stadswandeling_Gouda

Stadswandeling Gouda

Bier, turf, kaas, kaarsen en... Gouda is in de 16e eeuw hét knooppunt van de Nederlandse waterwegen. In deze eeuwenoude stad speelt zich een mysterieuze ramp af. Hoe dat zit? Ga mee op onderzoek!

Beleef een StoryTrail

Deze stadsvoorstelling laat je kennismaken met de bewoners van eeuwen terug. Je zit middenin de geschiedenis en beleeft de verhalen zo levensecht dat je ze nooit meer vergeet. Een heerlijk vertel-avontuur in de prachtige Goudse binnenstad.

Stadswandeling in Gouda

In het midden van de 16e eeuw is Gouda een rijke turf-, kaas- en bierstad. Op het marktplein krioelt het van handelaars die hun waar aanprijzen en van schippers die op werk wachten. In hun midden ontwaren we een jonge kerel, schipperszoon Wouter Hugesz. Hij is op zoek naar zijn vader, die al weken spoorloos is. Juist die nacht gaat de Sint Jan in vlammen op. Heel Gouda loopt uit. Schreeuwende visboeren en gespierde zakkendragers hebben zich tussen het publiek verscholen, het is nu of… Beleef de geschiedenis van Gouda en zijn inwoners tijdens deze stadswandeling.

Wij hebben genoten van de wandeling door Gouda met Erik, wat een feestje was het!
Geestig, onderhoudend, leerzaam – dit is theater met een gouden randje. Hulde voor Erik & team, dit gaan we vaker doen in andere steden!

Nicolette van der Maas - Haarlem

Het idee sprak aan. De verteller was erg enthousiast, met humor en gezellige sfeer werd een goed verhaal neergezet.''

Mw. Verlaan - Alphen a/d Rijn

Tickets

Sluit aan bij een geplande stadswandeling en ontdek de helden, schurken en heiligen van de stad.

Groepen

Start een stadswandeling op de dag en tijd die jou past. Kies een privéverteller of nodig anderen uit.

Cadeau

Maak iemand blij met een uniek cadeau. Geef een avontuurlijke wandeling door stad of land .

Erik_de_beweerder_gr

Erik de Beweerde & Gouda

Hij wekt de stad tot leven met zijn verhalen. En dan geen saaie verhalen over jaartallen en lui liggend steen. Nee, met zijn StoryTrail in Gouda grijpt Eric je bij de kladden. Vanaf de trappen van het stadhuis deelt hij forse straffen uit, als sluiswachter roddelt hij er op los en samen met zijn publiek bevolkt hij de Vismarkt met kijvende wijven. Doordat je het op deze manier met elkaar beleeft, vergeet je het nooit meer.

Wandeling Utrecht Storytrail - Verhalenverteller Brot va Gromme

Brot van Gromme & Gouda

“Het meest van Gouda boeit mij het onmogelijk ingerichte marktplein, waarop, als een wachtend schip, het Stadhuis prijkt. Wat dit Stadhuis in het groot vertelt, vertelt de rest van dit lieflijke Zuid-Hollandse stadje in het klein: ieder steegje, elke overkluisde vaarweg, de visbanken en het zakkendragershuisje: allemaal illustreren ze het grote verhaal van Gouda, een van de rijkste Hollandse steden ooit. Ik raak er niet uitgespeurd en neem u graag mee op een stadswandeling door deze heerlijke stad.”

Godefridus_gr

Godefridus & Gouda

Dankzij een project van Goudse basisscholen die zich wilden verdiepen in de geschiedenis van hun eigen stad kreeg Godefridus de uitdaging om een interactieve stadswandeling voor scholieren te bedenken. Na dat scholenproject had de stadswandeling Gouda maar kleine aanpassingen nodig om ook voor volwassen geschikt te zijn. Godefridus deelt zijn verhalen over Gouda op een speelse manier, zodat je ze niet snel vergeet.

Wij hingen aan zijn lippen! Bijzonder als iemand zo mooi verhalen kan vertellen over de historische plekken waar we geweest zijn. We vonden het een hele gezellige middag en zelfs met het vreselijke weer was het prima te doen. Nogmaals onze dank aan Brot van Gromme!''

J Overduin

Ontzettend leuk teamuitje. Leuke manier om kennis te maken met het interessante Gouda.

Medewerkers
OBS De Kameleon - Velp

Bepaal zelf je datum

Vanaf 6 personen bepaal je zelf de datum, tijd en verteller.