Stadsavonturen-Storytrail-Fort-Vechten-min

Bezoek Fort Vechten

Ontdek de verborgen gangen van het onderaardse reduit. Voel de meters dikke muren, geniet van het prachtig groene fort en zie in het Waterliniemuseum hoe het water Nederland beschermde.

Beleef een StoryTrail

De verhalenverteller neemt je mee in het soldatenleven. Hij laat je huiveren, lachen en een traan wegpinken. Het oersaaie bestaan van een fortsoldaat is nog nooit zo spannend geweest.

Bezoek aan Fort Vechten

Wie een Waterliniefort binnengaat, komt terecht in een andere wereld. Een wereld van donkere gangen, vleermuizen, ongerepte natuur en lang vervlogen verhalen. Voor de landsverdediging zijn de forten allang niet meer van waarde. Maar de verhalenvertellers van de StoryTrail hebben er hun veilige thuishaven van gemaakt. Zij kruipen in de rol van de eenvoudige soldaat die altijd op zijn post is gebleven. Vastberaden wachtend op een vijand die nooit zal komen. Ga mee op avontuur in een grandioos decor. Ervaar het soldatenleven en ontdek hoe je zelfs de strengste commandant een heel klein beetje kunt ontdooien.

Ik wilde jullie en met name de verteller die ons gister mooie verhalen heeft verteld heel erg bedanken voor de goede organisatie en de leuke middag die wij hebben gehad! Alles was in orde en we hebben echt genoten van de leuke verhalen en natuurlijk ook de manier waarop ze verteld werden!

Marjolein Rooijmans - Utrecht

Geweldig en zeker voor herhaling vatbaar!

Mw. Eeden - Amsterdam

Tickets

Sluit aan bij een geplande stadswandeling en ontdek de helden, schurken en heiligen van de stad.

Groepen

Start een stadswandeling op de dag en tijd die jou past. Kies een privéverteller of nodig anderen uit.

Cadeau

Maak iemand blij met een uniek cadeau. Geef een avontuurlijke wandeling door stad of land .

verhalenverteller-fort-backx-06

Johannes, soldaat Backx & Fort Vechten / Waterliniemuseum

Als je Fort bij Vechten binnenwandelt, over de lange loopbrug, staat soldaat Backx al op je te wachten. Hij neemt je mee naar het reduit, een half vervallen doolhof van donkere gangen, gietijzeren trappen en druipkokers. Spannend! Hier woont Backx, samen met de andere soldaten. Dat is niet altijd een pretje. Vooral niet omdat de commandant de discipline streng in de gaten houdt. Gelukkig weet Backx wel een paar slimmigheden om het soldatenleven toch zo aangenaam mogelijk te maken.

Godefridus_gr

Godefridus, korporaal van Iersel, & Fort Vechten / Waterliniemuseum

“Het is ruim 100 jaar geleden wanneer de Eerste Wereldoorlog uitbreekt. Nederland verklaart zich al snel neutraal, maar ons land moet toch goed beschermd tegen mogelijke invallen van een vijand. Dat betekent dus algehele mobilisatie van soldaten. In de forten, aan de landsgrenzen en aan de kust. Hoe ziet een dag uit het leven van een fortsoldaat eruit? Al lijkt de Grote Oorlog ons land voorbij te gaan, de dreiging blijft aanwezig. Een fortsoldaat moet daarom altijd paraat staan. We volgen korporaal Diederik van Iersel op zijn gangen in en rond het fort. Onderweg leren we ook zijn neef Louis kennen. Deze Nederlandse soldaat in Amerikaanse dienst zal uitgroeien tot een van de grootste helden van de oorlog. Hoe is het mogelijk?!”

Storytrail Stadswandeling Amersfoort verhalen verteler Bastiaan de Zwitser

De Zwitser & Fort Vechten / Waterliniemuseum

“Wachtend op de vijand vertellen de soldaten van Fort Vechten elkaar sterke verhalen. Sterke verhalen die je meenemen naar ver voor de tijd van het Waterliniemuseum – dat hier nu vredig tussen de huizenhoge wallen ligt. Een tijd waarin water onze enige vriend was. Ga mee, geef acht en vecht je vrij met list en tactiek. Zie het fort en de oorlog van binnenuit, wees geroerd, sta paraat en lach je een kriek over hoe bizar de werkelijkheid kan zijn – mits goed verteld uiteraard!”

Naast educatie ook veel vermaakt. De interactieve wijze waarop de verteller ons twee uur vermaakte sprak erg aan. De tijd vloog voorbij.

Dhr. E. Grotenhuis
Utrecht Toerisme en Recreatie

Onze medewerkers waren erg enthousiast. Dus een pluim.

Mw. van der Staal - Voorhout

Bepaal zelf je datum

Vanaf 6 personen bepaal je zelf de datum, tijd en verteller.