Stadsavonturen-Storytrail-Wannes-min

Stadswandeling Zutphen

Een oerdegelijk volk. Een stad doodsbang voor de Vikingen. Een heilige en een schavuit. De historie van Zutphen is doorspekt met ongelooflijke verhalen.

Beleef een StoryTrail

Deze theaterwandeling laat je in de huid kruipen van de helden en schurken van de stad. Beleef hun avonturen en... je zult ze nooit meer vergeten.

Stadswandeling in Zutphen

n de loop der eeuwen is dit kleine Hanzestadje aan de IJssel een beetje te vaak door vreemdelingen, Vikingen, Spanjaarden en sluwe kooplui ‘uut Holland’ te grazen genomen. Ook de Zutphense kanunniken met hun schuine spelletjes gaan trouwens niet vrijuit! Verdedigen is de beste verdediging, zo luidt in Zutphen het motto. Door de eeuwen heen heeft dat aan de uiteinden van de kronkelige, middeleeuwse steegjes prachtige verdedigingswerken opgeleverd, waarvan er heel veel nog te bewonderen zijn.

Origineel. Wij vonden het heel erg leuk. Goed georganiseerd en heel leuk uitgevoerd door Wannes! We vonden het super. BEDANKT WANNES!

Saskia Gouw, Zevenhuizen

De mix was perfect. Alle deelnemers waren vol lof. Iedereen heeft vol overgave geposeerd voor de foto's. We hebben gelachen en geleerd. De folder bleek te kloppen, jullie hebben het helemaal waargemaakt.

Dhr. J. Blokker
Stedelijk Dalton College Alkmaar

Tickets

Sluit aan bij een geplande stadswandeling en ontdek de helden, schurken en heiligen van de stad.

Groepen

Start een stadswandeling op de dag en tijd die jou past. Kies een privéverteller of nodig anderen uit.

Cadeau

Maak iemand blij met een uniek cadeau. Geef een avontuurlijke wandeling door stad of land .

Wannes_gr

Wannes & Zutphen

Verteller Wannes kan smakelijk vertellen over de Zutphense volksaard. Keurig, ordelijk, netjes binnen de lijntjes, daar houden ze van in Zutphen. Om elke vorm van gekkigheid de kop in te drukken, was de rechtspraak al in de vroege middeleeuwen goed ontwikkeld. Tijdens de StoryTrail neemt Wannes de gruwelijkheden nog eens op indringende wijze met u door. Het saaie stadje is plotseling niet saai meer, maar verandert in een prachtig decor!

Wannes_gr

Henrieke & Zutphen

Vertelster Henrieke zal je verhalen over het lang vervlogen verleden van Zutphen. Zij neemt je mee door de eeuwenoude straten, waar gevaar, schoonheid en plezier elkaar in een rap tempo afwisselen.

Al na een paar stappen waan je je al eeuwen terug in de tijd. Je geniet van de rijkdom, je voelt de armoede en je ontdekt hoe de stadsbewoners menige ramp wisten te overleven.

En dat is nog lang niet alles, want achter de gevels en onder de straatstenen liggen wonderlijke Zutphense wijsheden verborgen. Bijna niemand weet ze nog te vinden. Maar samen met Henrieke gaat het je zeker lukken!

Nog een keer! Wannes was fantastisch! En hij wist me genoeg te vertellen wat ik nog nooit eerder had gehoord...

Mw. Zomerhuis - Utrecht

Een geweldige middag. Waard om mond op mond reclame voor te maken. Wannes is een magische verteller die iedereen in zijn ban kan houden.

Dhr van der Velde - Amsterdam

Bepaal zelf je datum

Vanaf 6 personen bepaal je zelf de datum, tijd en verteller.