Laden Evenementen
Amersfoort-Bastiaan_de_Zwitzer_still

Theaterwandeling Amersfoort met verhalenverteller Bastiaan

Datum en tijd

10 september @ 14:00 - 15:30

Locatie

Amersfoort StoryTrail
Hof
Amersfoort, Utrecht 3811KB Nederland
+ Google Maps

Kosten

€ 19

Organisator

Stadsavonturen
Telefoon
030-2467911
E-mail
info@storytrail.nl
Bekijk de site van Organisator

Stadswandeling Amersfoort met verhalenverteller

Amersfoort is een prachtig bewaard gebleven Middeleeuwse stad. En het is ook net een ui. Als je er van bovenaf naar kijkt, zie je een soort uienringen, aangelegd om de vijand buiten de deur te kunnen houden. Want één ding ontdek je tijdens de StoryTrail stadswandeling Amersfoort van verteller Bastiaan al snel: vijanden heeft deze stad altijd genoeg gehad.

Maar gelukkig: ook vrienden! Wilde je vroeger feesten? Amersfoort was de plek waar je moest zijn. Was je een koopman? In Amersfoort kon je handel drijven. Wilde je de rivier de Eem oversteken? Amersfoort. Hield je van gokken? Amersfoort. Wilde je je schapen laten grazen? Ook dan was je welkom. Iedereen was hier welkom. Totdat…

Ja, totdat er iets vreemds gebeurde natuurlijk. In de geschiedenis van Amersfoort wemelt het van de merkwaardige voorvallen. Soms waren die tamelijk onschuldig. Kijk maar naar de bijnaam van de Amersfoorters: de Keientrekkers. De brave burgers van de stad besloten op een gegeven moment om een loeizware zwerfkei helemaal van af de hei naar de stad te gaan slepen. Tamelijk zinloos misschien, maar kwaad kon het niet en we hebben er in elk geval een vrolijk verhaal aan over gehouden.

Maar er zijn hier ook minder onschuldige dingen gebeurd. Dan moet je bijvoorbeeld denken aan dingen die te maken hebben met spoken. En duivels. Hele duistere zaakjes waren dat. Als je daaraan terugdenkt, dan lopen de koude rillingen over je rug.

Verteller Bastiaan de Zwitser neemt je mee door de stad en de stadshistorie, op zoek naar al die verhalen uit het verre verleden van Amersfoort. En je zult zien: met Bastiaan erbij ga je de stad met andere ogen bekijken. Sterker nog: je gaat de stadsgeschiedenis meemaken!

Bastiaan wekt de oude stadsverhalen tot leven. Net als de helden en de schurken die hier ooit de dienst uitmaakten. Hij vertelt zo meeslepend dat je de Amersfoorters van toen als het ware recht in de ogen kunt kijken. En zelfs gewoon even in hun schoenen kunt gaan staan.

Laat je meeslepen in de geschiedenis van Amersfoort

De StoryTrail stadswandeling Amersfoort staat garant voor anderhalf uur vol avontuur, cultuur en zeker ook gezelligheid. En gaandeweg zul je vanzelf ontdekken hoe dat nou eigenlijk zat met die keientrekkers en die spoken. Wandel je mee?