Stadswandeling Schoonhoven met verhalenverteller Johannes

Stadswandeling Schoonhoven met verhalenverteller

‘Luister!’ Halverwege de StoryTrail stadswandeling Schoonhoven legt verteller Johannes zijn vinger op zijn mond. Je staat op de brug tegenover het oude stadhuis. Boven je hoofd klingelen de klokken van het carillon. ‘Heel bijzondere klokken,’ zegt Johannes. ‘Die klank hoor je nergens anders in het hele land. Daar zit een geheim aan vast.’

Op dat moment heb je al een paar bijzondere historische avonturen achter de rug, waarin je kennis hebt gemaakt met de meest legendarische Schoonhovense helden en schurken. Hoewel, ‘kennis gemaakt’? Johannes vertelt hun verhalen zo meeslepend dat het soms wel lijkt of je zelf in de schoenen staat van die eeuwenoude stadsbewoners.

Neem Marrigje Ariëns, de heks. Zij was eigenlijk gewoon een kruidenvrouwtje, maar het volk vertrouwde haar niet. Toen is zij op de brandstapel beland, als laatste heks uit de stadsgeschiedenis, op de brug voor het stadhuis. Precies op de plek waar nu het carillon zo vrolijk speelt.

Schoonhoven heeft vele gezichten. Het ligt aan de oever van de Lek, en hoewel de zee ver weg is, zie je in de haven duidelijk het verschil tussen eb en vloed. Geen wonder dat er net buiten de stadspoort maar liefst twee standbeelden van Schoonhovense scheepskapiteins te vinden zijn. Maar bovenal zijn we hier natuurlijk in dé Zilverstad van Nederland, thuis van talloze zilversmeden en van het Nederlands Zilvermuseum.

Verteller Johannes laat al die verschillende kanten van de stad terugkomen in zijn verhalen. Zo beleef je een wonderlijk avontuur met een zilversmid die over bovennatuurlijke krachten blijkt te beschikken en daarom in Schoonhoven nog steeds hoog in aanzien staat.

Ga mee en beleef de geheimen van de Zilverstad

Bijna ongemerkt neemt Johannes je mee in een betoverende wereld van sagen, legenden en historische verhalen. Verhalen die de Schoonhovenaren elkaar al eeuwen lang van generatie op generatie doorvertellen. De straten en steegjes van het oude stadje vormen daarbij een sfeervol decor.

En het geheim van het carillon van het stadhuis? Johannes vertelt het je graag tijdens de StoryTrail stadswandeling Schoonhoven. Ga mee en beleef een heerlijk stadsavontuur dat je niet snel meer zult vergeten.

 

 

 

 

Posted in

Johannes

Laat een reactie achter