Laden Evenementen
stadswandeling zwolle storytrail verhalen verteller godefridus handen

Theaterwandeling Zwolle met verhalenverteller Godefridus

Datum en tijd

1 oktober 2022 @ 16:00 - 17:30

Locatie

Zwolle StoryTrail
Grote Markt 20
Zwolle, Overijssel 8011 LW Nederland
+ Google Maps

Kosten

€ 19

Organisator

Stadsavonturen
Telefoon
030-2467911
E-mail
info@storytrail.nl
Bekijk de site van Organisator

Stadswandeling Zwolle met verhalenverteller

Aan de oever van de IJssel ligt de Overijsselse hoofdstad Zwolle. Een prachtige stad is het, met een rijke geschiedenis. De Zwollenaren hebben in de loop van de eeuwen veel successen behaald.

Wat was hun geheim? Hoe is Zwolle zo rijk en machtig geworden? Dat ga je ontdekken tijdens de StoryTrail stadswandeling Zwolle met verteller Godefridus.

En om maar vast een tipje van de sluier op te lichten: de Zwollenaren hebben altijd twee ijzersterke eigenschappen gehad, waar we nog veel van kunnen leren. Ten eerste zijn ze heel erg slim. En ten tweede zitten ze boordevol ondernemingslust.

Daarmee streefde Zwolle alle andere steden tot in de wijde omtrek al snel voorbij. Heel fijn natuurlijk, maar elk succes heeft ook altijd een keerzijde. Want wie hoog zit, kan laag vallen.

Arrogantie, macht en rijkdom worden nog wel eens afgestraft. En als je ruzie gaat maken met je buren, kan dat nog wel eens uit de hand lopen. Dat heeft Zwolle meermalen ondervonden, en dat ga jij ook ondervinden als Godefridus je meeneemt door de Zwolse geschiedenis.

Wie je daarbij zeker tegen gaat komen, is Hertog Karel van Gelre. Deze machtige heerser is blij verrast wanneer hij als nieuwe landsheer in Zwolle wordt binnengehaald. Maar hij is ziedend, wanneer hem kort erna alweer de wacht wordt aangezegd.

En hij is niet de enige die door Zwolle op het verkeerde been is gezet. Want de listige Zwollenaren wedden nu eens op het ene paard en dan weer op het andere.

Regelmatig zweren ze een eed van trouw, eerst aan de ene heer, dan aan de ander. Telkens met hun vingers in de lucht. Zo krijgen Zwollenaren hun bijnaam ‘Blauwvingers’. Dus ze mogen dan slim zijn, die Zwollenaren, maar helemaal betrouwbaar…? Hm. Hertog Karel had daar zo zijn gedachten over.

Ga mee en ontdek de Blauwvinger in jezelf

Afijn, je gaat het zelf beleven en je kunt zelf je oordeel vellen tijdens de StoryTrail stadswandeling Zwolle. En als je toch in de stad bent, kun je meteen ook eens even checken hoe het nou eigenlijk bij jou zit. Ben jij ook zo’n Blauwvinger? Of ben je de betrouwbaarheid zelve? Verteller Godefridus is heel benieuwd. Tot gauw in Zwolle!