Laden Evenementen
johannes-01-verteller-stadswandeling-storytrail-3

Theaterwandeling Enkhuizen met verhalenverteller Johannes

Datum en tijd

30 juli 2023 @ 14:00 - 15:30

Locatie

Enkhuizen StoryTrail
Dijk 62
Enkhuizen, Noord-Holland 1601 GK Nederland
+ Google Maps

Kosten

€ 19

Organisator

Stadsavonturen
Telefoon
030-2467911
E-mail
info@storytrail.nl
Bekijk de site van Organisator

Stadswandeling Enkhuizen met verhalenverteller

Tegenwoordig is Enkhuizen een lieflijk stadje dat stil ligt te dromen aan de oever van het IJsselmeer. Maar vroeger! Toen was dat wel anders! Niks ‘lieflijk’, en niks ‘IJsselmeer’. Meester van de Zuiderzee, dát was de eretitel van deze stad. En terecht. Dat zal je snel genoeg merken tijdens de StoryTrail stadswandeling Enkhuizen van verteller Johannes.

De avontuurlijke verhalen liggen in Enkhuizen voor het oprapen. Wat voor verhalen dat zijn? Dat gaan we hier niet allemaal verklappen, de stadswandeling met Johannes moet tenslotte een avontuur blijven. Maar een tipje van de sluier oplichten, dat kan natuurlijk wel. Dus, vraagje: heb je wel eens gehoord van Nieuwsgierig Aagje?

Nieuwsgierig Aagje heeft echt bestaan. In levenden lijve. In Enkhuizen. Op een gevel aan de haven kun je haar portret nog altijd bewonderen. Maar dan moet je wel heel goed zoeken, want Aagje heeft zich nogal verdekt opgesteld.

Zij heeft zich natuurlijk zo goed verstopt omdat ze stiekem geheimpjes wil afluisteren. Toch zal je haar vinden. Sterker nog: tijdens de StoryTrail stadswandeling ga je met haar mee op het grote avontuur dat haar voor altijd beroemd maakte.

Na Aagje neemt Johannes je verder de stad in, en zo verzeil je van de ene in de andere belevenis. Meeslepende verhalen zijn het, waarin de zee nooit ver weg is.

Want Meesters van de Zuiderzee hè – dát waren ze, die Enkhuizers. En wat zo mooi is: tijdens de StoryTrail stadswandeling Enkhuizen kun jij je ook even zo’n Meester wanen. Luisterend naar de weergaloze verhalen van Johannes.

Ga mee! Neem de vijandelijke vloot te grazen tijdens de Gelderse Oorlog. Maak een praatje met de vissers die op straat hun netten zitten te repareren. Ga langs op het spreekuur van stadsdokter Paludanus. En krijg het kostbaarste bezit van de Duinkerker kapers zo maar gratis en voor niets in je schoot geworpen.

 

Zoek je geluk tijdens de StoryTrail stadswandeling Enkhuizen

En dan… sta je opeens oog in oog met Klaas, een jonge knaap van 16 lentes die net helemaal van Zwaagdijk naar Enkhuizen is komen lopen. Op zoek naar wat geluk en naar een betere toekomst. Of hij die gaat vinden in deze stormachtige havenstad vol zeeschuimers en donkere kroegen? Je gaat het ontdekken tijdens de StoryTrail stadswandeling Enkhuizen, een heerlijke reis door de geschiedenis.