Stadswandeling Dronten met verhalenverteller Johannes

Stadswandeling Dronten met verhalenverteller

Verteller Johannes maakte de StoryTrail stadswandeling Dronten ooit op speciaal verzoek van een jarige Drontenaar. Die vroeg nog: kan dat wel, een historische stadswandeling door een stad die nog maar net is gebouwd? Johannes zei dat het kon. En het resultaat? Dat kun je zelf gaan meemaken.

De gebouwen in Dronten mogen dan jong zijn, de plek waarop ze zijn gebouwd is dat allerminst. Lang voordat Flevoland werd ingepolderd, en zelfs lang voordat hier een zee was, woonden hier al mensen.

Wat die prehistorische Drontenaren voor avonturen hebben meegemaakt, daar kunnen wij natuurlijk alleen maar naar gissen. En laat dat nou net een van de favoriete bezigheden van Johannes zijn. Met wat fantasie en met behulp van de sporen uit de ijstijd die nog altijd in Dronten zijn te vinden, laat hij je in de voetsporen treden van onze verre voorouders.

En pas op, want zo simpel was het niet om destijds te wonen op de plek waar nu Dronten ligt. Koud dat het was! Brrr. En dan die woeste beren. Nee, het was hier geen pretje in die tijd. En tot overmaat van ramp werd het land uiteindelijk ook nog helemaal verzwolgen door de zee.

De Zuiderzee, om precies te zijn. Die zijn we in Dronten ook nog lang niet vergeten. Bij de inpoldering werd menig scheepswrak geborgen. En de verhalen van de zee doen hier nog steeds de ronde. Legenden over vissers, stormen en zeemeerminnen. Ze staan in de straatstenen gegrift.
En na de Zuiderzee? Kwamen de polders van ingenieur Lely. Kaarsrechte dijken legden het golvende water aan banden. Was Lely zelf net zo rechtlijnig als zijn waterkeringen? Ook daarover heeft verteller Johannes zo zijn gedachten.

Ga mee en ontdek de geheimen van de zeebodem

Toegegeven: wie meegaat met de StoryTrail stadswandeling Dronten kan wel wat extra verbeeldingskracht gebruiken. Maar het is de moeite waard, want een historische vertelvoorstelling op de bodem van de zee: die kans krijg je niet elke dag!

 

 

Posted in

Johannes

Laat een reactie achter