Stadsavonturen-Storytrail-Fort-Spijkerboor-min

Bezoek Fort bij Spijkerboor

Fort bij Spijkerboor: ooit een onneembare schakel in de Stelling van Amsterdam, bemand door ruim 300 soldaten – nu een verstild eiland in de grote weidse Beemster.

Beleef een StoryTrail

Dwaal door de gangen van het fort en kijk uit over de polder. Sta oog in oog met de strenge sergeant Koudijs en de altijd optimistische soldaat Backx. Sta op wacht. En vertel elkaar verhalen.

Bezoek het Fort bij Spijkerboor

Dwaal door de gangen van dit prachtige vestingwerk… En beleef hoe soldaat Backx en zijn maats wacht lopen en elkaar verhalen vertellen. Verhalen over de tijd dat de Beemster nog een wilde binnenzee was, met alle gevaren van dien. Heb je wel eens gehoord van het griezelige Groene Wijf? Dat zwom hier rond door de oude zee. Ze had geen benen maar alleen een vissenstaart. Heb je wel eens gehoord van de schepen die hier zijn vergaan en de zeelui die hier zijn verdronken? En van Platte Thijs, de gevreesde rover, die hier nog steeds schijnt rond te spoken? Ga mee! En laat je op deze bijzondere StoryTrail betoveren door het prachtige fort en zijn bewoners.

Naast educatie ook veel vermaakt. De interactieve wijze waarop de verteller ons twee uur vermaakte sprak erg aan. De tijd vloog voorbij.

Dhr. E. Grotenhuis
Utrecht Toerisme en Recreatie

Geweldig en zeker voor herhaling vatbaar.

Mw. Eeden -  Amsterdam

Tickets

Sluit aan bij een geplande stadswandeling en ontdek de helden, schurken en heiligen van de stad.

Groepen

Start een stadswandeling op de dag en tijd die jou past. Kies een privéverteller of nodig anderen uit.

Cadeau

Maak iemand blij met een uniek cadeau. Geef een avontuurlijke wandeling door stad of land .

verhalenverteller-fort-backx-07

Johannes & Fort bij Spijkerboor

Johannes: “Fort bij Spijkerboor ligt vlakbij de drukke Randstad. Maar als je hier rondloopt, lijkt het of je in een andere wereld bent beland en is de drukte héél ver weg. Ik gaf hier een voorstelling in de Nacht van de Nacht. Eerst liepen we door de prachtig gerestaureerde gangen van het fort, door de beheerders verlicht met honderden kaarsen. Daarna gingen we naar buiten. Op het dak van het fort was het donker en stil. De wind was gaan liggen. We hoorden een uil. En boven ons schitterde een prachtige sterrenhemel.”

Ik wilde jullie en met name de verteller die ons gister mooie verhalen heeft verteld heel erg bedanken voor de goede organisatie en de leuke middag die wij hebben gehad! Alles was in orde en we hebben echt genoten van de leuke verhalen en natuurlijk ook de manier waarop ze verteld werden!

Marjolein Rooijmans - Utrecht

Onze medewerkers waren zeer enthousiast. Dus een pluim.

Mw. van der Staal - Voorhout

Bepaal zelf je datum

Vanaf 6 personen bepaal je zelf de datum, tijd en verteller.