StoryTrail Magazijn De Zon Vertellers en muzikant voor gevel Header

Rondleiding Magazijn De Zon

Midden in het oude handelshart van Utrecht staat Magazijn De Zon. Een pand met een rijke historie. Veel Utrechters kennen het als de oude bieb, boekhandel Broese of de V&D.

Beleef een StoryTrail

Ga mee! Dwaal door de eeuwenoude werfkelders. Stap door de dienstgangen. Laat je verrassen door verhalen van handelaren en dienstertjes. En beleef de vaart der volkeren.

StoryTrail rondleiding Magazijn De Zon verhalenverteller Brot stadhuisbrug 001 Blog

Rondleiding Magazijn De Zon Utrecht

Beleef een meeslepende verhalenwandeling door het grootste en meest legendarische handelshuis in het hart van Utrecht. Dwaal door de oeroude, donkere werfkelders. Ervaar de ruimte en het licht op de verdiepingen erboven. En geniet van de verhalen: over bouwmeesters, magnaten, dienstmeisjes en de klant die koning is. Van de kelder tot aan de bovenste etage laat de verteller je de rijke geschiedenis van Magazijn De Zon opsnuiven. Grijp deze kans en duik achter de coulissen van dit unieke bouwwerk.

Wethouder De Vries (vastgoed):

“Als er één pand is dat van ons allemaal is, dan is het wel Magazijn De Zon. Over een paar jaar komt hier het Literatuurmuseum naartoe. Daarvoor moeten we het pand restaureren. Maar voordat dit gebeurt, krijgen Utrechters nog een paar keer de kans om op plekken te komen waar normaal de deuren gesloten bleven.”

Tickets

StoryTrail Magazijn De Zon speelt: 15 juni, 6 juli, 24 augustus, 14 september, 12 oktober.
Er zijn beperkt plekken beschikbaar voor deze bijzondere rondleidingen.

Let op: we verwachten je 15 minuten voor aanvang. Ben je later dan vervalt jouw ticket zodat we daar iemand anders blij mee kunnen maken.

Deze erfgoedvoorstelling is gemaakt in opdracht van:

logo gemeente utrecht nederlands klein 300

"Zaterdag hebben wij een stadsavontuur beleefd in Utrecht en we hebben een hele leuke middag gehad. Bedankt daarvoor! Zou u Rinus Zwabber namens ons nogmaals willen bedanken, we hebben genoten van zijn verhalen."

Annemarie van Elfrinkhof

We willen hierbij even laten weten dat we vrijdag een ontzettend leuke dag gehad hebben: mede dankzij Stadsavonturen. Terwijl de familie nog niets vermoedend lekker aan de hapjes zat in de Reünie, maakte Brot precies op het afgesproken tijdstip zijn entree. Iedereen stond snel braaf op! Wij en de familie gingen op in zijn meeslepende manier van vertellen en zingen. Het gaf precies het informele sfeertje wat ons voor ogen stond. Bedankt!

Rick en Patricia - Utrecht

Hierbij wil ik u hartelijk bedanken voor het zeer geslaagde arrangement. Van de deelnemers heb ik niets anders gehoord dan dat ze de verhalenvertellers heel leuk vonden en het weer eens heel wat anders was dan een standaard rondleiding! Verder was het heel gezellig bij Aal Restaurant en Wijnlokaal met lekkere hapjes en was het weer natuurlijk perfect!

Roos Aspeslagh - Breda

Zeer geslaagd: Graag willen wij u laten weten dat wij gisteravond hebben genoten van de theatrale stadswandeling met een van uw meestervertellers!  Wij zijn op heel bijzondere plekken geweest rondom de Dom en waren allemaal in de greep van de verteller (wat een prachtstem) die ons een heel boeiende wandeling heeft bezorgd in het mistige en koude Utrecht, heel knap voor een groep van 40 personen. Later aan tafel heb ik alleen maar heel positieve reacties gekregen op deze originele activiteit, iedereen was vol lof en bewondering! U mag deze complimenten (nogmaals) aan deze acteur overbrengen, graag zelfs!

Janneke van Bogerijen Office Manager
Itude ICT Connaisseurs B.V.

Ter gelegenheid van mijn verjaardag een Storytrail geboekt met Godefridus in Utrecht. Ik wil hiermee even laten weten dat we er van genoten hebben! Een echte verteller, die met zijn beeldende verhalen mijn gezelschap en mij twee uur lang wist te boeien. Hulde!"

