StoryTrail wandeling landgoed Huys ten Donck. Verhalenverteller Franciscus vertelt markante verhalen

Wandeling Huys ten Donck

Bezoek het sprookjesachtige landgoed van Huys ten Donck in Ridderkerk. Een groene oase aan de Nieuwe Maas, tussen Rotterdam en Dordt. Vol van machtige verhalen.

Beleef een StoryTrail

Beleef een oase van rust op een eeuwenoude heerlijkheid. Laat je meevoeren in de vertellingen over een bijzondere familiehistorie. Ga mee op avontuur, ontdek en geniet!

StoryTrail wandeling landgoed Huys ten Donck. Verhalenverteller Franciscus vertelt

Wandeling Huys ten Donck

Huys ten Donck is werkelijk uniek. Op een steenworp afstand van het drukke Rotterdam sta je hier plotseling midden in de natuur. Je wandelt over sierlijke paden, langs fraaie gazons en oeroude bomen.

De verteller neemt je mee door de rijke geschiedenis van dit luisterrijke landgoed. Je beleeft fabelachtige verhalen over liefde, geluk, verval en wederopbouw.

Minstens zo mooi zijn de sprookjes die aan Huys ten Donck zijn verbonden. Koningen, heksen en draken: de verteller wekt ze tot leven waar je bij staat.

De StoryTrail wandeling Huys ten Donck in Ridderkerk is een heerlijk avontuur voor jong en oud.

Huys ten Donck Kids

Geniet van een avontuurlijke familievoorstelling. Verhalenverteller Johannes vertelt voor jong en oud: “Kinderen, en grote mensen. Hier op Huys ten Donck houdt men van het boerenlandleven. Dat is altijd al zo geweest.

Vroeger leefde men van wat je in de natuur hier allemaal kon vinden, van wat de boeren verbouwden. En ze maakten hier zelfs hun eigen visnetten om in de rivier hier achter een lekker visje te kunnen vangen. En er waren ook schapen hier op de Donck. Maar er was één schaapsherder die…”

Kom naar het kinderspeelhuisje op Heerlijkheid Huys ten Donck. Leer hoe dit landgoed al je wensen in vervulling kan brengen. Hoor het verhaal over de hebberige koning en de arme schaapsherder, die hier vroeger op de Donck woonde.

Ontdek een bijzondere plaats op dit landgoed, waar een magische ring werd gevonden. Vecht mee met de dappere Joris, en versla een heuse draak.

 

Uniek in zijn soort.

Dhr. Buijserd - Wezep

De professionaliteit van de vertellers tilt de beleving op een ander niveau. Complimenten!

Anja Wijdegeus - Ridderkerk

Ik wilde jullie en met name de verteller die ons gister mooie verhalen heeft verteld heel erg bedanken voor de goede organisatie en de leuke middag die wij hebben gehad! Alles was in orde en we hebben echt genoten van de leuke verhalen en natuurlijk ook de manier waarop ze verteld werden!

Marjolein Rooijmans - Utrecht

Tickets

Sluit aan bij een geplande stadswandeling en ontdek de helden, schurken en heiligen van de stad.

Groepen

Start een stadswandeling op de dag en tijd die jou past. Kies een privéverteller of nodig anderen uit.

Cadeau

Maak iemand blij met een uniek cadeau. Geef een avontuurlijke wandeling door stad of land .

StoryTrail-wandeling-Huis-ten-Donck-Ridderker-Verhalenverteller-Franciscus_100

Huys ten Donck & Franciscus

Wij wonen in Nederland in steden en dorpen. Soms, als een dorp erg klein is, noem je het een gehucht. Maar er zijn mensen in Nederland die wonen in een heerlijkheid, de inwoners van Ridderkerk bijvoorbeeld.

‘Hoezo een heerlijkheid?’, zul je denken, ‘het ligt ingesloten door de snelweg A15 en het Rotterdams havengebied.’ Klopt, maar voordat dat alles in de afgelopen eeuw groeide en uitbreidde, was Ridderkerk zeker een heerlijkheid.

Wat daar prominent aan herinnert, is Het Huys ten Donck; buitenplaats van de familie Groeninx van Zoelen. Verteller Franciscus mocht voor de StoryTrail wandeling Huys ten Donck het boek lenen dat is geschreven over het huis en de familie en daarin vond hij verhalen die het vertellen meer dan waard zijn.

Verhalenverteller Johannes

Huys ten Donck & Johannes

Aan de noordkant van de Ringdijk stroomt de Nieuwe Maas. Omzoomd door kranen en industrie, druk bevaren door binnenvaartschepen. Je kunt de rivier verkennen vanuit de Waterbus die heen en weer vaart tussen Dordrecht en Rotterdam. Een prachtige tocht! Wie uitstapt bij halte De Schans loopt in een klein halfuurtje naar Het Huys ten Donck, aan de zuidkant van de dijk.

Daar kom je terecht in een totaal andere wereld. Groen, rustig en voornaam. De grote steden en de drukke rivier lijken opeens heel ver weg. Dit is een heerlijke plek om rond te dwalen en jezelf te verliezen in verhalen van vroeger.

Het kleine Speelhuisje, diep verborgen in het bos, is echt een huisje om verliefd op te worden. Een uniek decor voor de sprookjesachtige verhalen die Johannes je gaat vertellen. Tot ziens in Ridderkerk bij de StoryTrail wandeling Huys ten Donck!

Laaiend enthousiast! Ik wilde je nog even bedanken voor de geweldige ouderdag die we hebben gehad de 11e, mede dankzij jullie geweldige acteur! Iedereen was laaiend enthousiast!

Akkelien de Vries
Varsity 124

Echt een leuke familiedag gehad en iedereen (jong en oud) was zeer tevreden.

Mw. I. Huinink - Utrecht

Bepaal zelf je datum

Vanaf 6 personen bepaal je zelf de datum, tijd en verteller.