Laden Evenementen
StoryTrail stadswandeling Brielle verhalenverteller Franciscus Blog

Theaterwandeling Brielle en Tromp met verteller Franciscus

Datum en tijd

27 juli @ 14:00 - 15:30

Locatie

Brielle StoryTrail
Markt 1
Brielle, Zuid-Holland 3231 AH Nederland
+ Google Maps
Telefoon
030-2467911

Kosten

€ 19

Organisator

Stadsavonturen
Telefoon
030-2467911
E-mail
info@storytrail.nl
Bekijk de site van Organisator

Stadswandeling Brielle met verhalenverteller

Den Briels beroemdste zoon is Maarten Tromp, de nationale en internationale zeeheld. Bevelhebber van de oorlogsvloot, geliefd bij zijn bemanning, immens populair bij de Nederlandse bevolking. Hij was een rechtschapen man: moedig, eerlijk en recht door zee. De roem die hem te beurt viel, is hem nooit naar het hoofd gestegen.

Hoe anders was dat met zijn concurrent en leeftijdsgenoot Witte de With, ook geboren in Den Briel. De With was razend jaloers op de grote roem die Maarten te beurt viel. Hij wilde zélf bevelhebber zijn en greep elke gelegenheid aan om Tromp te beschuldigen en over hem te roddelen.

De zoon van Maarten, Cornelis Tromp, was als zeeman en marineofficier een aardje naar zijn vaartje, maar qua karakter leek hij juist veel meer op Witte de With. Opvliegend was hij, ijdel, jaloers en eerzuchtig. Een kwaadspreker en een intrigant.

Cornelis zag in zichzelf de natuurlijke opvolger van zijn vader als bevelhebber van de marine. Dat Michiel de Ruyter die functie kreeg toegewezen, kon hij niet verkroppen. Net als Witte de With dat vroeger had gedaan, stelde Cornelis Tromp alles in het werk om de reputatie van zijn concurrent te ondermijnen met roddel en achterklap.

Overigens had Cornelis Tromp het niet alleen op Michiel de Ruyter voorzien. Hij had ook een bloedhekel aan de eerbiedwaardige raadspensionaris Johan de Witt. Hij deed zelfs mee aan een samenzwering, die voor Johan de Witt en zijn broer fataal zou aflopen.

In het decor van de historische vestingstad Brielle neemt verteller Franciscus je mee naar de wereld van Maarten Tromp en zijn tijdsgenoten. Dwalend door de eeuwenoude stegen beleef je complotten en verraad, maar ook moed en standvastigheid.

Ga mee op avontuur in het eeuwenoude Brielle!

Cornelis was 23 toen zijn vader sneuvelde. Wat zou vader Tromp van het gedrag van zijn zoon zou hebben gevonden? Wat hebben de machthebbers van toen ons uiteindelijk gebracht? En wat kun je daarvan tegenwoordig nog terug zien in de straten van Den Briel? Je ontdekt het tijdens de StoryTrail stadswandeling Brielle, een heerlijk avontuur voor iedereen die houdt van geschiedenis en sterke verhalen.