Stadsavonturen-Storytrail-Fort-Vechten-min

Bezoek Fort Blauwkapel

Ontdek het enige door burgers bewoonde fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Een fort met een eigen kerkje, een bomvrije kazerne en natuurlijk prikkeldraad.

Beleef een StoryTrail

De verhalenverteller neemt je mee het soldatenleven in: oersaai en tóch spannend! Een avontuurlijke voorstelling die ook nog eens tjokvol informatie zit.

Bezoek het Fort Blauwkapel

Fort Blauwkapel is een is een van de meest bijzondere forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het is gebouwd rondom het oude dorpje Blauwkapel. Middenin het fort staan huizen en er is zelfs een klein kerkje. Soldaten en burgers wonen vlak naast elkaar. Gezellig, vindt soldaat Backx. Al die mensen. Maar in zijn binnenzak draagt hij altijd het portretje van zijn lieve moedertje, die thuis op hem wacht. Daar kijkt hij naar, als hij ’s nachts niet kan slapen. Bezoek Fort Blauwkapel, ga op stap met soldaat Backx en beleef een spannend avontuur. Mini-StoryTrail Fort Blauwkapel duurt 30 minuten. Een voorstelling voor volwassenen en/of kinderen, geschikt voor iedereen vanaf 5 jaar.

Ik wilde jullie en met name de verteller die ons gister mooie verhalen heeft verteld heel erg bedanken voor de goede organisatie en de leuke middag die wij hebben gehad! Alles was in orde en we hebben echt genoten van de leuke verhalen en natuurlijk ook de manier waarop ze verteld werden!

Marjolein Rooijmans - Utrecht

Geweldig en zeker voor herhaling vatbaar!

Mw. Eeden - Amsterdam

Tickets

Sluit aan bij een geplande stadswandeling en ontdek de helden, schurken en heiligen van de stad.

Groepen

Start een stadswandeling op de dag en tijd die jou past. Kies een privéverteller of nodig anderen uit.

Cadeau

Maak iemand blij met een uniek cadeau. Geef een avontuurlijke wandeling door stad of land .

verhalenverteller-fort-backx-03

Johannes, soldaat Backx & Fort Blauwkapel

Johannes: “Wie een Waterliniefort binnengaat, komt terecht in een andere wereld. Een wereld van donkere gangen, vleermuizen, ongerepte natuur en lang vervlogen verhalen. Voor de landsverdediging zijn de forten allang niet meer van waarde. Maar mijn alter ego, soldaat Backx, is altijd op zijn post gebleven. Vastberaden wacht hij op een vijand die nooit zal komen. Backx weet met zijn argeloze oprechtheid en zijn optimisme zelfs de strenge commandant soms een heel klein beetje te ontdooien. Een mooie man, die Backx. In een grandioos decor.”

Naast educatie ook veel vermaakt. De interactieve wijze waarop de verteller ons twee uur vermaakte sprak erg aan. De tijd vloog voorbij.

Dhr. E. Grotenhuis
Utrecht Toerisme en Recreatie

Onze medewerkers waren erg enthousiast. Dus een pluim.

Mw. van der Staal - Voorhout

Bepaal zelf je datum

Vanaf 6 personen bepaal je zelf de datum, tijd en verteller.