Laden Evenementen
StoryTrail Groningen Stadswandeling met verhalenverteller Johannes

Theaterwandeling Groningen met verhalenverteller Johannes

Datum en tijd

23 april 2023 @ 14:00 - 15:30

Locatie

Groningen StoryTrail
Martinikerkhof 2
Groningen, Groningen 9712 JG Nederland
+ Google Maps

Kosten

€ 19

Organisator

Stadsavonturen
Telefoon
030-2467911
E-mail
info@storytrail.nl
Bekijk de site van Organisator

Stadswandeling Groningen met verhalenverteller

Aan de voet van de Martinitoren begint de StoryTrail stadswandeling Groningen van verteller Johannes. Wie met hem mee wandelt, merkt al snel dat de StoryTrail geen gewone stadswandeling is. Jaartallen en architectonische feitjes – dat is niet de specialiteit van Johannes. Maar meeslepend vertellen, dat kan hij als de beste.

Zijn verhalen zijn zo beeldend en levensecht dat je als het ware wordt meegezogen in de stadsgeschiedenis. Zo wordt deze stadswandeling een waar avontuur. Voor je het weet, sta je oog in oog met de helden en schurken uit het verleden.

Bommen Berend is een van de legendarische figuren uit de Groningse geschiedenis die wij tijdens de StoryTrail stadswandeling gaan ontmoeten. In het rampjaar 1672 dacht hij Groningen te kunnen veroveren met zijn granaten en zijn stinkpotten. Maar dat plan mislukte jammerlijk. Hoe de Groningers hem te grazen namen? Verteller Johannes laat het je in geuren en kleuren beleven.

Wandelend door Groningen kom je op verrassende plekken. De binnenplaats van het Rode Weeshuis is er zo één. In een paar stappen laat je de stadsdrukte achter je en kom je terecht in een oase van rust. Maar die rust is eigenlijk een beetje schijn. Want wat hier ooit allemaal is gebeurd… Ook die geschiedenis tovert Johannes voor je tevoorschijn uit zijn vertellershoed.

In Groningen ligt er op elke straathoek en achter elke gevel wel weer een nieuw ongelooflijk verhaal op je te wachten. Je rolt van de ene verbazing in de andere, komt oog in oog te staan met beroemde en al bijna vergeten stadshelden, en voelt je anderhalf uur lang deel van een andere wereld.

Ga mee en beleef de avonturen van Groningen

Bij Johannes ben je in goede handen en na al die opwindende avonturen komt alles weer gewoon weer op zijn pootjes terecht. Maar toch: deze StoryTrail stadswandeling Groningen zal jouw kijk op Groningen voor altijd veranderen. Zodat deze stad van het Noorden misschien nog wel mooier wordt dan hij al was!