Wandeling Terschelling met verhalenverteller Lucia

StoryTrail Terschelling wandeling verhalenverteller Lucia vertelt over het Wad Pers Groot edited 2 Blog 510x

Wandeling Terschelling met verhalenverteller

Terschelling. Een heerlijke, unieke plek te midden van zee, wind, schepen en korenhalmen. Een eiland met een stormachtige geschiedenis, vol bulderende maar ook lieflijke verhalen. Verteller Lucia neemt je mee naar die geschiedenis.

StoryTrail Terschelling wandeling verhalenverteller Lucia deelt gouden munten Blog 510x

Lang geleden spoelde Lucia aan op het Terschellinger strand. De schoonheid en de rust van het eiland lieten haar nooit meer los. Het pad naar paal 5 is haar weg tussen het land en de zee. De zee die zich elke dag opnieuw laat bewonderen. De oerkracht die dit eiland en haar bewoners heeft gevormd. Vaak gracieus en gul. Maar soms ook wreed en inhalig.

StoryTrail Terschelling wandeling verhalenverteller Lucia vertelt over de Brandaris Blog 510x

De StoryTrail wandeling Terschelling laat je die oerkracht ervaren. Verteller Lucia neemt je mee op een tocht vol eeuwenoude verhalen. Verhalen over de zeelieden bij het Wakend Oog. Over de schepen die hier met man en muis vergingen. Over de Brandaris, die trouw de wacht houdt en alles ziet.

StoryTrail Terschelling wandeling verhalenverteller Lucia Brandaris kijken Blog 510x

En dat is nog lang niet alles. Heb je bijvoorbeeld wel eens gehoord van het Rampjaar 1666? Grote kans van niet, want je zult het in geen enkel geschiedenisboek vinden. Bijna iedereen is het vergeten. Maar de Eilanders zeker niet. En Lucia ook niet. Samen met haar ontdek je wat er gebeurde in dat lang vervlogen jaar.

StoryTrail Terschelling wandeling verhalenverteller Lucia vertelt explosief Blog 510x

De geschiedenis van Terschelling is ook een geschiedenis van scheepsrampen. Overal voor de kust liggen nog de wrakken van verloren schepen. De mensen op het eiland vertellen elkaar verhalen over de helden die de schipbreukelingen trachtten te redden. Lucia laat je die verhalen beleven.

StoryTrail Terschelling wandeling verhalenverteller Lucia vertelt over het Wad Blog 510x

Beleef de verhalen van zeehelden en strandjutters

Vanuit West-Terschelling neemt verteller Lucia je mee op een tocht langs de mooiste plekjes in het dorp, in het bos en langs het strand. Die plekken vormen het prachtige decor van haar verhalen. Verhalen die zij zo meeslepend vertelt dat het wel lijkt of je zelf even in de schoenen staat van een ouwe zeerot, een boer of een strandjutter.

StoryTrail Terschelling wandeling verhalenverteller Lucia vertelt in bos Blog 510x

Dus ga mee met de StoryTrail wandeling Terschelling en geniet van de weelde van dit heerlijke Waddeneiland.

StoryTrail Terschelling wandeling verhalenverteller Lucia wandelt door West Terschelling Blog 510x

In aansluiting op de StoryTrail wandeling kun je in Museum ’t Behouden Huys in West-Terschelling de verrassende tentoonstelling ‘Wonderlijke waarheden’ bekijken. Een absolute aanrader voor iedereen die houdt van historie en mooie verhalen.

StoryTrail Terschelling wandeling verhalenverteller Lucia vertelt over het Behouden Huys Blog 510x

Posted in

Johannes

Laat een reactie achter