Laden Evenementen
StoryTrail stadswandeling Gorinchem verhalenverteller Johannes 90 of 126 BLOG

Theaterwandeling Goes met verhalenverteller Johannes

Datum en tijd

5 mei 2023 @ 15:30 - 17:00

Locatie

Goes StoryTrail
Grote Markt 23
Goes, Zeeland 4461 AH Nederland
+ Google Maps

Kosten

€ 19

Organisator

Stadsavonturen
Telefoon
030-2467911
E-mail
info@storytrail.nl
Bekijk de site van Organisator

Stadswandeling Goes met verhalenverteller

Verteller Johannes maakt van de StoryTrail stadswandeling Goes een echt avontuur. Een avontuur vol sagen, legenden en historische stadsverhalen. Dwalend langs de mooiste kades en door de smalste steegjes van de stad gaat er een wereld voor je open.

Want Goes is een plaatje, en de stadsvertellingen zijn om te smullen. Johannes neemt je mee en laat je de geschiedenis beleven alsof je er middenin staat. Dat begint al in het prachtig gerestaureerde Visperk, waar de viswijven klaar zitten om de vers gevangen vis te kopen van de afslager. Dat wordt een heel spektakel, waarbij het er onstuimig aan toe gaat.

Vechtpartijen en ‘kijvagiën’ zijn in het Visperk aan de orde van de dag. Maar toch: na deze stadswandeling zullen de viswijven van Goes voor altijd een warm plekje hebben in je hart. Want het waren eerlijke wijven, ze waren recht door zee en gingen voor elkaar door het vuur.

Johannes neemt je verder mee door de stad, om je voor te stellen aan Frans Naerebout. Ooit was hij loods op de Westerschelde, waar hij vele schepen en mensen redde van de ondergang. Een held om te eren en om trots op te zijn.

Maar op zijn oude dag kon Frans Naerebout zelf nauwelijks het hoofd meer boven water houden. Wat schamele centen verdiende hij, als lichtwachter in Goes. Door iedereen vergeten. Maar niet door de viswijven! Samen met Johannes en het publiek zetten zij de legendarische mensenredder weer op een voetstuk. Waar hij natuurlijk ook hoort.

Zo wandel je verder. Langs de armenhoek, waar de mensen elkaar verhalen vertellen over kwaad en erger. Over de Beestenmarkt, waar de koeien en de varkens getuige zijn van een fameuze schutterswedstrijd. En naar de machtige kerk, die nog altijd getekend is door de wonderbaarlijke gebeurtenissen uit het verleden.

Beleef ongelooflijke verhalen in het hart van Beveland

Op elke plek tovert Johannes een heerlijk verhaal uit zijn hoge hoed. Ga mee met de StoryTrail stadswandeling Goes en geniet van anderhalf uur vol spanning, plezier en mooie ervaringen. Zo levensecht heb je de geschiedenis van Goes nog nooit beleefd.