Annet Smitskamp - Utrecht

Ik vond de verteller in Utrecht geweldig, onderhoudend, prachtige stem en bereik. Het gezamenlijke zingen en borrel waren grappig en dat terwijl het die dag toch echt regende en het een tikje koud was. Ik zou zeker weer een keer meegaan!

Dhr. Blansjaar - Utrecht

We hebben een hele leuke dag gehad. We hebben genoten van de goede zorgen en leuke verhalen! 't eten bij Aal was heerlijk, goed verzorgd en gezellig. Heel hartelijk dank voor al!

Coosje

Grappig en goede verhalen. Leuke manier van een stadswandeling door Utrecht.

Dhr. Janssen - Haarlem

Het leek ons leuk iets anders mee te maken dan gewoon een stadswandeling met gids. Verrassend, afvragend of er een kern van waarheid in het verhaal zit, bijzonder leuk, stevige stap erin zetten, al met al een hele leuke verrassende wandeling.

Mw. W. Theunissen
Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Voedselkwaliteit.

 

Vanwege onze aankomende verhuizing naar Rijnsweerd, werd mij gevraagd een personeelsdag te organiseren in en rond Utrecht. Omdat ik totaal niet bekend ben in Utrecht leek mij het verstandiger om de organisatie van een deel van het programma uit handen te geven. Uit alle positieve reacties die ik heb mogen ontvangen en mijn eigen belevenis, mag ik, mede namens mijn collega's, wel opmaken dat het een zeer geslaagde dag was. En zeker voor herhaling vatbaar.

Mw. J. Plug
GTI Grote Projecten BV

Magnifiek, in een woord. Met je ogen dicht (wat hij ons verzocht te doen) waande je je daadwerkelijk in het oude historische Utrecht. Het aannemen van een personage uit die tijd was geweldig en iedereen ging er ook in mee. Het is de meest boeiende manier om door de stad heen te gaan, de historie te voelen en je fantasie te laten prikkelen.

Mevr. M. Braun
Stichting Wolderwelzijn

Tickets

StoryTrail Magazijn De Zon speelt; 15 juni, 6 juli, 24 augustus, 14 september, 12 oktober.

Groepen

Start een stadswandeling op de dag en tijd die jou past. Kies een privéverteller of nodig anderen uit.

Cadeau

Maak iemand blij met een uniek cadeau. Geef een avontuurlijke wandeling door stad of land .

StoryTrail rondleiding Magazijn De Zon verhalenverteller Franciscus 002 Portret

Franciscus & Magazijn De Zon

Dit is een plek die echt van de Utrechters is. Als je terug kijkt in de tijd dan kom je prachtige verhalen tegen. En terug kun je! Bijvoorbeeld in die hele oude werfkelders. Of nog verder terug naar de Snippenvlucht. Een rijtje verdwenen huizen dat nog tussen de  huidige gevels en het water van de gracht in stond.

De Snippenvlucht was een hechte buurt. Met een buurtvereniging waarvan je lid werd. Als nieuwe bewoner moest je een hoorn met bier leegdrinken. En als iemand aan de andere kant van de zoden ging kijken, kwam de hele buurt op het afscheid.

Die hechtheid zie je door de eeuwen heen voortvloeien. Bijvoorbeeld in de oude V&D waar de medewerkersvereniging voor saamhorigheid en vertier zorgde. Duik mee in de diepe en rijke historie van deze plek.

StoryTrail rondleiding Magazijn De Zon verhalenverteller Brot 003 fluit Portret

Brot & Magazijn De Zon

Hij laat je achter de façade van Magazijn De Zon kijken. Brot: 'Als je in de geschiedenis van zo'n plek duikt, dan kom je niet enkel zonneschijn tegen, kan ik je verzekeren.' Brot schroomt dan ook niet de tegenstelling op te zoeken. 'Op deze plek werden sommige mensen puissant rijk. En ja, dat gaf werk, maar ook ongelijkheid en machtsmisbruik.'

Maar toch zie je dan weer hoe dat menselijke verhaal komt bovendrijven. Bijvoorbeeld een dagboek van een een winkeljuffrouw die hier werkte. Haar humor en scherpe pen zijn kostelijk. Dus kom, we gaan plezier maken in deze tent.

