Stadswandeling Deventer met verhalenverteller Louise Wandelaar

Stadswandeling Deventer met Betoverende Verhalenverteller

Op de Brink staat het Waaggebouw: het kloppend hart van Deventer. Daar voel je direct de rijke geschiedenis van deze oude Hanzestad. Tijdens de StoryTrail stadswandeling Deventer onthult verhalenverteller Louise Wandelaar de fascinerende verhalen die achter deze weelde schuilen.

De graaf van Gelre belegert Deventer zeven lange jaren uit pure jaloezie. Maar lukt het hem om deze stad te veroveren en te plunderen? Komt een gokverslaafde muntmeester weg met zijn illegale handeltje in valse munten? En wat is het verhaal achter de twee majestueuze torens van de Bergkerk?

Engelse monnik Lebuïnus belandt in Deventer en sticht er een kerkje. Maar hoe reageren de inwoners van het Saksische dorp op zijn oproep tot bekering? En wanneer Geert Groote, de grondlegger van de Moderne Devotie, eeuwen later hetzelfde doet, staat men dan open voor zijn beweging van Moderne Devoten?

Ga mee en proef de geschiedenis van Deventer

Sommigen kiezen voor de weelde van handel in koek, terwijl anderen voor wijsheid en de weg van het boek gaan. Zou er ook een verborgen koekenbakker of boekenliefhebber in jou schuilen? Ontdek het zelf tijdens de StoryTrail stadswandeling Deventer onder begeleiding van verhalenverteller Louise Wandelaar.

 

 

Posted in

De Directrice van Stadsavonturen

Laat een reactie achter