Laden Evenementen
storytrail-stadswandeling-brielle-verhalenverteller-brot-025

Theaterwandeling Brielle en de Oranjes -verteller Brot van Gromme

Datum en tijd

20 november 2022 @ 14:00 - 15:30

Locatie

Brielle StoryTrail
Markt 1
Brielle, Zuid-Holland 3231 AH Nederland
+ Google Maps
Telefoon
030-2467911

Kosten

€ 19

Organisator

Stadsavonturen
Telefoon
030-2467911
E-mail
info@storytrail.nl
Bekijk de site van Organisator

StoryTrail Theaterwandeling ‘Brielle en de Oranjes’

Beleef de StoryTrail stadswandeling door Den Briel: ‘Brielle en de Oranjes’. Dit ter gelegenheid van de tentoonstelling ‘Het Huis Oranje-Nassau in Brielle en op Voorne-Putten’ in Historisch Museum Den Briel. De verhalenverteller neemt je mee op een avontuurlijke wandeling door de stadsgeschiedenis.

Willem van Oranje kwam in 1573 naar Brielle om de vestingwerken te inspecteren. Dat bezoek beviel hem zo goed dat hij twee jaar later naar de stad terugkeerde om in het huwelijk te treden. In de de Sint-Catharijnekerk trouwde hij met zijn derde vrouw, Charlotte de Bourbon. Sindsdien bestaat er een hechte band tussen Brielle en de Oranjes.

Wie met de verhalenverteller door Den Briel wandelt, zal die historische band zelf kunnen ervaren. Je ontmoet prinsen en prinsessen. Je hoort hun diepste geheimen. Je beleeft verhalen over liefde en strijd. En je ontdekt wat er van dat alles nog is terug te zien in het Brielle van nu. De verteller en de stad zullen je vorstelijk onthalen!

De voorstelling duurt ongeveer 90 minuten,

Tentoonstelling Historisch Museum Den Briel

Deze StoryTrail stadswandeling door Brielle werd geïnitieerd door het museum in samenwerking met de Gidsengroep Brielle, in aansluiting op de tentoonstelling:

Het Huis Oranje-Nassau in Brielle en op Voorne-Putten

Van 12 juni t/m 28 augustus 2022 toont de tentoonstelling portretten van de stadhouders en hun echtgenotes. En van de koningen en koninginnen die de afgelopen eeuwen Brielle en de eilanden Voorne en Putten bezochten.

Geschilderd, getekend, gedrukt, in brons gegoten en op serviesgoed gebakken. De prachtige portretten zijn bijeengebracht dankzij particuliere verzamelaars, collega-musea en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Deze unieke tentoonstelling is samengesteld door gastconservator Erik Swart.

Er is nog veel meer te beleven in Brielle

Naast de StoryTrail stadswandeling Brielle is er in dit historische stadje nog veel meer moois te zien, in het museum en daar buiten. Dus wandel rond, kijk, geniet en trek gerust een hele dag uit voor je bezoek aan deze bijzondere plek vol Vaderlandse geschiedenis.