Laden Evenementen
StoryTrail stadwandeling Leeuwarden Verhalenverteller Deodorus blog 004

Theaterwandeling Leeuwarden met verhalenverteller Deodorus

Datum en tijd

12 mei @ 14:00 - 15:30

Locatie

Leeuwarden StoryTrail
Princessehof, Grote Kerkstraat 9, 8911 DZ Leeuwarden
Leeuwarden, Friesland 8911 DE Nederland
+ Google Maps

Kosten

€ 19

Organisator

Stadsavonturen
Telefoon
030-2467911
E-mail
info@storytrail.nl
Bekijk de site van Organisator

StoryTrail stadwandeling Leeuwarden Verhalenverteller Deodorus blog 105

Vorstelijke paleizen en arme krotten – in Leeuwarden lagen ze vroeger vlak bij elkaar. Op een steenworp afstand. Hier woonden de puissant rijke Friese Oranjes naast het gewone volk. Mannen en vrouwen die moesten ploeteren om brood op de plank te krijgen.

StoryTrail stadwandeling Leeuwarden Verhalenverteller Deodorus blog 005

Daartussenin bewogen zich al die mensen die graag hogerop wilden komen in het leven. Maar hogerop komen, hoe doe je dat? Door hard te werken, door list en bedrog, door hielen te likken of door zilver te stelen? Je ontdekt het tijdens de StoryTrail stadswandeling Leeuwarden.

StoryTrail stadwandeling Leeuwarden Verhalenverteller Deodorus blog 100

De StoryTrail stadswandeling Leeuwarden is een unieke historische ontdekkingsreis. Onderweg ga je beleven hoe de Ljouwerters hun plekje op de ladder van arm en rijk probeerden te veroveren. En hoe dat afliep. Niet altijd even best, dat is zeker. De historische rechtbankverslagen spreken wat dat betreft boekdelen.

StoryTrail stadwandeling Leeuwarden Verhalenverteller Deodorus blog 008

Verteller Deodorus neemt je mee door de eeuwenoude stad, langs Leeuwarder verhalen over armoe en adel. Voor het Weeshuis ontmoet je het mooiste meisje van de stad. Niet veel verder sta je oog in oog met een schuchtere chirurgijn en een snelle snoepverkoper. En bij de Waag weeg je het woord van een dronken luitenant tegen dat van de zoon van de kroegbaas. 

StoryTrail stadwandeling Leeuwarden Verhalenverteller Deodorus blog 003

Je leert wat het zilver uit het Stadhouderlijk Hof je op kan leveren. Je leeft mee met de listen van de zoon van een dominee. En tussendoor raak je verzeild in de strijd tussen een prinses van Oranje en een vurige socialist, die elkaar voortdurend in de weg zitten.

StoryTrail stadwandeling Leeuwarden Verhalenverteller Deodorus blog 110

Ga mee naar Leeuwarden en beklim de ladder van armoe en rijkdom

Samen met Deodorus kruip je in de huid van al die oude stadsbewoners. Aan het eind van de wandeling ken je de geheimen van Leeuwarden. Én je weet welke sport op de ladder der rijkdom voor jou is weggelegd. Tot ziens bij de StoryTrail stadswandeling Leeuwarden. Verteller Deodorus kijkt uit naar je komst!

StoryTrail stadwandeling Leeuwarden Verhalenverteller Deodorus blog 109