Laden Evenementen
StoryTrail stadswandeling Vlissingen verhalenverteller Johannes 001 BLOG

Theaterwandeling Vlissingen met verhalenverteller Johannes

Datum en tijd

11 mei @ 14:00 - 15:30

Locatie

Vlissingen StoryTrail
Sint-Jacobskerk van Vlissingen, Oude Markt 2, 4381 HK Vlissingen
Vlissingen, Zeeland 4381 HK Nederland
+ Google Maps

Kosten

€ 19

Organisator

Stadsavonturen
Telefoon
030-2467911
E-mail
info@storytrail.nl
Bekijk de site van Organisator

Stadswandeling Vlissingen met verhalenverteller

StoryTrail stadswandeling Vlissingen verhalenverteller Johannes 025 BLOG

De Flessendieven. Zo worden de inwoners van Vlissingen ook wel genoemd. Een passende naam, want in deze stad wemelde het ooit van de zeeschuimers, de piraten en ander gebroed dat wel een borreltje lustte op zijn tijd. Maar waar komt die bijnaam ‘Flessendieven’ nu werkelijk vandaan? Dat is een van de geheimen die je gaat ontrafelen tijdens de StoryTrail stadswandeling Vlissingen van verteller Johannes.

StoryTrail stadswandeling Vlissingen verhalenverteller Johannes 023 BLOG

Johannes neemt je mee door de woelige stadsgeschiedenis. Je merkt al snel: in die geschiedenis is er aan flessen geen gebrek, en aan ruwe zeebonken evenmin. Het zilte nat heeft de historie van deze havenstad gevormd. Vroeger wilde elke Vlissingse jongen maar één ding: avonturen beleven op de oceaan.

StoryTrail stadswandeling Vlissingen verhalenverteller Johannes 005 BLOG

Droom jij daar ook wel eens van? Dan ben je bij Johannes aan het goede adres. Hij neemt je mee door de prachtige oude straatjes van de stad. En in zijn verhalen maak je de mooiste reizen: over de Westerschelde, het zeegat uit, naar het warme Afrika. Of naar het Kanaal, waar de Duikerkers op de loer liggen.

StoryTrail stadswandeling Vlissingen verhalenverteller Johannes 017 BLOG

In Vlissingen vind je overal nog de herinneringen aan de grootse zeestad van vroeger. Zoals: het oudste droogdok van Europa. Het legendarische beeldenhuis. En natuurlijk: het standbeeld van Michiel Adriaenszoon de Ruyter.

StoryTrail stadswandeling Vlissingen verhalenverteller Johannes 016 BLOG

Tijdens de StoryTrail stadswandeling Vlissingen kun je genieten van monumenten uit lang vervlogen tijden. Maar vooral ook van de verhalen die daar achter schuilgaan. Johannes brengt het verleden tot leven met vertellingen zo meeslepend dat je als het ware wordt meegezogen in de geschiedenis.

StoryTrail stadswandeling Vlissingen verhalenverteller Johannes 009 BLOG

Duik in de verhalen van de Zeeuwse zeeschuimers

Bewonder de kunde van de Vlissingse scheepsbouwers. Zeil naar alle windstreken met kostbare lading aan boord. Laat de vervaarlijkste zeerovers van Europa met hun neus in de boter vallen. En huiver bij het aanschouwen van de keerzijde van de rijkdom.

StoryTrail stadswandeling Vlissingen verhalenverteller Johannes 024 BLOG

Verteller Johannes laat je de geschiedenis van Vlissingen beleven alsof je er middenin staat. De StoryTrail stadswandeling Vlissingen is een heerlijk avontuur voor jong en oud!