Stadsavonturen-Storytrail-Marie_Louise-min

Stadswandeling Deventer

Een Europese wereldstad van formaat. Terwijl Amsterdam nog maar een dorp is, trekt Deventer kooplui en studenten van heinde en verre. Dat brengt kennis, rijkdom, bedrog, jaloezie en hartzeer.

Beleef een StoryTrail

Een theatervoorstelling tijdens een stadswandeling boordevol historie. Het duurt anderhalf uur, het is voorbij voordat je het weet en je hebt het er dagen over.

deventer_yt

Stadswandeling in Deventer

Deze stadswandeling in Deventer is bijzonder, want Deventer heeft een van de oudste én mooist bewaard gebleven binnensteden van ons land. Het was een van de rijkste en invloedrijkste plaatsen, en dat is nog steeds overal te zien in deze prachtige stad. Amsterdam is nog maar een piepklein vissersdorpje als Deventer al de halve wereld verovert. Door de handel in koek en stokvis komen kooplui uit alle windstreken naar de Brink. Uit heel Europa komt men er het boekenvak leren en aan haar Latijnse School studeren denkers als Geert Groote en Erasmus. De voorspoed brengt ook kwellingen zoals belegeringen en valsmunters.

 

In één woord geweldig! Combinatie van stadswandeling en diner was goed. Stadsverteller was geweldig goed.'

Mw. Kuijten - Veldhoven

Ik wilde jullie en met name de verteller die ons gister mooie verhalen heeft verteld heel erg bedanken voor de goede organisatie en de leuke middag die wij hebben gehad! Alles was in orde en we hebben echt genoten van de leuke verhalen en natuurlijk ook de manier waarop ze verteld werden!

Tickets

Sluit aan bij een geplande stadswandeling en ontdek de helden, schurken en heiligen van de stad.

Groepen

Start een stadswandeling op de dag en tijd die jou past. Kies een privéverteller of nodig anderen uit.

Cadeau

Maak iemand blij met een uniek cadeau. Geef een avontuurlijke wandeling door stad of land .

Godefridus_gr

Deventer & Godefridus

Jaren geleden dacht Godefridus: Deventer is vast een leuke stad. Nou dat was een schot in de roos: een prachtig centrum op slechts 5 minuten lopen van het station. De straten met oude woonhuizen, winkelpanden, kerken en voormalige kloosters zijn allemaal even fraai. En de verhalen niet minder. Godefridus neemt je mee aan de hand van de vraag: wat is in Deventer nu het hoogste goed? Handel en geld? Of kennis en boeken? Tijdens deze stadswandeling door Deventer sta jij voor de keuze: ben jij een koekenbakker of een boekenkakker? Ga mee met de stadswandeling Deventer en doe een echte ontdekking!

Marie_Louise_gr

Marie Louise & Deventer

Jaren geleden streek zij hier neer en zij is nooit meer vertrokken. Deventer was liefde op het eerste gezicht. Enthousiast en nieuwsgierig dook zij in de archieven van de stad om haar geschiedenis te doorgronden. Zo kwam zij op het spoor van verborgen legendes en opmerkelijke anekdotes. Samen met de Directrice van Stadsavonturen goot zij deze verhalen in een StoryTrail voor een Deventer stadswandeling. Nu struint ze met de mensen door de straten en stegen van Deventer om ervoor te zorgen dat de legendes tot leven komen – daar waar ze zijn gebeurd!

Het was een zeer amusant en "leerzaam" avontuur. Zeker voor herhaling vatbaar. Als onderdeel van onze informele dag een bijzonder leuke gebeurtenis.

Stef van den Wijngaard - Veghel

Bepaal zelf je datum

Vanaf 6 personen bepaal je zelf de datum, tijd en verteller.