Laden Evenementen
StoryTrail stadswandeling met verteller Hildebrand Vertelt verhalen.

Theaterwandeling Zierikzee met verhalenverteller Hildebrand

Datum en tijd

1 juni @ 15:30 - 17:00

Locatie

Zierikzee StoryTrail
Vissersdijk 2
Zierikzee, Zeeland 4301 ND Nederland
+ Google Maps

Kosten

€ 19

Organisator

Stadsavonturen
Telefoon
030-2467911
E-mail
info@storytrail.nl
Bekijk de site van Organisator

Stadswandeling Zierikzee met verhalenverteller

Zierikzee is een stad van zeelui en zeemeerminnen. De zee zit de mensen in het bloed. Zeelui uit Zierikzee maakten verre reizen, die niet altijd van gevaar gespeend waren. Daar zul je snel genoeg achter komen tijdens de StoryTrail stadswandeling Zierikzee van verteller Hildebrand.

De Tachtigjarige Oorlog heeft in de stad zijn sporen nagelaten. Het maandenlange beleg van Zierikzee door de Spaanse commandant Mondragón is de Zierikzeeënaren niet in de koude kleren gaan zitten. Maar de wraak die ze namen op Mondragon was zoet. Het zwaard van Mondragon is nog steeds onderwerp van een beroemde stadslegende.

De StoryTrail stadswandeling Zierikzee voert langs de mooiste plekjes van de stad, zoals de Noordhavenpoort en de Zuidhavenpoort. Iets verderop kun je de ontdekkingen bewonderen van de 18e-eeuwse wetenschapper Job Baster. En kun je de goudvis in jezelf ontdekken bij het enige goudvissenmonument van Nederland.

De stadswandeling Zierikzee voert langs vele panden die versierd zijn met zeemeerminnen. Maar zijn deze prachtige zeewezens uit bewondering of uit angst aangebracht op de daken en de muren van Zierikzee? De StoryTrail stadswandeling laat je uit de eerste hand ervaren wat de reden is van dit uitbundige vertoon.

Je zult ook gaan ontdekken dat niet alle zeereizen succesvol verliepen. De StoryTrail stadswandeling Zierikzee neemt je mee naar de Barbarijse kusten, waar gekaapte Zierikzeese zeelui eindeloos moeten wachten, hopend dat zij ooit door hun stad zullen worden vrijgekocht.

En dan hét baken van de stad: de Dikke Toren. Hij is inderdaad geweldig dik. Maar hij had ook geweldig hoog moeten worden. Wel vier keer zo hoog als nu. Een gewaagd plan. Maar helaas: de eigenzinnige bouwmeester Keldermans tartte het noodlot. Hij had slechts één doel: de hoogste toren bouwen van het hele land… Het is een huiveringwekkend verhaal.

Ga mee en beleef de grootse verhalen van een klein stadje

Tijdens de StoryTrail stadswandeling Zierikzee geeft verteller Hildebrand antwoord op (bijna) al je vragen. Waar is toch het zwaard van Mondragón gebleven? Komen de dappere Zierikzeese zeelui ooit nog terug uit Barbarije? Wie is juffrouw Zwaan? En waarom hangt daar alwéér een zeemeermin aan de gevel? Veel plezier in dit mooie historische stadje aan de Oosterschelde!