Stadswandeling Leiden met verhalenverteller Johannes

Stadswandeling Leiden met verhalenverteller

Jaartallen onthouden, daar is verteller Johannes niet zo heel erg goed in. Maar er is één jaartal dat in zijn geheugen staat gegrift en dat hij nooit zal vergeten: 1574. Een beslissend jaar in de geschiedenis van Leiden. Daarover gaat de StoryTrail stadswandeling Leiden.

In 1574 is de Tachtigjarige Oorlog net 6 jaar aan de gang. Verschillende steden in Holland zijn in opstand gekomen tegen de Spaanse koning Philips. Die stuurt zijn leger naar Holland om de opstand de kop in te drukken. In mei 1574 wordt Leiden omsingeld door 7.000 zwaar bewapende soldaten, om de stad tot overgave te dwingen.

Dat is het begin van het legendarische Beleg van Leiden. Een Beleg dat je tijdens de StoryTrail stadswandeling Leiden zelf gaat meemaken. Verteller Johannes leidt je door de prachtige binnenstad, waar je kennismaakt met de hoofdrolspelers van toen.

Je bent erbij als de gevreesde Spaanse commandant Valdez zijn plannen beraamt. Je voelt mee met de Leidenaars die hun voedselvoorraad snel zien slinken en zich moeten behelpen met honden, katten, gras en boomschors. Je beleeft hoe wanhopige burgers in opstand komen tegen hun eigen burgemeester van der Werff. En je bedenkt een geweldige list om de Spanjaarden te slim af te zijn.

Verteller Johannes brengt je hét stadsverhaal van Leiden met veel humor, met liefde voor de geschiedenis en met een open oog voor zijn publiek. Hoe nijpend de toestand in de uitgehongerde stad ook is, bij Johannes ben je in goede handen en zul je je zeker op je gemak voelen.

Wandel mee door het Leiden van 1574 – en laat je bevrijden!

Wat ook goed is om te weten: de StoryTrail stadswandeling Leiden is een avontuur dat goed afloopt! Na vier maanden vol ontberingen komen de Watergeuzen naar Leiden om je te bevrijden. Je gaat naar huis met een lach op je gezicht, na een fijne middag waarop je ook nog eens van alles hebt opgestoken. Veel plezier met dit 100% Leidse stadsavontuur!

 

 

 

 

Posted in

Johannes

Laat een reactie achter