 

StoryTrail rondleiding Magazijn De Zon muzikant Martinus 001 Portret

Martinus & Magazijn De Zon

De historie tot leven brengen op deze bijzondere plek is echt een voorrecht. En om de bezoeker het leven van toen zelf te laten proeven, dat is een genot. Daarvoor doen we ons best, want het is natuurlijk wel een leeg gebouw op dit moment. Nou ja leeg, hier wordt hard gewerkt door allerlei bouwvakkers. Maar dat is dus niets nieuws. Want juist hier, in hartje Utrecht, is men altijd al druk in de weer geweest. Van een kot op een rivierduin tot pakhuis naar mega warenhuis. Maar hoeveel er hier ook aan de weg getimmerd wordt, dit is en blijft een plek van ons allemaal.

Aan mij de eer om de sfeer te zetten met de juiste tonen en een liedje. Iets dat blijft hangen zodat je na het bezoek Magazijn De Zon altijd een beetje bij je blijft dragen.

Erg enthousiaste leuke man! Origineel idee en weer eens wat anders dan een ‘gewone’ rondleiding door een stad. Erg leuke avond gehad en zo Utrecht op een heel andere en van een heel andere kant leren kennen!

Mw. C. Westeneng

Onze verhalenverteller: wat een geweldige man met een geweldige stem en uitstraling! Hij wist op een heel speciale manier iedereen te boeien. Ook zang en een heerlijke Utrechtse Balie-kluiver ontbraken niet. Sommige van onze gasten gaf het een 'Charles Dickens' gevoel, anderen vonden het hele avontuur iets van 'Harry Potter' weg hebben. Kortom het was uitstekend. Complimenten!

Familie van Bunnink

Het sprak ons aan om op een aparte manier stukjes van Utrecht te zien die je nooit tegenkomt als je in de stad loopt. Het betrof een bedrijfsuitje en iedereen was heel erg tevreden. De verhalen waren interessant en heel leuk. De acteur bracht het allemaal op een heel bijzondere manier over. We hebben veel regen gehad, maar dat mocht de pret niet drukken. Alle lof van al mijn collega's.

Mw. J. A. v.d. Klashorst
Het Vierde Huis -Utrecht

Unieke belevenis. Het is een ontzettend leuk product. Op een leuke en theatrale manier maak je kennis met de stad. Hoewel ik de StoryTrail al een keertje eerder heb gedaan, was het deze keer weer een hele unieke belevenis.

Mw. L. van IJzendoorn
Utrecht Toerisme & Recreatie

Ik vond het echt heel leuk. Het sloot goed aan op het thema van de week van de Geschiedenis. Het zingen vond ik zeer grappig. Het betrekken van de gasten bij de voorstelling was ook erg leuk. De verhalen waren goed. Zowel Leiden als Amsterdam lijken me ook interessante steden om via een Storytrail beter te leren kennen. Misschien zijn Delft en Den Haag ook wel geschikt voor nieuwe Storytrails. De verteller had een goede performance.

Mw. D.A.J. Bom - Den Hoorn

Afgelopen zondag heb ik samen met een vriendin de Storytrail gedaan en het was echt superleuk, we hebben ons echt supergoed vermaakt.

Patricia Feiken
VVV Groepsreserveringen

We hebben afgelopen zaterdag een geweldige middag gehad Iedereen vond het erg leuk, en we hebben stukje Utrecht gezien dat nog niemand had gezien. Hierbij onze hartelijke dank. Een geslaagde dag.

Karin Teunissen
c.v.de heiknuuters

Ik wilde jullie en met name de verteller die ons gister mooie verhalen heeft verteld heel erg bedanken voor de goede organisatie en de leuke middag die wij hebben gehad! Alles was in orde en we hebben echt genoten van de leuke verhalen en natuurlijk ook de manier waarop ze verteld werden!

Marjolein Rooijmans - Utrecht

Ik vond het een verfrissende manier om wat over de historie van Utrecht te horen. Utrecht is een mooie stad en ligt centraal. Stadsavonturen is eens wat anders dan de gebruikelijke rondleidingen. Prima geïnventariseerd en meegedacht over wat aansloot bij de wensen van onze organisatie.

D. Gudde-Deerenberg - Rotterdam

De groep hing aan de lippen van de verhalen van Johannes. Hartstikke goed.

Om samen iets te doen en over de geschiedenis van Utrecht te horen op een ludieke theatrale wijze.

Mw. E. Visser

Meer StoryTrail beleven?

Tickets

Bekijk alle voorstellingen in Nederland waarbij je kunt aansluiten.

Bepaal zelf je datum

Vanaf 6 personen bepaal je zelf de datum, tijd en verteller.

Cadeau

Maak iemand blij met een uniek cadeau. Geef een avontuurlijke wandeling cadeau.