Laden Evenementen
Stadswandeling Rottedam Oude Haven verhalenvertellern Jacobus

Theaterwandeling Rotterdam Oude Haven met Jacobus

Datum en tijd

25 februari @ 14:00 - 15:30

Locatie

Rotterdam Oude Haven StoryTrail
Spaansekade 4
Rotterdam, Zuid-Holland 3011 ML Nederland
+ Google Maps

Kosten

€ 19

Organisator

Stadsavonturen
Telefoon
030-2467911
E-mail
info@storytrail.nl
Bekijk de site van Organisator

Stadswandeling Rotterdam met verhalenverteller

Verteller Jacobus gaat je meenemen naar het Rotterdam van honderd jaar geleden. Hij wacht je op bij de Oude Haven – die een eeuw geleden ook echt een haven was, met alles er op en er aan. Daar begin je samen met je mede-wandelaars aan een groot avontuur.

Tegenwoordig vind je de haven van Rotterdam in Europoort, ver buiten de binnenstad. Maar vroeger werden de schepen midden in de stad afgemeerd. Op de kades lagen tonnen en zakken opgestapeld. Sleperswagens ratelden over de keien. En ruwe zeebonken waggelden er op hun zeebenen tussendoor.

Het was een harde tijd. Geen woorden maar daden, zo ging dat toen ook al in Rotterdam. Maar voor opgeschoten jongens zoals Hendrik en Sjaak was die Oude Haven een fantastische wereld vol beloftes en verlokkingen.

Tijdens de StoryTrail stadswandeling Rotterdam volgen wij de twee jongens op hun struintochten door de Rotterdamse straten. Samen met hen glippen we tussen de sjouwermannen door naar het Haringvliet.

Wij proberen de rijke havenbaronnen een centje af te troggelen. We trachten uit handen te blijven van de strenge koperbout die op de hoek van de straat de wacht houdt. En we dromen over een reis naar Amerika met de Lijn.

Ach ja, de Lijn: zo noemen de Rotterdammers hun Holland-Amerikalijn. Vanaf de overkant van de Maas vertrekken de oceaanstomers naar het beloofde land. Overal in de stad kun je op de reclame-posters zien hoe zij de golven doorklieven. Weg van het gesjouw en het gesleep van de Rotterdamse arbeiders. Op naar een nieuw leven!

Gaat het Hendrik en Sjaak lukken om dat nieuwe leven te vinden? Niet als het aan opa Kees ligt. Die ziet de jongens veel liever solliciteren naar een veilig baantje bij een van de firma’s in het Witte Huis. Daar word je tenminste niet opgevroten door de haaien. En daar zul je ook niet zo snel met man en muis vergaan.

Beleef avontuur & weemoed in de Oude Haven van Rotterdam

Hoe het af gaat lopen met de twee jonge helden? Waar opa Kees zijn wijsheid vandaan haalt? En wat je in het oude Rotjeknor allemaal kunt bereiken met een appeltje en een piek?

Dat beleef je tijdens de StoryTrail stadswandeling Rotterdam van verteller Jacobus. Een heerlijke vertelvoorstelling vol van romantiek, weemoed en avontuur.