Stadsavonturen-Storytrail-Cornelis-min

Stadswandeling Breda

Beleef het beleg van de stad, ga mee op avontuur in het Turfschip en hoor hoe een geheime liefde de stad redde van de Spaanse onderdrukking. Ga mee met de bijzondere stadswandeling door Breda.

Beleef een StoryTrail

Een theatrale stadswandeling vol van historie. De meesterverteller van de StoryTrail neemt je mee naar het roerige Breda van de 16e eeuw. Loop mee door de straten van het Breda van toen.

Ik hou van verhalen, en geschiedenis en van steden en dit leek mij dus de perfecte combinatie."

Mw. Zandee-Dansen - Tiel

In één woord geweldig! Combinatie van stadswandeling en diner was goed. Stadsverteller was geweldig goed.'

Mw. Kuijten - Veldhoven

breda_yt

Stadswandeling in Breda

De verhalenverteller neemt je mee naar het Breda van de 16e eeuw. Je ontdekt de geheimen van de deftige Catharinastraat, vaart mee op het legendarische Turfschip en maakt kennis met de Bredanaars van toen. Groot is hun liefde voor de stad en voor elkaar. Maar zal die liefde standhouden als de 80-jarige oorlog Breda in zijn greep krijgt? Beleef het zelf tijdens de StoryTrail stadswandeling Breda: een wondere ontdekkingstocht door de geschiedenis.

 

Tickets

Sluit aan bij een geplande stadswandeling en ontdek de helden, schurken en heiligen van de stad.

Groepen

Start een stadswandeling op de dag en tijd die jou past. Kies een privéverteller of nodig anderen uit.

Cadeau

Maak iemand blij met een uniek cadeau. Geef een avontuurlijke wandeling door stad of land .

Johannes_gr

Johannes & Breda

Johannes: “Een van de hoofdrollen in deze StoryTrail is weggelegd voor de torenwachter van de Grote Kerk. Hij waakte vroeger vanaf de omloop over de stad, en moest alarm slaan bij brand of een vijandelijke aanval. Tegenwoordig heb je vanaf diezelfde omloop nog altijd een schitterend uitzicht over de stad en de verre omgeving. Het is de lange klim zeker waard. Blijf je liever dichtbij de grond, ga dan eens kijken in het Begijnhof. Een oase van rust. Er is een schattig klein museumpje, waar je kunt zien hoe de begijnen hier ooit leefden.”

Erik_de_beweerder_gr

Eric de Beweerde & Breda

Als geboren en getogen Bredanaar weet Eric natuurlijk alles van Breda. Althans, dat dacht hij tot voor kort. Een merkwaardige ontdekking bracht hem op het spoor van een liefdesverhaal dat standsverschil en oorlog doorstond. Een romance die leidde tot een beroemde veldslag. Gaat u dat verhaal horen? Nee, u maakt het zelf mee.

Cornelis_gr

Cornelis & Breda

Verteller Cornelis heeft zich gespecialiseerd in de stadswandeling van Breda. Dat is niet voor niets, want hij heeft familiebanden die ver teruggaan tot in de 16e eeuw. Zijn familiearchief is een bijna onuitputtelijke bron van inspiratie, want hierin is veel terug te vinden over de geschiedenis van Breda. Met zijn koffer in de hand neemt hij je tijdens een leuke stadswandeling mee langs de mooiste plekjes van de stad. Onderweg tilt hij de sluiers van het verleden op, zodat je een kijkje kunt nemen in het Breda van de 16e eeuw, het Breda van de tachtigjarige oorlog. Een tijd van oorlog en strijd, maar ook een tijd van liefde en compassie.

Ik wilde jullie en met name de verteller die ons gister mooie verhalen heeft verteld heel erg bedanken voor de goede organisatie en de leuke middag die wij hebben gehad! Alles was in orde en we hebben echt genoten van de leuke verhalen en natuurlijk ook de manier waarop ze verteld werden!

14:00
De stadswandeling Den Bosch die je beleeft als een avontuur. Wandel een diep donkere historie binnen met verhalenverteller Reijckhart. Beleef de sagen & legenden van de Moerasdraak. Laat je betoveren door een eeuwenoud decor.  Hoor over het ontstaan van de stad. Zie de mennekes op de Sint Jan. Ontmoet Hertog Jan. Kom hossen en… Beleef het […]
Den Bosch Storytrail
14:00
De bijzondere stadswandeling Den Bosch vol van historie. Verhalenverteller Eric de Beweerde laat je de sagen & legenden van de stad beleven. Ga mee op avontuur in het historische hart van de Moerasdraak. Leer de bewoners van ‘s-Hertogenbosch kennen. Maar let op waar je loopt, want in deze stad wordt je betoverd en voor je het […]
Den Bosch Storytrail
14:00
Deze stadswandeling Breda zit vol historie. Verhalenverteller Eric de Beweerde vertelt het je niet. Nee, hij laat het je beleven! Ga mee op avontuur en kom midden in een Spaanse belegering terecht. Voel hoe de liefde van de torenwachter het tij doet keren. Vaar mee op het turfschip en smokkel jezelf, samen met enkele heldhaftige soldaten, […]
Breda Storytrail
14:00
De stadswandeling Den Bosch die je beleeft als een avontuur. Wandel een diep donkere historie binnen met verhalenverteller Reijckhart. Beleef de sagen & legenden van de Moerasdraak. Laat je betoveren door een eeuwenoud decor.  Hoor over het ontstaan van de stad. Zie de mennekes op de Sint Jan. Ontmoet Hertog Jan. Kom hossen en… Beleef het […]
Den Bosch Storytrail

Bepaal zelf je datum

Vanaf 6 personen bepaal je zelf de datum, tijd en verteller.