Bezoek de Stelling van Amsterdam

Nederland bleef Neutraal in WO1. Hier op het fort verveelden we ons dood. Maar neef Diederik trekt de wereld in en schopt het tot oorlogsheld, zonder ook maar één schot te lossen. Raar maar waar.

Beleef een StoryTrail

Een echte beleving die je meeneemt in het leven van de soldaten van het fort. Sta jij je mannetje in deze theatervoorstelling vol stoere, grappige en huiveringwekkende verhalen?

Bezoek de Stelling van Amsterdam

Tijdens de Eerste Wereldoorlog (1914-1918) worden de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam vier jaar lang gemobiliseerd. Ons land verklaart zich neutraal, maar ligt precies tussen drie strijdende grootmachten in: Duitsland, Engeland en Frankrijk. Eén domme fout en we worden alsnog die vreselijke oorlog in getrokken. Waakzaamheid is geboden!

We hebben een hele leuke dag gehad. We hebben genoten van de goede zorgen en leuke verhalen! 't eten bij Aal was heerlijk, goed verzorgd en gezellig. Heel hartelijk dank voor al!

Coosje

Bedankt voor de organisatie van ons personeelsuitje. We hebben erg positieve reacties vernomen en vonden het zelf ook een erg geslaagd programma!

Linda
Marketing Medewerkster - De Werkstudent Amsterdam

Waar voor je geld. Leuke combinatie van actief-passief: wandelen en theater.

Tickets

Sluit aan bij een geplande stadswandeling en ontdek de helden, schurken en heiligen van de stad.

Groepen

Start een stadswandeling op de dag en tijd die jou past. Kies een privéverteller of nodig anderen uit.

Cadeau

Maak iemand blij met een uniek cadeau. Geef een avontuurlijke wandeling door stad of land .

Godefridus_gr

Beleef het tijdens een wandeling over het fort

Als nieuwe rekruten op het fort leer je de fijne kneepjes van het inunderen, exerceren en salueren van de sergeant. Onze kapitein vertelt hoe je je moet wapenen tegen een ongewisse vijand, maar ook tegen spionnen, smokkelaars en aardappeldieven in eigen gelederen. En het kokkie in de keuken blijft maar zingen: ´Rats, kuch en bonen is het soldatendiner!´ Hoe kun je als soldaat alert blijven wanneer het eten smerig is, de bedden vol luizen zitten en de werkzaamheden slaapverwekkend zijn? Hoe kun je de mobilisatietijd doden? Met spannende verhalen, zoals dat van soldaat Louis van Iersel. Hij werd een echte oorlogsheld zonder ook maar één schot te lossen. Laat je inlijven en meeslepen in de Grote Oorlog. Maar wees niet bevreesd! Wij zijn en blijven te allen tijde neutraal.

Onze complimenten. We hebben echt op en top genoten.

Mw. van Gilst - Alphen a/d Rijn

Heb genoten van de verhalenverteller: merk dat veel blijft hangen omdat het op zo'n leuke manier word verteld. Wij hebben genoten.

Mw. M. Schnater - Hoofddorp

Ik wilde jullie en met name de verteller die ons gister mooie verhalen heeft verteld heel erg bedanken voor de goede organisatie en de leuke middag die wij hebben gehad! Alles was in orde en we hebben echt genoten van de leuke verhalen en natuurlijk ook de manier waarop ze verteld werden!

Marjolein Rooijmans - Utrecht

Bepaal zelf je datum

Vanaf 6 personen bepaal je zelf de datum, tijd en verteller.