Stadsavonturen-Storytrail-Reijckhart_de_leijenaar-min

Stadswandeling Den Bosch

Magisch, gezellig, beeldschoon en straf. Den Bosch, de onoverwinnelijke stad, werd ingenomen. Maar het volk bleef . Ontdek de stad waar na iedere hoek een nieuw wonder opduikt – tijdens de stadswandeling Den Bosch.

Beleef een StoryTrail

De verhalenverteller van de StoryTrail voert je door een wonderlijke stad. In dit historische decor leven de sagen en legenden nog. Ga mee op avontuur en leer de stad en elkaar kennen.

Stadswandeling in Den Bosch

Waar vind je een stad gelijk aan ‘s-Hertogenbosch, met prijzende namen als Klein Rome of De Moerasdraak. Eens het Bosch van de Hertog, nu van ons allemaal. Een stad waar je elkaar ontmoet in gezelligheid. Hier laat een bewogen geschiedenis zich vertellen op de mooiste plekjes. Kom, ga mee naar het Den Bosch van eeuwen geleden. De verhalenverteller stelt je voor aan de inwoners van weleer die de veranderingen aan den lijve ondervonden. Hoor de verhalen, de wonderen, de legendes en de sagen van ‘s-Hertogenbosch.

Weer eens iets anders dan karten, poldercross en lasergames. Zeer gewaardeerd. Bij een aantal deelnemers vooraf sceptisch, voornamelijk de 'stoere' mannen, maar uiteindelijk vond iedereen het erg leuk. De storyteller was erg adrem en speelde leuk in op de opmerkingen.

Mw. M. de Mooij
FloraHolland - Rijnsburg

Ik wilde jullie en met name de verteller die ons gister mooie verhalen heeft verteld heel erg bedanken voor de goede organisatie en de leuke middag die wij hebben gehad! Alles was in orde en we hebben echt genoten van de leuke verhalen en natuurlijk ook de manier waarop ze verteld werden!

Via dit bericht willen wij Reijckhart bedanken voor enorme prettig verwoorde en gevisualiseerde rondgang door het centrum van Des Hertogen Bos, afgelopen zondag. Bedankt!

Geert & Maarten

Tickets

Sluit aan bij een geplande stadswandeling en ontdek de helden, schurken en heiligen van de stad.

Groepen

Start een stadswandeling op de dag en tijd die jou past. Kies een privéverteller of nodig anderen uit.

Cadeau

Maak iemand blij met een uniek cadeau. Geef een avontuurlijke wandeling door stad of land .

Reijckhart_de_leijenaar_gr

Reijckhart & Den Bosch

“Het is al weer 25 jaar geleden dat ik, Reijckhart de Leijenaer, voor het eerst door Den Bosch liep. De stad, vroeg in de ochtend, werd langzaam wakker. Ik kon hier de historie haast proeven. Ik beeldde mij in: de oude marktkraampjes en bedrijvigheid, de galg en het schavot, de inwoners van toen veilig achter de muren van deze onneembare vestingstad. De hele historie trok aan mij voorbij, van het prilste begin bij De Put tot en met de bruisende, feestende stad van nu. Een bijzondere stad die carnaval viert alsof het een gezellig boerendorp is. Een oude stad met een rijke cultuur, die ik graag met jullie deel in deze stadswandeling door Des Hertogen Bosch, mijn Bosch, ons Bosch, Den Bosch.”

Erik_de_beweerder_gr

Eric & Den Bosch

Opgevoed door de nonnen van Den Bosch weet Erik de Beweerde precies wat er speelt in deze stad. Nieuwtjes verspreiden zich in een klooster als een lopend vuurtje. Maar, naast de roddel en achterklap hoorde hij ook de verhalen van vroeger. Sagen en legenden zo oud en zo ongelooflijk dat ze wel waar moesten zijn. “Als kind hing ik aan hun lippen. En toen ik voor de Directrice van Stadsavonturen mijn stad in toog om deze oude verhalen een plek te geven, liep ik het ene na het andere vergeten geheim tegen het lijf. Ga mee, dan laat ik je Den Bosch zien, horen en voelen tijdens een bijzonder mooie stadswandeling!”

Erg leuk, de StoryTrail in 's Hertogenbosch. Op een pakkende manier word je meegenomen in de geschiedenis van de stad. Het was bijna vreemd dat er winkelend publiek door 'het decor' liep!

SJ

Den Bosch ken ik niet echt, dus dit was een hele mooie gelegenheid voor een dagje uit! Ik krijg de kriebels om daar terug te komen, de sfeer van de stad kwam goed tot z'n recht (misschien moet ik daar maar naar toe als het carnaval is!) en ik had ook echt het idee dat ik Den Bosch beter heb leren kennen op cultureel als persoonlijk vlak!

Emmy Siebers - Utrecht

Bepaal zelf je datum

Vanaf 6 personen bepaal je zelf de datum, tijd en verteller.