die jou past. Kies een privéverteller of nodig anderen uit.

Cadeau

Maak iemand blij met een uniek cadeau. Geef een avontuurlijke wandeling door stad of land .

Godefridus_gr

Godefridus & Fort De Bilt

Van zijn grootvader hoorde hij de verhalen. Visserslatijn en grootspraak, dacht hij toen. Maar opa laat hem een koffer na met zijn plunje, oude postkaarten en een intrigerende briefwisseling. Alles blijkt waarheid. Sterker nog: de waarheid is nog gekker dan de verhalen deden vermoeden. En hij heeft bewijs in beeld: de foto van neef Louis met een borst vol medailles. Godefridus neemt je mee als korporaal Van Iersel die op Fort De Bilt wacht op nieuwe orders. Hij neemt je mee ver buiten de landsgrenzen, leidt je door zeeslagen en lokt je tot ver achter de vijandelijke linies.

Onze medewerkers waren erg enthousiast. Dus een pluim.

Mw. van der Staal - Voorhout

Naast educatie ook veel vermaakt. De interactieve wijze waarop de verteller ons twee uur vermaakte sprak erg aan. De tijd vloog voorbij.

Dhr. E. Grotenhuis
Utrecht Toerisme en Recreatie

Bepaal zelf je datum

Vanaf 6 personen bepaal je zelf de datum, tijd en verteller.