Stadsavonturen-Storytrail-Bastiaan-de-Zwitzer-min

Stadswandeling Amersfoort

Verdwaal in list en liefde. Blaas samen met de verteller van de StoryTrail de volksverhalen van Amersfoort nieuw leven in. Pijn, onbegrip, spoken en brandende liefde is je deel. Ga je mee met deze stadswandeling?

Beleef een StoryTrail

De StoryTrail is een theaterwandeling. De verteller neemt je mee langs de muurhuizen en poorten van de Keistad en laat je kennis maken met de donkere en de lichte kant van het hart van Nederland. Beleef de verhalen van Amersfoort.

Bedankt voor een fantastische wandeling. Jong en oud hebben genoten van de verhalen. Heel erg leuk dat er zoveel samen met ons gedaan werd. Een echte aanrader!

Ans Wijnen

Ik wilde jullie en met name de verteller die ons gister mooie verhalen heeft verteld heel erg bedanken voor de goede organisatie en de leuke middag die wij hebben gehad! Alles was in orde en we hebben echt genoten van de leuke verhalen en natuurlijk ook de manier waarop ze verteld werden!

Marjolein Rooijmans

Zo genoten van Amersfoort en De Zwitser. Van spanning tot schaterlag. Iedereen was onder de indruk van zijn prachtige verhalen over de geschiedenis. Dat vergeten we niet snel meer.

Christine Groffen

Stadswandeling in Amersfoort

Midden in Nederland ligt een klein en prachtig stadje: Amersfoort. Een mooi plekje, met zijn muurhuizen en de eenzame kerktoren. De bewoners hier worden ‘keientrekkers’ genoemd en Amersfoort heet de Keistad. Maar waarom? Dat heeft allemaal te maken met een weddenschap. Een weddenschap waar heel Amersfoort aan mee deed. Het is een prachtig verhaal.

Tickets

Sluit aan bij een geplande stadswandeling en ontdek de helden, schurken en heiligen van de stad.

Groepen

Start een stadswandeling op de dag en tijd die jou past. Kies een privéverteller of nodig anderen uit.

Cadeau

Maak iemand blij met een uniek cadeau. Geef een avontuurlijke wandeling door stad of land .

Storytrail Stadswandeling Amersfoort verhalen verteler Bastiaan de Zwitser

De Zwitser & Amersfoort

Verhalenverteller Bastiaan de Zwitser kent de sterke verhalen van de Keistad en brengt die tijdens deze stadswandeling Amersfoort tot leven. Een wandeling door de prachtige oude binnenstad die met zijn verhalen in een heel nieuw licht komt te staan.

Bastiaan: “De verhalen zijn gebaseerd op echte geschiedenissen. Maar hoe beleefden de hoofdpersonen het zelf? Stel je voor. Je gaat een avondje stappen en belandt met een kater op de brandstapel. Of heel Amersfoort is opeens in de ban van een gruwelijk spook. Of je gaat een weddenschapje aan en plots ben je in heel Europa het mikpunt van spot. Ja, Amersfoort: da’s een gezellig stadje!”

verhalenverteller stadswandeling amersfoort louise-wandelaar-01

Louise Wandelaar & Amersfoort

Louise: “De liefde bracht me naar Amersfoort, maar in de afgelopen 15 jaar werd ik ook verliefd op de stad. Als ik door de oude straatjes naar de markt loop, denk ik vaak aan de mensen die dat in de honderden jaren voor mij ook al deden, op precies dezelfde plek. Dat is toch wonderlijk?”

Daarnaast is Louise trots op een nieuw stukje Amersfoort, net buiten de beroemde Koppelpoort. Aan de Eem verscheen een sfeervolle haven en een plein met het iconische Eemhuis. Als je na deze betoverende stadswandeling nog tijd hebt, is dat deel zeker een bezoek waard.

Leuk idee voor een familie uitje!

Dhr. Sprang - Utrecht

Heel anders dan een gewone stadswandeling.

VVV Amersfoort

10:30
Wandeling Park Vliegbasis Soesterberg met verhalenverteller Collapse Wandeling Park Vliegbasis Soesterberg met verhalenverteller Ga mee met de vertellers Godefridus & Franciscus van theatergezelschap Stadsavonturen tijdens de ‘StoryTrail wandeling Park Vliegbasis Soesterberg.’ Jarenlang heeft de Koude Oorlog ons de koude rillingen bezorgd. Er kwam een muur dwars door Berlijn. En hier, in wat nu een vredig natuurpark […]
Soesterberg Storytrail - Park Vliegbasis Soesterberg
19:30
Verhalen van Amelisweerd uit de StoryTrail Collapse Verhalen van Amelisweerd met verteller Wannes Amelisweerd is een betoverend landgoed met prachtige verhalen. Niemand kan die beter vertellen dan de verteller van de StoryTrail. Amelisweerd dankt zijn naam aan de legendarische ridder Amelis. Maar hoe kwam die Amelis eigenlijk aan zijn weerd? Je beleeft het tijdens deze StoryTrail. […]
Amelisweerd Storytrail
10:30
Wandeling Park Vliegbasis Soesterberg met verhalenverteller Collapse Wandeling Park Vliegbasis Soesterberg met verhalenverteller Ga mee met de vertellers Godefridus & Franciscus van theatergezelschap Stadsavonturen tijdens de ‘StoryTrail wandeling Park Vliegbasis Soesterberg.’ Jarenlang heeft de Koude Oorlog ons de koude rillingen bezorgd. Er kwam een muur dwars door Berlijn. En hier, in wat nu een vredig natuurpark […]
Soesterberg Storytrail - Park Vliegbasis Soesterberg
14:00
De Hof, de kei, het spook met de spiegel, de toren, de ketter en de draak. Hoor de eeuwenoude verhalen van dit middeleeuwse stadje. Ga mee op pad en laat je betoveren. Beleef Amersfoort met verhalenvertelster Louise Wandelaar. Duur voorstelling: 1,5 uur. 1,5 km. Tickets: € 17  Volw., € 9 Kids,  € 0 Kleuters. Bestel nu […]
Amersfoort Storytrail
14:00
Wandeling Amersfoort vol van theater & Historie. Beleef de sagen en legenden van de mooiste stad van ons land. Ga mee met de verhalenverteller op een avontuur door een middeleeuwse stad. Amersfoort is als een ui. Opgebouwd uit ringen om de vijanden uit oost, west, noord en zuid te weren. Tegelijkertijd was het eeuwenlang een plaats […]
Amersfoort Storytrail

Bepaal zelf je datum

Vanaf 6 personen bepaal je zelf de datum, tijd en verteller.