Laden Evenementen
StoryTrail Stadswandeling met verteller Johannes

Theaterwandeling Utrecht met verhalenverteller Johannes

Datum en tijd

26 mei @ 14:00 - 15:30

Locatie

Utrecht StoryTrail
Domplein 29
Utrecht, Utrecht 3512 JE Nederland
+ Google Maps

Kosten

€ 19

Organisator

Stadsavonturen
Telefoon
030-2467911
E-mail
info@storytrail.nl
Bekijk de site van Organisator

Stadswandeling Utrecht met verhalenverteller

Utrecht heeft heel wat meer te bieden dan Hoog Catharijne, de Dom en de Oudegracht. Dat merk je al snel tijdens de StoryTrail stadswandeling Utrecht met verteller Johannes. Hij neemt je mee door duistere steegjes en langs verlaten werven waar bijna nooit iemand komt.

Daar vind je de stille getuigen van een stadsgeschiedenis vol van fabelachtige sagen en legenden. Samen met je mede-wandelaars ontdek je beelden, gevelstenen en verweerde inscripties. Ze herinneren aan de Utrechters die hier lang geleden woonden en werkten. Johannes vertelt je hun wonderbaarlijke verhalen – zo meeslepend dat je het gevoel krijgt dat je zelf in de schoenen van die oude stadsbewoners staat.

Als historische bisschopsstad is Utrecht rijk aan heiligenverhalen. Maar denk niet dat die verhalen alleen maar braaf en vroom zijn. Want vlak ze niet uit, die Utrechtse heiligen. Zij maakten de vreemdste avonturen mee. En zo heel erg heilig waren ze ook niet allemaal. Sommigen waren zelfs ronduit schijn-heilig. Afijn, je gaat het beleven: Johannes vertelt in geuren en kleuren over hun lotgevallen tijdens de StoryTrail stadswandeling Utrecht.

Op het Domplein maak je meteen al kennis met dé stadsheilige van Utrecht: Sint Maarten. Hét voorbeeld van een barmhartige held. Op een ijskoude winterdag deelde hij zijn warme mantel met een bedelaar. Dat was niet alleen fijn voor de bedelaar, maar ook voor ons. Want als herinnering aan dit gulle gebaar vieren we in Utrecht in november nog altijd met veel plezier Sint Maarten: het feest van geven en delen.

Ga mee en beleef de eeuwenoude verhalen van Utrecht

Wie goed kijkt, komt Sint Maarten vandaag de dag nog overal in de stad tegen. Maar zoals gezegd: hij is niet de enige. Op elke hoek van elke straat ligt er wel een eeuwenoud verhaal op je te wachten. Johannes tovert die verhalen over het oude Utrecht stuk voor stuk tot leven. Ga mee met de StoryTrail stadswandeling Utrecht, geniet, lach en pink een traantje weg tijdens een heerlijk stadsavontuur voor oud én jong.