Stadsavonturen-Storytrail-Fort-Vechten-min

Bezoek Fort Nieuwersluis

Het fort dat de Franse Zonnekoning stopte, de Prins redde en Keizer Napoleon een fan van de Waterlinie maakte. Een fort met een gezellig theehuis en zalen voor vergadering of feest.

Beleef een StoryTrail

Je wordt ingelijfd door de Prins, zet het land onder water, lacht het Franse leger uit en doet handjeklap met boeren en smokkelaars. Dit is geen saaie rondleiding, dit is een beleving!

Bezoek het Fort Nieuwersluis

Terwijl de Franse Zonnekoning Nederland onder de voet loopt, is er één dorpje aan de Vecht dat dapper weerstand biedt: Nieuwersluis! Slechts door wat aarden wallen omringd weet het op slinkse wijze een wereldmacht van zich af te houden, vooral dankzij een verborgen kracht. Dit daverende succes zorgt ervoor dat Prins Willem III van Oranje hoogstpersoonlijk roem en rijkdom naar dit lommerrijke plaatsje brengt. Sindsdien staat Nieuwersluis stevig op de kaart.

Ik wilde jullie en met name de verteller die ons gister mooie verhalen heeft verteld heel erg bedanken voor de goede organisatie en de leuke middag die wij hebben gehad! Alles was in orde en we hebben echt genoten van de leuke verhalen en natuurlijk ook de manier waarop ze verteld werden!

Marjolein Rooijmans - Utrecht

Geweldig en zeker voor herhaling vatbaar!

Mw. Eeden - Amsterdam

Tickets

Sluit aan bij een geplande stadswandeling en ontdek de helden, schurken en heiligen van de stad.

Groepen

Start een stadswandeling op de dag en tijd die jou past. Kies een privéverteller of nodig anderen uit.

Cadeau

Maak iemand blij met een uniek cadeau. Geef een avontuurlijke wandeling door stad of land .

Godefridus_gr

Godefridus & Fort Nieuwersluis

Het is voor mij haast een ongelofelijk verhaal dat een laagje van 50 cm water het hele Franse leger knarsend tot stilstand bracht. Maar het is wel echt gebeurd. Nieuwersluis staat daarmee aan de wieg van de Hollandse Waterlinie. En hier zijn nog veel meer sterke verhalen te vertellen. Bijvoorbeeld over wat hier plaatsvond ten tijde van de Eerste Wereldoorlog. Toen moest de verborgen kracht van Nieuwersluis wellicht opnieuw van stal gehaald worden. En hoe zat dat met al die spionnen, smokkelaars en aardappeldieven. Hoe moet je je als eenvoudige soldaat daar tegen wapenen? Ontdek het zelf op Fort Nieuwersluis!

Onze medewerkers waren erg enthousiast. Dus een pluim.

Mw. van der Staal - Voorhout

Naast educatie ook veel vermaakt. De interactieve wijze waarop de verteller ons twee uur vermaakte sprak erg aan. De tijd vloog voorbij.

Dhr. E. Grotenhuis
Utrecht Toerisme en Recreatie

Bepaal zelf je datum

Vanaf 6 personen bepaal je zelf de datum, tijd en verteller.