Zondag 29 oktober: Een rondleiding door de geschiedenis van Groningen, vol sterke stadsverhalen

STORYTRAIL-GRONINGEN-2

PERSBERICHT

Zondag 29 oktober:
Een rondleiding door de geschiedenis van Groningen, vol sterke stadsverhalen

‘Eureka!’ bulderde Graaf Willem op een mooie dag in 1652 in het Prinsenhof te Groningen. Jarenlang had hij zijn innig beminde Gravin Albertine zover proberen te krijgen dat zij met hem in het huwelijk zou treden. Nooit stemde zij toe. Maar nu! Nu had Willem iets bedacht waarmee hij haar zeker zou kunnen verleiden. Welk geniaal idee dat was? En of het Willem veel geluk heeft gebracht? Dat kun je zelf gaan beleven tijdens de StoryTrail Theaterwandeling Groningen op zondag 29 oktober.

Verhalenverteller Johannes is je gids. Samen met hem dwaal je door de stad en de stadsgeschiedenis. Je maakt kennis met beurtschippers en zakkendragers. Je gaat op avontuur met de gevreesde bisschop Bommen Berend. Je ontmoet Aletta Jacobs, de eerste vrouw die in Groningen kwam studeren. Je ontrafelt het mysterie van de Ter Aakerk. En natuurlijk hoor je alle heerlijke details over de romance van Willem en Albertine.  

Hoe het afliep met de helden en heldinnen uit het verleden? En wat je daar tegenwoordig nog van terug kunt zien in de stad? Je ontdekt het tijdens de StoryTrail Theaterwandeling, een heerlijk vertel-avontuur voor iedereen die houdt van geschiedenis en sterke verhalen.       

De StoryTrail Theaterwandeling Groningen begint op zondag 29 oktober 2023 om 14:00 uur. Reserveren is noodzakelijk: www.StoryTrail.nl/stadswandeling/groningen. Reserveer nu met kortingscode STORYTRAIL-7337KRT en betaal slechts € 17,50 per persoon (kind: € 11,05).

Theatergezelschap Stadsavonturen organiseert deze stadswandeling in het kader van de Maand van de Geschiedenis, met als thema: ‘Eureka!’

 

Posted in

Johannes

Laat een reactie achter