Zondag 19 juni: StoryTrail stadswandeling Leiden – Op avontuur in de geschiedenis met verteller Franciscus

Verhalenverteller Franciscus tijdens de StoryTrail stadswandeling Haarlem

PERSBERICHT

Zondag 19 juni: StoryTrail stadswandeling Leiden
Op avontuur in de geschiedenis met verteller Franciscus

Een avontuurlijke ontdekkingsreis vol sagen, legenden en historische verhalen: dat is de StoryTrail stadswandeling Leiden. Op zondag 19 juni neemt verteller Franciscus van Theatergezelschap Stadsavonturen zijn publiek mee naar het verre verleden van de stad.    

In het prachtige decor van de oude binnenstad laat Franciscus je kennismaken met de helden én de schurken van 1574, het jaar van Leidens Beleg en Ontzet. Je beleeft hoe Spanje de stad belegert in de Tachtigjarige Oorlog. Je staat zij aan zij met Burgemeester Van der Werff, die geen stap op zij gaat voor de vijand. Je voelt de honger. Je vraagt je af wat jij zou doen als er alleen nog boomschors te eten is. Je gaat op avontuur met Glippers en ander gespuis. En je juicht je keel schor als de Watergeuzen de stad eindelijk komen bevrijden.  

Dwalend door de eeuwenoude straten tovert Franciscus het ene na het andere sterke verhaal uit zijn vertellershoed tevoorschijn. Zo beleef je de geschiedenis van Leiden tijdens een heerlijk vertel-avontuur voor jong en oud.    

De StoryTrail stadswandeling Leiden begint op zondag 19 juni 2022 om 14:00 uur. Reserveren is noodzakelijk: www.StoryTrail.nl/stadswandeling/leiden. Reserveer nu met kortingscode STORYTRAIL-7337KRT en betaal slechts € 15,50 per persoon (kinderen: € 9,79).

 

Posted in

Johannes

Laat een reactie achter