stadswandeling_enkhuizen

Stadswandeling Enkhuizen

'Meester van de Zuiderzee' werd Enkhuizen genoemd. Het was de thuishaven van dappere schippers en stoere matrozen. Zij voeren van hier naar de Oost en namen het op tegen Gelre en Duinkerken. Kortom: sterke verhalen, vol avontuur tijdens de stadswandeling Enkhuizen.

Beleef een StoryTrail

Deze stadsvoorstelling neemt je mee naar de tijden van weleer. Je hoort de mooiste Enkhuizer sagen, legenden en historische verhalen. Voor je het weet, sta je middenin de geschiedenis. Beleef de kracht van het vertellen in het pittoreske decor van de ‘Meester van de Zuiderzee’.

Stadswandeling in Enkhuizen

Enkhuizen is een prachtig stadje aan het IJsselmeer. Lieflijk en stil is het er nu, maar vroeger was dat wel anders. In de 16e en 17e eeuw was Enkhuizen Meester van de Zuiderzee. Hier voeren de haringbuizen binnen met hun rijke buit. En hier scheepten de matrozen van de VOC zich in voor hun reis naar de Oost. Ga mee met verhalenverteller Johannes op zijn StoryTrail stadswandeling Enkhuizen en dompel je onder in het grote Enkhuizen van toen. Ontmoet arme sloebers, op zoek naar een beter leven. Dappere zeehelden. Gulle en gierige vrouwen. En beleef als klap op de vuurpijl de ongelooflijke geschiedenis van het Rode Paard.

Het was erg leuk. Het leek ons leuk voor ons bedrijfsuitje. Het grote voordeel was dat het al donker werd en daardoor kreeg het verhaal een extra dimensie, het lopen door de stad met de mooie lantaarns. Het is ook mooi om te zien wat de verhalenverteller in de groep teweegbracht.

Mw. Kruse - Oegstgeest

Bedankt voor de organisatie voor ons personeelsuitje. We hebben erg positieve reacties vernomen en vonden het zelf ook een erg geslaagd programma!"

Linda
Marketing Medewerkster- De Werkstudent Amsterdam

Tickets

Sluit aan bij een geplande stadswandeling en ontdek de helden, schurken en heiligen van de stad.

Groepen

Start een stadswandeling op de dag en tijd die jou past. Kies een privéverteller of nodig anderen uit.

Cadeau

Maak iemand blij met een uniek cadeau. Geef een avontuurlijke wandeling door stad of land .

Johannes_gr

Johannes & Enkhuizen

Johannes: “Als ik in Enkhuizen uit de trein stap, voel ik mij altijd meteen thuis. De sfeer is hier heel ontspannen, alles lijkt net iets kalmer en vriendelijker te gaan. Misschien komt het door de weldadig groene grachten. Door de mensen die tijd hebben voor een praatje. Of door de weidsheid van de oude Zuiderzee. Als ik tijd over heb, maak ik graag een ommetje door de landelijke Boerenhoek of langs de stoere Zeemuur. Of ik loop even binnen bij het Zuiderzeemuseum. Het is altijd weer jammer als het tijd wordt om de trein terug naar huis te nemen.”

StoryTrail rondleiding Magazijn De Zon verhalenverteller Franciscus 001 Product

Franciscus & Enkhuizen

Enkhuizen ligt in het meest oostelijke puntje van Noord-Holland. Weggestopt, bijna. Het is een unieke stad, die je minstens één keer bezocht wilt hebben. Want Enkhuizen heeft eigenlijk alles. Het heeft een haven met de imposante Dromedaris als poortwachter. Het heeft prachtige kerken en winkelstraten. En er is ook een boerendeel binnen de stadsmuren. Als je daar loopt, ben je echt op het platteland, compleet met slootjes, weilanden en kleine boerderijen. Alles wat nu verstild binnen de stadsmuren ligt, bruiste van de activiteit in de 16e en 17e eeuw, toen Enkhuizen ‘Meester van de Zuiderzee’ werd genoemd.

Heb genoten van de verhalenverteller: merk dat veel blijft hangen omdat het op zo'n leuke manier wordt verteld. Wij hebben genoten.

Mw. M. Schnater - Hoofddorp

Ik wilde jullie en met name de verteller die ons gister mooie verhalen heeft verteld heel erg bedanken voor de goede organisatie en de leuke middag die wij hebben gehad! Alles was in orde en we hebben echt genoten van de leuke verhalen en natuurlijk ook de manier waarop ze verteld werden!

Bepaal zelf je datum

Vanaf 6 personen bepaal je zelf de datum, tijd en verteller.