Stadsavonturen-Storytrail-Anna-Johanna-min

Stadswandeling Amsterdam

Ga mee met de verhalenverteller en ontdek de Gouden Reael. Deze stadswandeling in Amsterdam neemt je mee over drie historische eilanden, vlakbij het Centraal Station. Beleef hoe de families Bicker en Reael hier hun koninkrijk bouwden. En hoe dat afliep!

 
 

 

 

Beleef een StoryTrail

Een interactieve verhalenwandeling over de geschiedenis van een uniek stukje Amsterdam. Vol vaart, humor en bijzondere stadsverhalen. De eeuwenoude kades en pakhuizen vormen het betoverende decor van deze openluchtvoorstelling.

adam_yt

De drie Westelijke Eilanden van Amsterdam staan ook wel bekend als de Gouden Reael. Het is een prachtig gebied vol herinneringen aan de families Bicker en Reael, die hier in de Gouden Eeuw hun handelsimperium vestigden. De verhalenverteller neemt je mee naar de tijd van toen. Je gaat in de schoenen staan van machtige Amsterdammers. Je ontmoet steenrijke kooplieden en eerzuchtige gezagsdragers. Je beleeft strijd, intriges en andere avonturen. En je ontdekt: het was niet alles goud wat er blonk in de 17e eeuw…

Prima verzorgd. We wilden een keer iets anders dan een standaard stadswandeling. We hebben genoten van de performance van Rinus Zwabber.''

Mw. Aalders
JohnsonDiversey

Waar vind je nog voor die prijs een theatermiddag in zo een wisselend decor met een high tea na afloop?'

Dhr van der Velde - Amsterdam

Het leek ons een leuk dagje uit en we vinden het leuk om Amsterdam wat beter te leren kennen. We zijn echt heel erg enthousiast! We willen dit misschien ook een keer in Utrecht gaan doen, je komt achter leuke weetjes van de stad. Ik denk dat dit ook een leuke gelegenheid is om een keertje met mijn ouders te doen.

Mw. J. van Gurp - Utrecht

Het leek ons gewoon een keer leuk om op deze manier Amsterdam te verkennen, je ziet toch weer andere straten waar men gewoonlijk niet zo snel komt. We vonden het allemaal erg leuk, chapeau.'

Dijkstra
Vereenigde B.V. Lelystad

Leuke, informatieve en gezellige wandeling. Ieder jaar bezoeken we als teamuitje een stad in Nederland. Dit jaar gingen we op stap in Amsterdam. Altijd als we een stad bezoeken kopen we een stadswandeling bij de plaatselijke VVV. Dit jaar had een collega iets gelezen over een StoryTrail en de keus was snel gemaakt. Dit was eens een andere wandeling dan een 'normale' stadswandeling.

Peuterspeelzaal de Bereboot - Klazienaveen

Tickets

Sluit aan bij een geplande stadswandeling en ontdek de helden, schurken en heiligen van de stad.

Groepen

Start een stadswandeling op de dag en tijd die jou past. Kies een privéverteller of nodig anderen uit.

Cadeau

Maak iemand blij met een uniek cadeau. Geef een avontuurlijke wandeling door stad of land .

Godefridus_gr

Amsterdam Gouden Reaal & Godefridus

Geboren en getogen in Amsterdam dacht verteller Godefridus de hele stad op zijn duimpje te kennen. Niet dus. Met de Westelijke Eilanden in het IJ - ook wel Gouden Reael genoemd - was hij tot voor kort niet bekend. Maar wat een verborgen parel is dit stukje Amsterdam! Prachtige, imposante pakhuizen, pittoreske bruggetjes, mooie uitzichten op het water. Geen grote toeristenstromen, maar een rustig paradijsje vlakbij het oude centrum. En daarnaast zijn er smeuïge verhalen te vertellen over de families Bicker en Reael die deze eilanden zo’n vier eeuwen geleden lieten opwerpen. Godefridus voelt zich er helemaal thuis.

Iedereen was erg positief over de lunch in de Beurs van Berlage en niet minder over de verhalenverteller. Erg leuk gedaan en op een leuke manier zijn Amsterdam verhaal verteld. In het voorjaar gaat weer een andere groep van ons bedrijf naar Amsterdam en de kans is groot dat we dan ook weer een beroep op jullie doen.

Annelies Rijsdijk Waalgroep - Vlaardingen

Goed bereikbaar. Zowel telefonisch als per e-mail. Rinus Zwabber was een leuke en enthousiaste verteller. Hij weet het leuk en interessant te brengen. Goede vent!

Hako Bouw - Montfoort

Ik wilde jullie en met name de verteller die ons gister mooie verhalen heeft verteld heel erg bedanken voor de goede organisatie en de leuke middag die wij hebben gehad! Alles was in orde en we hebben echt genoten van de leuke verhalen en natuurlijk ook de manier waarop ze verteld werden!"

Spannender dan een gewone rondleiding en paste erg goed binnen het budget. Het is ons zeer goed bevallen!

Mw. G. Verhoeven
PvdA - Amsterdam

Bepaal zelf je datum

Vanaf 6 personen bepaal je zelf de datum, tijd en verteller.