StoryTrail Alkmaar

Strijdlustige Kaaskoppen

Deze stad stond eeuwenlang bol van oorlog en strijd, conflict en ruzie. De strijdlustige Kaaskoppen wisten vaak munt te slaan uit hun opstandigheid. Maar soms liepen die Alkmaarse relletjes jammerlijk af. Wandel mee met de verhalenverteller in Alkmaar en test jouw talent voor opstand.

StoryTrail Amersfoort

Liefde, list en logenstraf

Ongunst, angst, hoop en liefde vertellen over het centrum van Nederland waar alles al eerder gebeurde. Museale muurhuizen, middeleeuwse pleinen en pralende poorten zijn het decor. Meer beleven? Wandel in Amersfoort met de verteller van de StoryTrail.

adam_yt

StoryTrail Amsterdam

Amsterdam…mirakels!

Onmogelijke stad! Het is een mirakel dat deze stad ooit is ontstaan en nog steeds bestaat. Want ruim 800 jaar geleden was het drassig, waterig en zompig, toen… Meer beleven? Wandel in Amsterdam met de verteller van de StoryTrail.

StoryTrail Arnhem

Machtig mysterieus

Hij werd ontvoerd, maar klom als een rijzende ster aan’t Europese hof. Hij was een strateeg zonder weerga en overwon alle obstakels. Gelderland smeedde hij tot centrum van de macht, maar toch kelderde hertog K… Meer beleven? Ervaar het zelf tijdens in Arnhem.

breda_yt

StoryTrail Breda

De Geheime Liefde van Breda

De verteller neemt je in deze stadswandeling mee naar het Breda van de 16e eeuw. Je ontdekt de geheimen van de deftige Catharinastraat… Meer beleven? Kom naar het eeuwenoude Breda.

StoryTrail Brielle

De Gouden Eeuw

Verzeil in zeeslagen. Geniet je nieuw verworven rijkdommen. Regeer de republiek en ontmoet de prins. Sta terecht en verlies je lijf en leden. Meer beleven? Ervaar het zelf tijdens de stadswandeling Brielle.

StoryTrail Den Bosch

Wonderlijk ‘s-Hertogenbosch

Nergens in Nederland zijn zoveel wonderen gebeurd als in Den Bosch. Overal vind je nog herinneringen aan de magische stadsgeschiedenis…
Meer beleven? Ervaar het zelf tijdens de stadswandeling ’s-Hertogenbosch.

StoryTrail Den Haag

Macht, Moord & Liefde

Al eeuwen is Den Haag het centrum van de macht. Als een magneet trekt het schoonheid en gruwel naar haar trotse torens en venijnige slangenkuilen… Meer beleven.

Marie-Louise verteller stadswandeling StoryTrail

StoryTrail Deventer

Het Deventer Dilemma

Kooplui uit alle windstreken kwamen om er te handelen. Boekendrukkers stonden er aan hun wieg. Scholieren uit de hele wereld vochten om er te studeren. Kortom: hier… Meer beleven in Deventer.

StoryTrail Dordrecht

Een groots watergevecht

Kom en wandel door Dordrecht aan de hand van haar eeuwenoude volksverhalen. Huiver bij de legende over een onzelfzuchtige heilige en het allesverslindende water. Op de mooiste plekjes van Dordt ontdek je het bewijs in steen. Ga mee met de verhalenverteller.

StoryTrail Dronten

Piepjonge stad met 15 duizend jaar historie

Beleef de verhalen van de vissers, het Zeewief, de liefde van Lely en van het land van voordat er zee was. Deze stadswandeling neemt je… Meer beleven.

StoryTrail Enkhuizen

Meester van de Zuiderzee

Ga mee met de verteller en dompel je onder in de VOC-stad die Enkhuizen ooit was. Ontmoet arme sloebers, op zoek naar een beter leven. Dappere zeehelden worden…meer beleven? Dat kan in de spannende stadswandeling door Enkhuizen.

StoryTrail stadswandeling Vlissingen verhalenverteller Johannes 008 BLOG

StoryTrail Goes

Het hart van Beveland

Viswijven, notabelen, schippers, loodsen, beesten en notoire boeven. Van het kleinste huisje tot de Grote Kerk. Alles en iedereen in Goes heeft een bijzonder verhaal.

StoryTrail Gorinchem

Een sterk stadje!

In 2021 is Gorinchem uitgeroepen tot de allermooiste vestingstad van Nederland. Een prachtig decor dus voor verhalen. Ga mee op avontuur en duik in een rijke historie, vol inspirerende inwoners en bijzondere "bezoekers".

StoryTrail Groningen

Stoere stad van het Noorden

Oersterk, verfijnd, sluw, nuchter en door niets uit het veld te slaan. Deze stad staat sinds… Meer beleven? Ga mee met de Stadswandeling Groningen.

