Stadsavonturen-Storytrail-Anna-Johanna-min

Stadswandeling Amsterdam

Moeras en bedevaartsoort, de eerste beurs, een wereldstad, en dat allemaal dankzij… Ja, dankzij wat eigenlijk? Reis mee door de tijd en beleef de verhalen van de allereerste Amsterdammers – tijdens de StoryTrail stadswandeling Amsterdam.

Beleef een StoryTrail

Een interactieve verhalenwandeling met Nederlands beste vertellers door een stad die heel veel te vertellen heeft: Amsterdam, als de dag van toen. De stad vormt het betoverende decor voor haar eigen verhalen.

adam_yt

Stadswandeling in Amsterdam

Amsterdam is eigenlijk één groot mirakel. Want ruim 800 jaar geleden bestond het hele gebied rond Amstel en IJ alleen maar uit drassige moerassen, slappe veengronden en zompige klei. Hoe kon daar later een wereldstad verrijzen die over de hele wereld bekend is? Waardoor kwam Amsterdam tot haar ongekende groei en bloei? Was het dankzij de god Neptunus, heerser over de wereldzeeën? Of eerder door Vrouwe Fortuna, godin van geld en handel? En wat betekende het Mirakel van Amsterdam – een 14e-eeuws wonder met een katholieke hostie – voor de stad? Het zal je verbazen! Aan het eind van stadswandeling Amsterdam besef je pas echt wat de magie van deze metropool is.

Prima verzorgd. We wilden een keer iets anders dan een standaard stadswandeling. We hebben genoten van de performance van Rinus Zwabber.''

Mw. Aalders
JohnsonDiversey

Waar vind je nog voor die prijs een theatermiddag in zo een wisselend decor met een high tea na afloop?'

Dhr van der Velde - Amsterdam

Het leek ons een leuk dagje uit en we vinden het leuk om Amsterdam wat beter te leren kennen. We zijn echt heel erg enthousiast! We willen dit misschien ook een keer in Utrecht gaan doen, je komt achter leuke weetjes van de stad. Ik denk dat dit ook een leuke gelegenheid is om een keertje met mijn ouders te doen.

Mw. J. van Gurp - Utrecht

Het leek ons gewoon een keer leuk om op deze manier Amsterdam te verkennen, je ziet toch weer andere straten waar men gewoonlijk niet zo snel komt. We vonden het allemaal erg leuk, chapeau.'

Dijkstra
Vereenigde B.V. Lelystad

Leuke, informatieve en gezellige wandeling. Ieder jaar bezoeken we als teamuitje een stad in Nederland. Dit jaar gingen we op stap in Amsterdam. Altijd als we een stad bezoeken kopen we een stadswandeling bij de plaatselijke VVV. Dit jaar had een collega iets gelezen over een StoryTrail en de keus was snel gemaakt. Dit was eens een andere wandeling dan een 'normale' stadswandeling.

Peuterspeelzaal de Bereboot - Klazienaveen

Tickets

Sluit aan bij een geplande stadswandeling en ontdek de helden, schurken en heiligen van de stad.

Groepen

Start een stadswandeling op de dag en tijd die jou past. Kies een privéverteller of nodig anderen uit.

Cadeau

Maak iemand blij met een uniek cadeau. Geef een avontuurlijke wandeling door stad of land .

Godefridus_gr

Amsterdam & Godefridus

Godefridus is opgegroeid in Amsterdam. Hij kent er elke straat, steeg en stoep, maar ook de sterke verhalen die daar al eeuwen de ronde doen. Verhalen van rijkdom en armoede, van zeehelden en wapenhandelaars, van machtige keizers die de stad bezoeken en arme sjouwers die de stad bevolken. Onderweg tijdens de stadswandeling Amsterdam kun je ze zomaar tegenkomen. Tip: wandel mee op een zondagochtend, het is dan rustig en de stad ligt aan je voeten.

Rinus-Zwabber_gr

Rinus & Amsterdam

Rinus Zwabber kreeg van de Directrice van Stadsavonturen de opdracht Amsterdam te verkennen. Opgegroeid aan de rand van de binnenstad ontdekte hij een nieuwe stad. Of beter gezegd: een verborgen oude stad die hem een verhaal vertelde dat hij nauwelijks kon geloven. Ga mee, ontdek een fantastische waarheid en trek zelf je conclusie.

Anna_Johanna_gr

Anna Johanna en Amsterdam

Als haar moeder naar de Bijenkorf ging, nam opa haar aan de hand om de stad te laten zien. Zijn familie had hier eeuwen rondgelopen, en als Anna Johanna je meeneemt op een stadswandeling Amsterdam, loopt opa als het ware mee. Hij kende honderden verhalen uit de stad, legendes en historie. En die historie zette hij graag naar zijn hand. Zij is gaan graven naar de herkomst van de verhalen. Maar de waarheid blijkt nog fantastischer dan de fictie.

Iedereen was erg positief over de lunch in de Beurs van Berlage en niet minder over de verhalenverteller. Erg leuk gedaan en op een leuke manier zijn Amsterdam verhaal verteld. In het voorjaar gaat weer een andere groep van ons bedrijf naar Amsterdam en de kans is groot dat we dan ook weer een beroep op jullie doen.

Annelies Rijsdijk Waalgroep - Vlaardingen

Goed bereikbaar. Zowel telefonisch als per e-mail. Rinus Zwabber was een leuke en enthousiaste verteller. Hij weet het leuk en interessant te brengen. Goede vent!

Hako Bouw - Montfoort

Ik wilde jullie en met name de verteller die ons gister mooie verhalen heeft verteld heel erg bedanken voor de goede organisatie en de leuke middag die wij hebben gehad! Alles was in orde en we hebben echt genoten van de leuke verhalen en natuurlijk ook de manier waarop ze verteld werden!"

Spannender dan een gewone rondleiding en paste erg goed binnen het budget. Het is ons zeer goed bevallen!

Mw. G. Verhoeven
PvdA - Amsterdam

Bepaal zelf je datum

Vanaf 6 personen bepaal je zelf de datum, tijd en verteller.