Laden Evenementen
StoryTrail stadswandeling Baarn verhalenverteller Johannes 001 Blog

Theaterwandeling Hoorn met verhalenverteller Johannes

Datum en tijd

21 augustus @ 19:00 - 20:30

Locatie

Hoorn StoryTrail
Roode Steen
Hoorn, Noord-Holland 1621 CV Nederland
+ Google Maps

Kosten

€ 19

Organisator

Stadsavonturen
Telefoon
030-2467911
E-mail
info@storytrail.nl
Bekijk de site van Organisator

Stadswandeling Hoorn met verhalenverteller

Hoorn is een prachtige oude stad, vol ongelooflijke verhalen. Niemand kan die verhalen zo meeslepend vertellen als verhalenverteller Johannes. Tijdens de StoryTrail stadswandeling Hoorn laat hij je het stadsverleden beleven alsof je er zelf ooggetuige van bent.

Johannes neemt je mee op avontuur. Te land, maar ook ter zee, want Hoorn was ooit een voorname havenstad. Nog altijd kun je vanaf de kades uitkijken over de Zuiderzee. Een zee vol haring, én vol historie.

De schepen van de VOC zetten vanaf hier koers naar de Oost. En pal voor de kust vochten de Hollandse Watergeuzen een beslissende zeeslag uit met de Spaanse oorlogsvloot.

Maar op het land is er ook genoeg te beleven. Hoorn was een rijke en machtige stad, dat kun je wel zien aan de statige gevels van de stadspaleizen. Samen met verteller Johannes ga je in de schoenen staan van de stadsbewoners van toen: kooplieden, weldoeners en strenge notabelen.

Maar je maakt ook kennis met de rederijkers, de historische stadsdichters. In hun bloemrijke gedichten bezingen zij de wapenfeiten van de 17e-eeuwse Hoornse helden.

Heb je trouwens wel eens van Platte Tijs gehoord? Hij was een struikrover die stal van de rijken en gaf aan de armen. Een soort Noord-Hollandse Robin Hood. Hij was geliefd bij het volk, maar natuurlijk niet bij de elite. Die nam hem gevangen en sloot hem op in de Oosterpoort, in een klein donker celletje met twee dikke tralies ervoor.

En wat er toen gebeurde… Afijn, dat ga je zelf meemaken tijdens de StoryTrail stadswandeling Hoorn.

Ga mee en beleef de geschiedenis van Hoorn

Anderhalf uur lang dwaal je met verteller Johannes door de Hoornse stegen, over bruggen en langs kades, naar de oude zeehaven. Daar liggen nog altijd prachtige schepen afgemeerd, die geuren naar touw, teer en avontuur.

In deze haven wacht je een verrassende ontknoping. Want wie waren nu eigenlijk de grootste helden uit de Hoornse geschiedenis? Samen met Johannes kom je er achter, aan het eind van de StoryTrail stadswandeling Hoorn, vol historie, humor en heerlijke verhalen.