StoryTrail stadswandeling Haarlem verteller Franciscs Ik vertel het je

StoryTrail Haarlem

Heerlijk Helder Haarlem

Haarlem heeft eeuwenlang in de schaduw van het veel grotere Amsterdam moeten staan. Slechts weinigen weten dat Haarlem in de Middeleeuwen… Meer beleven? Ga mee met de stadswandeling in Haarlem.

StoryTrail Hoorn

Vaar mee met de VOC!

Hiervandaan voeren ontdekkingsreizigers uit, hier werden oorlogen gewonnen en helden geboren. Maar welke… Meer beleven? Ga mee met de stadswandeling in Hoorn.

StoryTrail Leeuwarden

Paupers & Princessen

Ontdek Leeuwarden, het huis van de Oranjes en bakermat van ons socialisme. Stad van tegenstellingen, kroeggevechten en listige verkopers. Ga mee en leer of jij voor meer dan een dubbeltje geboren bent.

StoryTrail Leiden

Leidse Helden

Beleef de prachtige binnenstad van Leiden tijdens een spannende theaterwandeling. Wat is de waarheid achter het roemruchte beleg van de stad. Of ga opzoek naar Rembrandt van Rijn. Stap midden in een waargebeurd en meeslepend avontuur. Beleef het met de verhalenwandeling van Leiden.

johannes-09-verteller-stadswandeling-storytrail

StoryTrail Middelburg

Graven & Wereldreizigers

Ontmoet de trotse graven in een Stad waar ieder huis een naam draagt. Waar elke gevel een verhaal vertelt. Waar Jacob Cats, de dichter, antwoord geeft op elke levensvraag. Stap in de burcht die Middelburg heet en dompel onder in de verhalen van haar stoerste zeebonken – tijdens deze stadswandeling.

Stadswandeling Rottedam Oude Haven met verhalenvertellern Jacobus

StoryTrail R'dam Delfshaven

Zakkendragers & Zeehelden

Ga mee op een reis door de tijd en volg de arme sjouwers die deze oude wereldhaven bevolkten. Ontmoet Piet Hein en verover samen met zijn…   Meer beleven tijdens de stadswandeling in Rotterdam Delfshaven.

Stadswandeling Rottedam Oude Haven verhalenvertellern Jacobus

StoryTrail R'dam Oudehaven

Op de Woelige Baren

Als een roman opent de stad haar weemoedig verleden. Het Rotterdam van toen verrijst in al zijn pracht en praal tijdens deze stoere voorstelling… Meer beleven in de Oude Haven van Rotterdam.

StoryTrail Schoonhoven

Heks, Heilige & Kapitein

Schoonhoven is een prachtig oud stadje aan de Lek. Nu is het er slaperig en stil maar vroeger zijn hier de vreemdste dingen gebeurd…  Meer beleven

StoryTrail Terschelling

De zee geeft, de zee neemt.

Hoor de wonderlijke waarheden van Terschelling. Ontdek een prachtig eiland vol ruige natuurkrachten, een beeldschoon dorp en... Grootse verhalen van vissers, boeren en handelslieden.

StoryTrail Utrecht

Utrechtse Sagen & Legenden

Onze verteller neemt je mee op een zwerftocht door de nauwe stegen en bruisende straten in het hart van Utrecht. Eeuwenoude sagen en legenden komen…Meer beleven tijdens deze Utrecht stadswandeling.

Domtorenbeklimming Utrecht Verhalenverteller Brot van |Gromme

StoryTrail Domtoren

Toren van pracht en macht

365 treden richting hemel. Gebouwd als een machtig fort. Met zijn dikke muren, doorstond het de grootte stormen. Maar deze toren heeft een eigen wil, ja zelfs een eigen stem die luid als een klok ieders hart… Meer beleven? Laat je betoveren in de Domtoren.

StoryTrail Vlissingen

De lokroep van de oceaan

Zeeschuimers, schurken, ingenieurs, spoken, helden en piraten. Wandel mee en ervaar zelf de wilde en onstuimige geschiedenis van deze prachtige Zeeuwse havenstad.

StoryTrail Zierikzee

Een heerlijke duik in het verleden.

Ziltzoete vertellingen over een stad die eeuwen geleden ver boven iedereen uittorende. Ga mee want eindelijk zal het zijn geheim… Meer beleven? Ga naar Stadswandeling Zierikzee.

StoryTrail Zupthen

Volk van Handel & Wallen
Geen gortdroge geschiedenis met Wannes Drogenap, maar een droogkomische kijk op de historische ontwikkeling van deze charmante Hanzestad… Meer beleven.

StoryTrail Zwolle

Hanze, hel & heiligdom

Puur geluk of doorzettingsvermogen? Hoe kon Zwolle alle gevaren rondom haar overwinnen? Was het de hulp schutspatroon, Sint Michael –  die de duivel in het Zwarte Water versloeg? Ervaar het tijdens deze  theatrale stadswandeling.

