Storytrail Stadswandeling Rotterdam Delfshaven Verhalen Vertller

Stadswandeling Delfshaven

Ga mee naar de tijd van zeehelden en zakkendragers. Loop door de eeuwenoude straatjes, ontmoet arme sjouwers, maak levertraan, vaar het zeegat uit en verover samen met Piet Hein de Zilvervloot!

Beleef een StoryTrail

Met de verteller van de StoryTrail komt de geschiedenis van Delfshaven echt tot leven. Je voelt de pijn, proeft de hoop en loopt over van geluk. Laat je meesleuren in deze historische stadsvoorstelling.

storytrail stadswandeling rotterdam delfshaven verhalen vertller johannes jij 574x web

Stadswandeling in Rotterdam Delfshaven

Middenin het drukke Rotterdam ligt een verstilde historische enclave. Delfshaven, ooit gebouwd als zeehaven van Delft, lijkt op een prent van Anton Pieck. Tijdens de StoryTrail stadswandeling Delfshaven maak je kennis met eeuwenoude zakkendragers. Met de Stadskastelein. En vooral met de beroemdste inwoner die Delfshaven ooit heeft gehad: Piet Hein. Dwalend door de mooie straatjes beleef je hoe hij met zijn vader mee ging naar zee, hoe hij terechtkwam op de galeien van de Spaanse bevelvoerder Spinola, en hoe hij tenslotte wraak nam op de Spanjaarden door het veroveren van hun Zilvervloot.

Echt een aanrader! Gewoon goed.

Dhr. van Willigen - Sliedrecht

Ik wilde jullie en met name de verteller die ons gister mooie verhalen heeft verteld heel erg bedanken voor de goede organisatie en de leuke middag die wij hebben gehad! Alles was in orde en we hebben echt genoten van de leuke verhalen en natuurlijk ook de manier waarop ze verteld werden!

Tickets

Sluit aan bij een geplande stadswandeling en ontdek de helden, schurken en heiligen van de stad.

Groepen

Start een stadswandeling op de dag en tijd die jou past. Kies een privéverteller of nodig anderen uit.

Cadeau

Maak iemand blij met een uniek cadeau. Geef een avontuurlijke wandeling door stad of land .

Johannes_gr

Johannes & Delfshaven

Johannes: “Vanuit het centrum van Rotterdam loop ik graag naar Delfshaven over de Nieuwe Binnenweg. Dat is een van mijn favoriete straten in Rotterdam. Het begint tamelijk chique, met mooie Jugendstil-gevels. Gaandeweg wordt het straatbeeld steeds multicultureler. En dan ben je opeens in het oude Delfshaven. Het grachtje, de ophaalbrug, de prachtige geveltjes… Betoverend. Ik ga graag even zitten op een bankje aan de Voorhaven. Dan probeer ik mij voor te stellen hoe druk het hier vroeger was, met aankomende en vertrekkende zeilschepen, paarden, karren en zakkendragers.”

stadswandeling-rottedam-oude-haven-verhalenverteller-jacobus013

Jacobus & Delfshaven

Jacobus: “Delfshaven is een verborgen pareltje. Hier riekt het naar een historie vol van avontuur. Als ik hier aankom glip ik een ander tijd binnen. De oude pakhuizen, de schepen in de haven. Het vormt het levensechte decor voor het roemruchte verhaal van de Zilvervloot.

Delfshaven is niet groot. We lopen als het ware op een postzegel hier. Maar om iedere hoek ontdek je weer een pittoresk plaatje. En de muren hebben hier niet alleen oren. Elke steen hier heeft een verhaal te vertellen. Over visionaire kasteleins, knokige zakkendragers, haringvaarders, walvissen, Spaanse slavendrijvers, zeebonken en bezorgde moeders.

Kom dan wandelen we naar het huis van Piet Heyn. De man die met een list een einde maakte aan de oorlog. Een sterk verhaal, maar waar gebeurd.”

Compliment aan de verteller: vond dit een leuke manier om mijn verjaardag te vieren. De verhalen werden uitstekend, vol humor en met stijl gebracht.

Mw. G. Verburgh-de Jong - Vlaardingen

Bepaal zelf je datum

Vanaf 6 personen bepaal je zelf de datum, tijd en verteller.