Stadswandeling Deventer met verhalenverteller Marie Louise

Stadswandeling Deventer met verhalenverteller

Wat heb je liever: een goed boek of een heerlijke lekkernij? In Deventer hoef je gelukkig niet te kiezen, want hier hebben we het allebei. Deventer is een boekstad én een koekstad.

Het zijn trouwens niet zomaar flutboekjes, de boeken van Deventer. Integendeel: ze staan vol met wijsheid en geleerdheid. Neem de publicaties van de beroemde Deventenaar Geert Grote. Die spande zich in de 14e eeuw al in voor goed onderwijs, in een tijd waarin lezen en schrijven nog lang niet voor iedereen was weggelegd.

Maar je kunt niet op een knorrende maag studeren, en daarom zijn we in Deventer zo blij dat we ook koeken hebben. Eeuw in eeuw uit gaven de Deventer koekenbakkers de geheime recepten aan elkaar door.

En dat is nog lang niet alles. Lekkere stevige stokvis, daar hadden de Deventer boekenwurmen ook wel oren naar. Die stokvis haalden we helemaal uit Noorwegen. Daardoor gingen we als vanzelf steeds meer handel drijven. En daardoor kwam er behalve koek en stokvis ook steeds meer brood op de plank.

Verteller Marie Louise neemt je mee langs al het heerlijks dat Deventer te bieden heeft, tijdens de StoryTrail stadswandeling Deventer. Zij laat je beleven hoe een bisschop zijn geluk niet kan vinden. Hoe Geert Grote tegen het kerkelijke gezag in gaat. En hoe gewone burgers zonder leger de soldaten van Hertog Karel van Gelre te slim af zijn. Je zit er middenin en maakt het van dichtbij mee.

Ga mee en proef de geschiedenis van Deventer

Welke gruwelijke, inspirerende en spannende dingen zijn er op de Brink – het grootste marktplein van Nederland – nog meer gebeurd? En hoe is dat allemaal afgelopen? Elk verhaal dat Marie Louise je vertelt, smaakt naar meer. De StoryTrail stadswandeling Deventer, dat wordt gegarandeerd genieten.

 

 

Posted in

Johannes

Laat een reactie achter