Laden Evenementen
Storytrail Stadswandeling Arnhem Verhalenverteller Phileas Twijfel

Theaterwandeling Arnhem met verhalenverteller Phileas

Datum en tijd

18 december 2022 @ 14:00 - 15:30

Locatie

Arnhem StoryTrail
Kortestraat 17
Arnhem, Gelderland 6811 EP Nederland
+ Google Maps

Kosten

€ 19

Organisator

Stadsavonturen
Telefoon
030-2467911
E-mail
info@storytrail.nl
Bekijk de site van Organisator

Stadswandeling Arnhem met verhalenverteller

Verteller Phileas neemt je mee op een bijzondere reis door de geschiedenis. Tijdens de StoryTrail stadswandeling Arnhem ontdek je de Arnhemse stadsgeheimen van lang geleden.

Want nu is Arnhem een provinciehoofdstad, maar ooit was het een van de machtigste steden in het land. Misschien wel: de allermachtigste.

Dat was vijfhonderd jaar geleden, toen hertog Karel van Gelre in Arnhem de scepter zwaaide. Samen met zijn rechterhand Maarten van Rossum heerste hij over vele onderdanen. En voerde hij strijd met vele vijanden.

Verteller Phileas neemt je mee langs de kerken en kroegen, de huizen en de herbergen waar de macht werd verdeeld. En waar de geest van hertog Karel nog altijd rondwaart.

Luister naar de adviezen die Karel van Gelre kreeg van een mysterieuze waarzegster. Ontmoet zijn duivelse maarschalk. En leg je oor te luisteren bij zijn vrome zus.

Hoe moet Karel de Bourgondische zwijnen op de knieën krijgen? De aartsvijanden van Arnhem, die altijd maar azen op het heerlijke hertogdom Gelre?

Moet Karel proberen zijn macht behouden door oorlog te voeren en zijn vijanden in de pan te hakken? Of heeft hij meer baat bij sluwe onderhandelingen en stille diplomatie? Moet hij met zijn legers ten strijde trekken? Of is het beter om verbonden sluiten en vrienden maken? En trouwens: wat is eigenlijk de verhouding tussen macht en geld?

Ontmoet vriend en vijand in machtig Arnhem

Ga mee met de StoryTrail stadswandeling in Arnhem van verhalenverteller Phileas en vind het antwoord op al je vragen. Bekijk de stad met andere ogen. Volg de voetsporen van hertog Karel en zijn tijdgenoten. En voel welke kracht in Arnhem het sterkst is: die van de hemel of die van de hel.