Laden Evenementen
StoryTrail stadswandeling Baarn verhalenverteller Johannes 007 Blog

Theaterwandeling Middelburg met verhalenverteller Johannes

Datum en tijd

13 september @ 19:00 - 20:30

Locatie

Middelburg StoryTrail
Markt 51
Middelburg, Zeeland 4331 LK Nederland
+ Google Maps

Kosten

€ 19

Organisator

Stadsavonturen
Telefoon
030-2467911
E-mail
info@storytrail.nl
Bekijk de site van Organisator

Stadswandeling Middelburg met verhalenverteller

Al eeuwenlang vertellen de Middelburgers elkaar hun stadsverhalen door. Over de dappere notaris Roggeveen uit de Lange Nieuwstraat, die het zeegat uitvoer om een nieuw continent te gaan ontdekken. Over zijn buurman Jacob Cats, de volksdichter, die beroemdheid verwierf met gevleugelde spreuken als ‘Rust Roest’, en ‘Kinderen zijn Hinderen’. En over de Graven van Zeeland, die streng op ons neerkijken vanaf de gevel van het Stadhuis.

Verteller Johannes brengt die stadsverhalen weer tot leven tijdens de StoryTrail stadswandeling Middelburg. In het prachtige decor van de binnenstad laat hij je het verleden in geuren en kleuren ervaren.

Je gaat op avontuur met deftige notabelen, maar ook met straatarme zeelui. Je ontdekt de geheimen die verborgen liggen achter de rijke gevels van de herenhuizen. Maar je beleeft ook de meest bloedstollende legenden, in het duister van de verscholen steegjes.

En dan… staat opeens de Lange Jan in lichterlaaie! Heel Middelburg is in rep en roer, want de Lange Jan: dat is met afstand de mooiste kerktoren van Zeeland – dat vinden wij in Middelburg tenminste.

Een gigantische blusoperatie wordt op touw gezet. De hele bevolking komt aandragen met emmers, kopjes en kannetjes water, in een uiterste poging de toren te redden. Dat lukt, maar niet op de manier die de brave blussers in gedachten hadden. Hoe dat precies in elkaar stak? Het is een amusant verhaal. Ook dat ga je beleven, samen met verteller Johannes.

Ga mee en beleef een fantastisch historisch avontuur

Anderhalf uur voert de StoryTrail stadswandeling Middelburg je door de stad én door de stadsgeschiedenis. En je ontdekt: deze stad heet niet voor niets Middelburg. Dit is niet alleen het middelpunt van Walcheren, maar eigenlijk van heel de wereld.

Hoe ver notaris Roggeveen ook vaart over de oceanen, en hoe hoog de ambities van de graven op het stadhuis ook reiken, tenslotte komen ze allemaal weer terug naar deze mooie stad, zo vol van heerlijke sagen, legenden en onvergetelijke verhalen.