stadswandeling-zwolle-header-storytrail-verhalen-verteller-godefridus-deur-001-web

Stadswandeling Zwolle

Wat is het geheim van Zwolle? Hoe kon deze stad zo machtig worden? Ga mee met de StoryTrail stadswandeling Zwolle en ontdek een berekenend volk met een engeltje op de schouder.

Beleef een StoryTrail

De verhalenverteller voert je mee door de stad én de geschiedenis. Geniet van prachtige volksverhalen in een betoverend decor. En ontdek de helden en schurken van het eeuwenoude Zwolle.

Stadswandeling in Zwolle

Zwolle was eeuwenlang nummer drie in de rij van Overijsselse steden, na het rijke Kampen en het machtige Deventer. Maar uiteindelijk wist Zwolle toch de koppositie te veroveren. Verhalenverteller Godefridus heeft zich grondig verdiept in die verrassende prestatie. Zijn grote vraag: wat was het geheim van het Zwolse succes? Was het puur geluk of eigen verdienste? Of kwam het door de schutspatroon van Zwolle, Sint Michael, die de duivel wist te verslaan? Na afloop van deze theatrale stadswandeling weet u het antwoord!

Eigenlijk zou elke - beetje stad - zo'n StoryTrail moeten hebben. Een veel leukere, boeiender en gezellige manier om meer te weten te komen over een stad...

A.J. van Straten - Gorinchem

Zag er aantrekkelijk uit en we wilden geen saaie rondleiding met alleen maar historische feiten. Alle collega's waren enthousiast over de lunch (uitgebreid en lekker) en de verhalenverteller (ludiek en boeiend).

A.C.M. van Leeuwen
Rabobank Westland

Leuke manier om met een stad kennis te maken.

Mw. Roos - Apeldoorn

Tickets

Sluit aan bij een geplande stadswandeling en ontdek de helden, schurken en heiligen van de stad.

Groepen

Start een stadswandeling op de dag en tijd die jou past. Kies een privéverteller of nodig anderen uit.

Cadeau

Maak iemand blij met een uniek cadeau. Geef een avontuurlijke wandeling door stad of land .

Godefridus_gr

Zwolle & Godefridus

Als geen andere stad heeft Zwolle smeuïge verhalen in petto over zakelijk succes. Want ondernemen, dat kunnen ze in Zwolle als de besten! Dit aparte volk trok de aandacht van Godefridus en hij dook de akelig diepe stadsarchieven in. Zijn bevindingen zijn helder: ‘Zwolle bruist! Want als ergens boerenslimheid en ondernemingslust hand in hand gaan, dan wel hier.‘ Met zijn StoryTrail stadswandeling Zwolle laat Godefridus u de historische stad zien door de ogen van haar bewoners. Ga mee en hoor, zie, proef en ruik het eeuwenoude Zwolle.

Ik kan het iedereen aanbevelen! Met Godefridus hebben we zaterdag 16 juli een leerzame tocht door het verleden gemaakt. Op een amusante manier heeft hij de ‘feiten’ uit de historie voor onze groep ‘tot leven gewekt’. Onze groep varieerde in leeftijd tussen 10 en 70 jaar. Door de verbeelding blijft je zoveel meer bij dan teksten en jaartallen. Het meespelen van enkelen van onze groep riep alleen maar meer hilariteit op. Godefridus nogmaals hartelijk dank voor je manier van vertellen. Ook de lunch daarna was overweldigend.

Alles met elkaar hebben we van begin tot eind genoten. Ik kan het iedereen aanbevelen.

Mevr. v.d. Kooy

Ik wilde jullie en met name de verteller die ons gister mooie verhalen heeft verteld heel erg bedanken voor de goede organisatie en de leuke middag die wij hebben gehad! Alles was in orde en we hebben echt genoten van de leuke verhalen en natuurlijk ook de manier waarop ze verteld werden!

Marjolein Rooijmans - Utrecht

Bepaal zelf je datum

Vanaf 6 personen bepaal je zelf de datum, tijd en verteller.