Stadsavonturen-Storytrail-Fort-Rhijnauwen-min

Bezoek Fort Rhijnauwen

Het grootste Fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, prachtig! Maar ook hier was er geen ontkomen aan de verveling voor de soldaten.

Beleef een StoryTrail

Geen saaie jaartallen en weetjes, maar een beleving vol van menselijke verhalen van vriend en vijand. Zie meer van jezelf, elkaar en de oorlog. Een avontuur vol fortgeheimen.

Bezoek aan Fort Rhijnauwen

Fort Rhijnauwen is niet vrij toegankelijk, maar je kunt wel mee onder begeleiding van de verhalenverteller tijdens de StoryTrail Fortgeheimen. Hoe zou het zijn voor een 100 jaar oude ijzervreter, te moeten zien dat zijn onneembare bastion langzaam maar zeker wordt overgenomen door de natuur? Alles lijkt hier nu zo stil, zo vredig en heel erg mooi. Maar welke verhalen zwerven hier rond? Wat hebben de muren hier te vertellen? Er schuilt hier op Fort Rijnauwen meer dan wijngaardslak en edelhert…

Naast educatie ook veel vermaakt. De interactieve wijze waarop de verteller ons twee uur vermaakte sprak erg aan. De tijd vloog voorbij.

Dhr. E. Grotenhuis
Utrecht Toerisme en Recreatie

Ik wilde jullie en met name de verteller die ons gister mooie verhalen heeft verteld heel erg bedanken voor de goede organisatie en de leuke middag die wij hebben gehad! Alles was in orde en we hebben echt genoten van de leuke verhalen en natuurlijk ook de manier waarop ze verteld werden!

Marjolein Rooijmans - Utrecht

Tickets

Sluit aan bij een geplande stadswandeling en ontdek de helden, schurken en heiligen van de stad.

Groepen

Start een stadswandeling op de dag en tijd die jou past. Kies een privéverteller of nodig anderen uit.

Cadeau

Maak iemand blij met een uniek cadeau. Geef een avontuurlijke wandeling door stad of land .

Storytrail Stadswandeling Amersfoort verhalen verteler Bastiaan de Zwitser

De Zwitser & Fort Rhijnauwen

Geniet van sterke verhalen op wacht. Tijdens de Grote Oorlog werden alle forten van de Hollandse Waterlinie in gereedschap gebracht. Duizenden mannen en tientallen wasvrouwen stonden dag en nacht gereed voor de vijand. Maar de vijand kwam niet. De verveling wel. Ze trokken zich zowat de haren uit het hoofd van verveling. Dus om de tijd te doden kwamen de verhalen op tafel. Waargebeurde verhalen en sterke verhalen die de verveling versloegen. Loop mee met Verhalenverteller Bastiaan de Zwitser over een echt oud fort en luister naar de prachtige verhalen zoals ze honderd jaar geleden ook verteld werden.

verhalenverteller-fort-backx-04

Johannes, korporaal Derckx & Fort Rhijnauwen

“Fort Rhijnauwen is een uniek natuurreservaat en een prachtige vesting in één. De oude korporaal Derckx tracht samen met zijn commandant te overleven in de donkere gangen van het reduit. Aan eten geen gebrek: brandnetels, paardenbloemen, wijngaardslakken – de natuur is gul voor korporaal Derckx. Maar hij vertrouwt het niet. Het is té rustig op het fort. Wat zou de vijand in zijn schild voeren? Dan bedenkt Derckx een schitterend plan. Bezoek Fort Rhijnauwen en proef het leven van een fortsoldaat. Geniet van een heerlijke mix van natuur, historie en avontuur.”

Godefridus_gr

Godefridus, soldaat van Iersel & Fort Rhijnauwen

“In WO1 wordt Fort Rhijnauwen door honderden soldaten bemand. De rekruten worden getraind in exercitie en inundatie. Ze staan eindeloos op wacht en dat alles om maar niet in een nodeloze oorlog te worden betrokken. Maar neutraal zijn blijkt nog een hele kunst, want buiten in Europa heerst chaos. Louis, de neef van soldaat van Iersel, zoekt zijn heil in Amerika. Maar ook de VS raken verstrikt in de oorlog. De wereld staat in lichterlaaie en Louis van Iersel wordt naar het Europese front gestuurd. Daar belandt hij achter de vijandelijke linies. Ga mee op avontuur in een waar gebeurd heldenverhaal. Er wordt geen schot gelost, maar je wordt gegarandeerd een volleerd strateeg.”

Onze medewerkers waren erg enthousiast. Dus een pluim.

Mw. van der Staal - Voorhout

Geweldig en zeker voor herhaling vatbaar!

Mw. Eeden - Amsterdam

Bepaal zelf je datum

Vanaf 6 personen bepaal je zelf de datum, tijd en verteller.