stadswandeling_arnhem

Stadswandeling Arnhem

Hertog Karels levensverhaal laat zich lezen als een roman. Hij vocht zich op van gevangene tot machtig heerser. Ga op avontuur met deze diplomaat, plunderaar, lieve broer en heksenvervolger. Ga op avontuur met de StoryTrail stadswandeling Arnhem.

Beleef een StoryTrail

Ervaar de kracht van een goed verhaal. De StoryTrail is gebaseerd op onvervalste en ongelooflijke, maar werkelijk ware historie. De verhalenverteller voert je mee naar andere tijden. Kom en ontdek het Arnhemse bewijs in steen.

Stadswandeling in Arnhem

Macht is een mysterie! Zo heb je de macht stevig in de greep, zo glipt zij door je vingers. In Arnhem weten ze daar alles van. Want daar zetelde één van de grootste machthebbers uit de Nederlandse historie: Hertog Karel van Gelre. Aan het begin van de 16e eeuw regeert hij over een groot deel van de Lage Landen, wint hij met zijn Gelderse troepen vele veldslagen en is hij kind aan huis bij koningen, keizers en pausen. Ontmoet de waarzegster die hertog Karel zijn toekomst influistert. Begroet zijn duivelse rechterhand met wie Karel talloze triomfen viert. En vraag vergiffenis bij zijn vrome tweelingzus. Maar op een dag keren zijn kansen. Ga mee en beleef de stad als nooit tevoren.

Eigenlijk zou elke - beetje stad - zo'n StoryTrail moeten hebben. Een veel leukere, boeiender en gezellige manier om meer te weten te komen over een stad...

A.J. van Straten - Gorinchem

Leuke manier om met de stad kennis te maken.

mw. Roos - Apeldoorn

Ik kan het iedereen aanbevelen! Met Godefridus hebben we zaterdag 16 juli een leerzame tocht door het verleden gemaakt. Op een amusante manier heeft hij de ‘feiten’ uit de historie voor onze groep ‘tot leven gewekt’. Onze groep varieerde in leeftijd tussen 10 en 70 jaar. Door de verbeelding blijft je zoveel meer bij dan teksten en jaartallen. Het meespelen van enkelen van onze groep riep alleen maar meer hilariteit op. Godefridus nogmaals hartelijk dank voor je manier van vertellen. Ook de lunch daarna was overweldigend.

Alles met elkaar hebben we van begin tot eind genoten. Ik kan het iedereen aanbevelen.

Mevr. v.d. Kooy

Tickets

Sluit aan bij een geplande stadswandeling en ontdek de helden, schurken en heiligen van de stad.

Groepen

Start een stadswandeling op de dag en tijd die jou past. Kies een privéverteller of nodig anderen uit.

Cadeau

Maak iemand blij met een uniek cadeau. Geef een avontuurlijke wandeling door stad of land .

Godefridus_gr

Arnhem & Godefridus

Is er van het oude centrum van Arnhem nog wel iets over? Die stad is tijdens de Tweede Wereldoorlog toch helemaal kapot geschoten, meende Godefridus. Hij ging op onderzoek uit en het viel hem niet tegen. Er is weliswaar veel nieuwbouw, maar er zijn gelukkig ook nog eeuwenoude parels te vinden. Tijdens stadswandeling Arnhem doen we die allemaal aan. Door de verhalen van Godefridus komt de oude stad weer helemaal tot leven. Tip: combineer stadswandeling Arnhem met een bezoek aan de bijzondere historische kelders.

stadswandeling-arnhem-verhalenverteller-phileas-locatiepagina

Arnhem & Phileas

Wandelend door Arnhem zie je overal tegenstellingen. Nieuwe architectuur en eeuwenoude pleinen. Statige straten en stokoude steegjes. Kloosters en taveernes schurken hier schouder aan schouder. Zelfs de Hel en de Hemel vind je in Arnhem naast elkaar. Want achter de machtige Grote kerk staat het Duivelshuis.

Maarten van Rossem woonde hier. Hij was de ijzeren vuist van Hertog Karel van Gelre. En die vuist moest de hertog vaak inzetten. Karel was namelijk een van de machtigste mannen die Europa ooit heeft gekend, En wie macht heeft, heeft vijanden. Maar behalve die vuist, had hij nóg een ijzer in het vuur dat hij vakkundig uitspeelde: de warme handdruk.

Het lijkt allemaal lang geleden. Maar het is een actuele vraag… Wanneer kies je voor diplomatie en wanneer ga je de strijd aan? Tijdens de StoryTrail stadswandeling Arnhem volg je een bizar spoor door de historie van stad & land. Ga mee – denk mee met Hertog Karel van Gelre en zie de stad als nooit tevoren.

Ik wilde jullie en met name de verteller die ons gister mooie verhalen heeft verteld heel erg bedanken voor de goede organisatie en de leuke middag die wij hebben gehad! Alles was in orde en we hebben echt genoten van de leuke verhalen en natuurlijk ook de manier waarop ze verteld werden!

Marjolein Rooijmans - Utrecht

Zag er aantrekkelijk uit en we wilden geen saaie rondleiding met alleen maar historische feiten. Alle collega's waren enthousiast over de lunch (uitgebreid en lekker) en de verhalenverteller (ludiek en boeiend).

A.C.M. van Leeuwen
Rabobank Westland

Bepaal zelf je datum

Vanaf 6 personen bepaal je zelf de datum, tijd en verteller.