Vliegbasis Soesterberg

De Koude Oorlog

Nu is het hier een natuurgebied. Maar de landingsbaan en de shelters waar ooit de F-16’s stonden, zijn er nog steeds. Ga mee naar de tijd waarin het hier krioelde van de Amerikanen…  Meer beleven? Ga mee met de verhalenverteller

waterlinie_1

Hollandse Waterlinie

StoryTrail Fortgeheimen

De meest verborgen plekken van Nederland herbergen de meest ongelofelijke verhalen. Geeft acht want op wacht… Waar is dit mogelijk?

Fort bij Spijkerboor

StoryTrail Fortgeheimen

Hoor tijdens de oersaaie wacht de meest prachtige lokale verhalen. Laat je drillen door de sergeant en voor je het weet ben je… Beleef meer op Fort Bij Spijkerboor.

Verhalenverteller Fort aan de KLop

Fort aan De Klop

StoryTrail Fortgeheimen

Avonturen en heldenmoed. Een slimme verdedigingslinie en een prachtige oude sage laten Fort aan de Klop tot leven komen. Meer beleven…

Fort Vechten

StoryTrail fortgeheimen

Laat je de fijne kneepjes van het militaire leven bijbrengen door soldaat Backx. Ontfutsel alles over een groots geheim wapen dat… Meer beleven op Fort Vechten.

Fort Rhijnauwen

StoryTrail fortgeheimen

De meest verborgen plek van Nederland. Een met natuur overwoekerd oud bolwerk herbergt de allersterkste verhalen die je ooit… Voorwaarts mars op Fort bij Rhijnauwen.

Fort Nieuwersluis

StoryTrail fortgeheimen

Je raakt midden in een belegering verzeilt op Fort Nieuwersluis. Trek een lange neus naar de Zonnekoning en wordt geëerd door de Prins… Meer beleven…

Verhalenverteller Fort Voordorp

Fort Voordorp

StoryTrail Fortgeheimen

Rats, Kuch en Bonen, de wasvrouw en de commandant zorgen voor een avontuurlijke belevenis op een ongeëvenaard mooi fort dat.. Beleef het op Fort Voordorp.

Verhalenverteller Fort De Bilt

Fort de Bilt

StoryTrail Fortgeheimen

Een wereldavontuur vol heldenmoed, een verhaal over verveling zonder einde en een ongelofelijke oorlog die levens echt bleek.… Beleef het op Fort De Bilt.

Stelling van Amsterdam

Helden zijn Neutraal

Helden zijn neutraal, tenminste in de Eerste Wereldoorlog wel. Eindeloos op wacht staan terwijl in Europa de oorlog woedt. Soldaat Van Iersel gaat…

Stelling van Amsterdam

StoryTrail Fortgeheimen

Tijdens WO1 bleef Nederland Neutraal. Toch schopt Diederik van Iersel het tot oorlogsheld – zonder ook maar één schot te lossen… Waar is dit mogelijk?

Tickets

Sluit je aan bij een geplande stadswandeling en ontdek de helden, schurken en heiligen van de stad.

Groepen

Start een stadswandeling op de dag en tijd die jou past. Kies een privéverteller of nodig anderen uit.

Cadeau

Maak iemand blij met een uniek cadeau en geef een stadswandeling.

Weer eens iets anders dan karten, poldercross en lasergames. Zeer gewaardeerd. Bij een aantal deelnemers vooraf sceptisch, voornamelijk de 'stoere' mannen, maar uiteindelijk vond iedereen het erg leuk. De storyteller was erg adrem en speelde leuk in op de opmerkingen.

Mw. M. de Mooij
FloraHolland - Rijnsburg

Geweldig met hem op pad te zijn. Met humor, kennis en kunde heeft hij op soms meeslepende wijze het verhaal verteld.

Dhr. J. Blokker
Stedelijk Dalton College Alkmaar

Goed bereikbaar. Zowel telefonisch als per e-mail. Rinus Zwabber was een leuke en enthousiaste verteller. Hij weet het leuk en interessant te brengen. Goede vent!

Hako Bouw - Montfoort

Super! Heb de site al aan een aantal mensen doorgegeven.

Mw. Melis - St. Oedenrode

Ik vond de verteller in Utrecht geweldig, onderhoudend, prachtige stem en bereik. Het gezamenlijke zingen en borrel waren grappig en dat terwijl het die dag toch echt regende en het een tikje koud was. Ik zou zeker weer een keer meegaan!

Dhr. Blansjaar - Utrecht

Unieke belevenis. Het is een ontzettend leuk product. Op een leuke en theatrale manier maak je kennis met de stad. Hoewel ik de StoryTrail al een keertje eerder heb gedaan, was het deze keer weer een hele unieke belevenis.

Mw. L. van IJzendoorn
Utrecht Toerisme & Recreatie

Afgelopen zondag heb ik samen met een vriendin de StoryTrail gedaan en het was echt superleuk, we hebben ons echt supergoed vermaakt.

Patricia Feiken
VVV Groepsreserveringen