Stadsavonturen-Storytrail-Cornelis-min

Stadswandeling Breda

Beleef het beleg van de stad, ga mee op avontuur in het Turfschip en hoor hoe een geheime liefde de stad redde van de Spaanse onderdrukking. Ga mee met de bijzondere stadswandeling door Breda.

Beleef een StoryTrail

Een theatrale stadswandeling vol van historie. De meesterverteller van de StoryTrail neemt je mee naar het roerige Breda van de 16e eeuw. Loop mee door de straten van het Breda van toen.

breda_yt

Stadswandeling in Breda

De verhalenverteller neemt je mee naar het Breda van de 16e eeuw. Je ontdekt de geheimen van de deftige Catharinastraat, vaart mee op het legendarische Turfschip en maakt kennis met de Bredanaars van toen. Groot is hun liefde voor de stad en voor elkaar. Maar zal die liefde standhouden als de 80-jarige oorlog Breda in zijn greep krijgt? Beleef het zelf tijdens de StoryTrail stadswandeling Breda: een wondere ontdekkingstocht door de geschiedenis.

 

Ik hou van verhalen, en geschiedenis en van steden en dit leek mij dus de perfecte combinatie."

Mw. Zandee-Dansen - Tiel

In één woord geweldig! Combinatie van stadswandeling en diner was goed. Stadsverteller was geweldig goed.'

Mw. Kuijten - Veldhoven

Tickets

Sluit aan bij een geplande stadswandeling en ontdek de helden, schurken en heiligen van de stad.

Groepen

Start een stadswandeling op de dag en tijd die jou past. Kies een privéverteller of nodig anderen uit.

Cadeau

Maak iemand blij met een uniek cadeau. Geef een avontuurlijke wandeling door stad of land .

StoryTrail stadswandeling profielfoto verhalenverteller Hubertus 033 Vierkant Product 600x600 1

Hubertus & Breda

Hubertus: “Een van de hoofdrollen in deze StoryTrail is weggelegd voor de torenwachter van de Grote Kerk. Hij waakte vroeger vanaf de omloop over de stad, en moest alarm slaan bij brand of een vijandelijke aanval. Tegenwoordig heb je vanaf diezelfde omloop nog altijd een schitterend uitzicht over de stad en de verre omgeving. Het is de lange klim zeker waard. Blijf je liever dichtbij de grond, ga dan eens kijken in het Begijnhof. Een oase van rust. Er is een schattig klein museumpje, waar je kunt zien hoe de begijnen hier ooit leefden.”

Erik_de_beweerder_gr

Erik de Beweerde & Breda

Als geboren en getogen Bredanaar weet Eric natuurlijk alles van Breda. Althans, dat dacht hij tot voor kort. Een merkwaardige ontdekking bracht hem op het spoor van een liefdesverhaal dat standsverschil en oorlog doorstond. Een romance die leidde tot een beroemde veldslag. Gaat u dat verhaal horen? Nee, u maakt het zelf mee.

Ik wilde jullie en met name de verteller die ons gister mooie verhalen heeft verteld heel erg bedanken voor de goede organisatie en de leuke middag die wij hebben gehad! Alles was in orde en we hebben echt genoten van de leuke verhalen en natuurlijk ook de manier waarop ze verteld werden!

Bepaal zelf je datum

Vanaf 6 personen bepaal je zelf de datum, tijd en verteller.